Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) 22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan 4'üncü olağanüstü kongre hazırlıkları çerçevesinde Van'da Nuda Kültür Merkezi'nde düzenlenen halk toplantısında konuşan DBP MKYK Üyesi Demir Çelik, “ Bugün bir yanıyla ağır bir savaş, ama öbür yanıyla bu savaşa rağmen bu destansı mücadelenin yarın öbür gün neden olacağı bir tarih yazılıyor" diye konuştu.

 

22 Mayıs'ta DBP 4. olağanüstü kongresi hazırlıkları kapsamında Wan'da Nuda Kültür Merkezi'nde düzenlenen halk toplantısına DBP MKYK Üyesi Demir Çelik, PM Üyeleri Hacer Özdemir, Cihan Güneş, Semra Demir, Fikriye Aytin, Çimen Altürk, Gülistan İnan,  DBP Hakkari İl ve İlçe Örgütleri, DBP Van İl Eş Başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan,  DBP Van İl Eş Başkan Vekilleri Nazmiye Acar, Metin Kutaz, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, İlçe Belediye Eş Başkanları, Barış Anneleri Meclisi, KJA Aktivistleri, STÖ temsilcileri ve halk katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan DBP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Demir Çelik,  ağır bir süreçten geçildiğini belirterek Ortadoğu’nun savaşla dizayn edilmek istendiğini söyledi. Rojava’da yaşanan kadın devrimine dikkat çeken Çelik,  "Rojava'da kadın devrimi, erkek eril zihniyetine karşı 6 bin yıllık mücadelesi Rojava’da insanlığa umut oldu. Bu umudu dört parça Kürdistan’da, Kobane’de yazılan destan, karartılan umudun yeniden yeşertildiği, bunun üzerinden insanlığın kapitalizmin değiştirilebileceği, mutlak olmadığı umudunu pekiştirdi. Bunu sağlayan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan şahsında tüm devrim şehitlerini bir kez daha saygıyla anıyorum. Bugün bir yanıyla ağır bir savaş, ama öbür yanıyla bu savaşa rağmen bu destansı mücadelenin yarın öbür gün neden olacağı bir tarih yazılıyor." Dedi.

 

 

“AKP SÜRECİ POLİTİK AJANDASINA KURBAN ETTİ”

Abdullah Öcalan’ın 2013 nevrozunda başlattığı çözüm sürecinin 28 Şubat Dolmabahçe mutabakatından sonra sona erdiğini belirten Çelik, "Oynadıkları oyun tutmayınca bir umut 7 Haziran 400 milletvekili hesabıyla başkanlık sistemine geçerim, Kürdün iradesini kırarım hesabı yaptı. Ancak halkımızın gösterdiği başarı ve irade beyanı bir kez daha korkulu rüyaları oldu. HDP Barajın altında kalmamış, 400 milletvekili hesabı tutmamıştı. Aranan kanı buldular ve Devlet Bahçeli seçim fitilini ateşledi. Hemen bir gün sonrasında Deniz Baykal bir gün sonra Sarayı ziyaret ederek ittihatçı zihniyeti ayağa kaldırıyor, Kürtleri nasıl siyasi irade olmaktan çıkarırız ortaklaşmacı kararına vardılar. Göstermelik hükümet kurma arayışları ile toplumu yanıltan bir tiyatroydu.” Diye konuştu.

 

 

'TEK YOL MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK'

Demokratik özerkliğin bir hak olduğunu ve tüm Türkiye halklarını eşitlikçi, özgür ve sivil bir anayasa ile özgürlüğe kavuşturulacağını belirten Çelik, "Şimdi yeni kongrenin temel hedeflerinden biri de nitelikli, değişim, dönüşüm projesini hayata geçirmek için partimizin kongresini yapacağız. O nedenle haklı mücadeleyi büyütmekten başka çaremizde, alternatifimizde yoktur. Biz seçeneksiz değiliz. Sayın Demirtaş'ın dediği gibi Kürtler hiç seçeneksiz değil.  Kürtler savaş olsun, ölümler olsun istemiyor. Kürtler demokratik, özgür bir yaşam istiyor. Bize düşen tarihsel misyon budur. Haklılığımızın gereği özgür, özerk bir yaşamı çocuklarımıza armağan edeceğiz. O halde korkmadan, durmadan, sinmeden haklı ve meşru olan taleplerimizi milyonlarca haykırmanın günüdür." Dedi. Çelik’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim