Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyat görenleri şaşkına çevirdi. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 28 yaşındaki Canan Erbakır adlı hastanın karnından çıkan 10 kilogramlık kitle doktorları ve görenleri şaşkına uğrattı.

 

Van’da karın ağrısı ve şişlik şikâyetleriyle hastaneye başvuran 28 yaşındaki Canan Erbakır adlı hastanın karnında çıkan kitle doktorları bile şaşkına çevirdi. Yapılan ameliyatla alınan ve yaklaşık 4 bebek ağırlığında (10 kg) olan kist doktorları bile şaşkına çevirdi. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi servisine başvuran genç kadının karnında 30’a 40 çapında yaklaşık 10 kilogramağırlığında kitle tespit edildi. Kist yaklaşık 2 saat süren bir ameliyatla alındı.

 

HASTA YILLARDIR BU ŞİKÂYETLE GEZMİŞ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Cerrah Uzmanı Operatör Doktor İlhan Taşdöven, nadir görünen vakalardan bir tanesinin polikliniğe başvurduğunu belirterek şöyle devam etti: “Hasta yıllardır karında şişlik ve karın ağrısı gibi şikâyetlerle gezmiş. Sonuçta bizim polikliniğe geldiğinde hastanın belirgin bir dispansiyonu yani şişkinliği vardı. Hastamızı araştırmak üzere servise yatırdık. Araştırmalarımızda karın içerisinde yaklaşık olarak 30’a 40 cm. boyutlarında dev bir olduğunu tespit ettik. Yaptığımız tahliller sonucunda oer kaynaklı mezankimal dediğimiz bağırsak mezosuyla alakalı bir kitle olduğunu tespit ettik.”

 

4 BEBEK AĞIRLIĞINDA KİTLE

Yapılan tenkitlerin ardından operasyon kararı aldıklarını ifade eden İlhan Taşdöven, “Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra hastamızı ameliyata aldık. Karın içerisine girdiğimizde yaklaşık 30 çarpı 40 cm. boyutlarında büyük bir kitle ile karşılaştık. Kitlenin oer kaynaklı olduğunu tespit ettik. Sonrasında ise kadın doğum doktorlarımızla birlikte kitleyi çıkarttık. Tarttığımızda yaklaşık olarak 10 kilograma yakın bir ağırlığı vardı.” Dedi.  

 

TAŞDÖVEN: HASTAMIZ GAYET İYİ

Hastayı 7 gün takip ettikten sonra taburcu ettikleri ifade eden Taşdöven son olarak şunları kaydetti: “Takipler sonrasında da hastamızı şifa ile taburcu ettik. En son bir hafta önce hastamız kontrole geldi. Kontroller sonucu hastamızın gayet iyi olduğunu gördük. Gaz gayide çıkışı var. Orada sıkıntı vardı. Şişlik ve karın ağrısı şikâyetleri olmadığı ve Kilo alımı sorunu vardı. Hastamız kilo almaya başladı. Ender karşılanan bir vakaydı. Bizler de şaşırdık. Ancak hastamızın sağlığına kavuşması bizleri de mutlu etti.” Bu arada ameliyat Genel Cerrah Uzmanı Operatör Doktor İlhan Taşdöven ve Dr. Muzaffer Önder Öner ve kadın doğum uzmanlarının katılımı ile yaklaşık olarak 2 saatte gerçekleştirildi.

 

BAKIN KİTLENİN İÇİNDE NE ÇIKTI

Öte yandan Tıp dünyasında nadir görülen kist’in yanı sıra içerisinde çıkartılan diş, tırnak, kıl, kemik ve benzeri cisimlerin de görenleri hayrete düşürdü. 


ŞEHRİVAN ÖZEL – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim