Mart 2014’de yapılacak olan seçimler öncesi çalışmalarını son sürat sürdüren AK Partililerin son durağı Organize Sanayi Bölgesi oldu. Burada sanayiciler ve yatırımcılarla bir araya gelen Ak Parti Milletvekili Gülşen Orhan ve Büyükşehir Adayı Osman Nuri Gülaçar mevcut sorunları dinledi. Gülaçar, belediyeciliğin bürokrasi duvarını yıkarak, samimi bir belediyeciliğe dönüştürdükleri vakit Van’ın önünü hiçbir şeyin alamayacağını söylerken, Orhan, “İnşallah yeniden belediyeyi biz alırsak yatırımcının da, vatandaşın da sorunlarını çok daha rahat bir şekilde çözeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan beraberindeki AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ile Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) gelen Orhan, sanayici ve iş adamların sıkıntılarını dinledi.

“YATIRIMCILAR DERTLERİNİ ANLATTI”

Ak Parti Milletvekili Gülşen Orhan ve Büyükşehir Adayı Osman Nuri Gülaçar’ın katıldığı toplantıda OSB’de yaşanan bazı sorunları dile getirin sanayiciler yaşadıkları belli başlı sıkıntıları paylaştılar. Yaşanan sıkıntılardan dolayı bir çok işadamının Van’a gelmek istemediğini belirten sanayiciler şu sorunları dile getirdiler; “Başıboş köpekler başta olmak üzere, minibüs hattı, OSB girişinde kazaların yaşanmaması için bir alt veya üst geçidin yapılması, su ile ilgili aidatların ödenmesi sorunu, vergilerin yeniden yapılandırılması, imar planı, inşaat sektöründeki durgunluk gibi birçok sorundan dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bizler bu memlekette yatırım yapmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız ancak bu sıkıntılarımızın da biran önce çözülmesini istiyoruz. İnanın bugün sırf bu sıkıntılardan dolayı buraya yatırım yapmayan yatırımcılarımız bulunmaktadır. OSB’nin büyüyüp gelişmesi için hepimizin ilk olarak el ele vermesi gerekiyor. Biz Vanlı yatırımcılar bunu yapmaz isek bir birimize sahip çıkıp sıkıntılarımızın çözümü için arayışlar içerisinde bulunmaz isek kimse kusura bakmasın ama dışardan gelen hiçbir yatırımcı bunu yapmaz.”

ORHAN: “SIKINTILARI DERHAL ÇÖZECEĞİZ”

Daha sonra söz olan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, OSB’nin Van’ın şah damarı olduğunu ve Van’ın 8 milletvekili olarak buradaki gelişmelerle de ilgilendiklerini söyledi. Orhan, mevcut sıkıntıların çözümü için de hemen harekete geçeceklerini belirterek şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’nin ekonomisinde bir istikrar sürdüğü zaman bunlar elbet sizlere de yansıyor. Hükümetimiz dönemi boyunca bizler burada olduğumuz süreç içerisinde her zaman istikrarın sürmesini sağlamaya çalıştık. Ancak 10 yıllık süreç içerisinde bizler hem dünyadaki karışıklıklardan hem de ülkemizdeki bazı sıkıntılardan dolayı, ekonomik anlamda sıkıntılar yaşıyoruz ve yaşayacağız. Sizin içerisinde bulunduğunuz Organize Sanayi Bölgesi Van’ın şah damarı niteliğindedir. Van eğer ki ayağa kalkacaksa, Van eğer ki istihdam olanaklarına kavuşacaksa, işsizlik bitecekse, Van’ın ekonomisi ayağa kalkacaksa bu sizler tarafında gerçekleşecektir. Bunun yanı sıra sizin 1’nci, 2’nci, 3’ncü, 4’ncü, 5’nci ve 6’ncı Organize Sanayi Bölgelerini doldurmanız ve faal olarak çalışmanızda yine hem Van hem de Türkiye ekonomisine büyük katkılarda bulunacak ve bizleri ayağa kaldıracaktır. Bu konuda hükümetin yapması gerek ve yapmış olduğu birçok şey gözler önündedir. Ama bakıldığı zaman yerele yönetimlerin yapması gerektiği şeyler vardır. Biz 8 milletvekili olarak Van’da, 4 milletvekilleri olarak bu konular ile ilgileniyoruz. Hem hükümetin alanında olan konularda muhatap oluyoruz hem de yerel de belediyenin alanında olana konularda muhatap oluyoruz. Biz bunu dinliyoruz, gocunmuyoruz ve belediyenin yapması gereken bazı işleri hükümete yaptırmaya çalışıyoruz. Örnek olarak; yol ve su sorunları gibi sorunları bizler hükümetin birçok kurumu tarafında yapılması adına çalışmalar yapıyoruz. Şimdi de sizlerin bu sıkıntıları için yine birçok kurum ile görüşeceğiz ve bu sıkıntıların çözülmesi için arayışlar içerisinde olacağız.”

“BELEDİYEYİ ALINCA DARA RAHAT OLACAĞIZ”

“Su sorunu bildiğiniz gibi depremden sonra büyük sıkıntılara sebep oldu be altyapının tamamı çöktü. Su sorunu olsun, kanalizasyonu sorunu olsun hibe olarak 40 kilometre Van’ın içersin de ki alt yapı çözüldü. Bunun yanı sıra 50 metrelik getirmiş olduğumuz su şimdi Edremit’te ki su sorununu çözmüş durumdadır. Bunun yanı sıra bu Kalecik’e ve şehir merkezine de geldikten sonra Van’ın yaklaşık olarak 50 yıllık bir su sorunu çözülmüş olacak. Allah’ın izni ile belediyemiz olduğu zaman bu talep ettiğiniz sorunların hepsi başkanımıza bildirilecek ve çözülecek. Bizler de bu işin takipçileri olacağız.”

ULAŞIMDA BİLE SİYASET VAR!

Ulaşım sorununa gelirsek, ulaşım sorunu yine aynı şekilde sadece sizlere yönelik bir sorun değil. TOKİ’de yaşan insanlarımız da bu sorunları yaşıyorlar, Üniversiteye giden çocuklarımızda bu sorunu yaşıyorlar. Şimdi belediye, büyükşehir belediyesi olmayana kadar bu iş ile ilgili uzlaşmıyor. Neden uzlaşmıyor? Çünkü oralara yeni bir hat lazım, 30-40 araçlık bir hat. Bu hat ortaya çıktığı zaman, bunun ihalesi yapılacak ve insanlar bu ihaleleri alarak bu hattın sahibi olacaklar. Ancak belediye bunu bekletiyor. Eğer ki büyükşehir belediye BDP’ye geçerse o zaman kendi adamlarına verecekler ve bu aylar içersin de insanlar çok mağdur olacaklar. TOKİ’den üniversite geçmek isteyen insanlarımız birkaç hat değiştirmek zorunda kalıyorlar. Keşke bir hat daha gelse de bizler bu sıkıntılarda kurtulsak.”

GÜLAÇAR: SAMİMİYET BELEDİYECİLİĞİ ŞART!

Orhan’ın ardından söz alan Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gülaçar ise samimi bir belediye başkanının sanayicilerin bu sorunlarını koşulsuz şartsız çözmesi gerektiğini vurguladı. Gülaçar konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Biz belediyeciliği birkaç konu başlığı altında ifade ediyoruz. Fiziki, sosyal, kültürel, teknolojik ve ekolojik belediyecilik başlıkları altında bir belediyecilik olmalı. Bir kavram daha var, o da samimiyet belediyeciliği! Bahsetmiş olduğunuz köpek sorunu, su sorunu asfalt sorunu tüm bunlar Allah aşkına sorun mudur? Eğer ben samimi bir belediye olursam, dile getirdiğiniz tüm sorunlar bir günlük meseledir. Van’ımızın bel kemiği olan OSB’miz neden Türkiye’nin en pahalı suyunu alsın? Neden böyle bir şeye mahkum edilsin? Veyahut neden birkaç köpek burada insanımızı korkutsun, ısırsın? Tüm bunlar inanın bir belediye için birkaç günlük iştir. Demek ki biz belediyeciliğin o bürokrasi duvarını yıkarsak samimi bir belediyeciliğe dönüştürürsek Van’ın ve bizim önümüzü kimse alamaz. Rabbim bu görevi nasip ettiği gün bu şehrin vizyonunun nasıl değiştiğini göstereceğiz inşallah”

Yapılan konuşmaların ardından OSB’deki sanayici ve işadamlarının fabrikalarını da ziyaret eden Gülaçar, işyeri çalışanlarıyla da bir süre sohbet ettikten sonra bulunduğu yerden ayrılarak programına devam etti.

Önder ALTINAL/Şehrivan

Editör: TE Bilisim