ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM

Van Merkeze 20 kilometre mesafede bulunan ve Türkiye’nin yüz ölçümü olarak en büyük ilçesi olan Gürpınar’ın barınma ihtiyacını karşılayacak 126 adet konut ve bin 500 metrekarelik alanda yapılacak 11 iş yerinin temel atma töreni yapıldı. Programa, Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman,  AK Parti Van Milletvekili Adayı Azad Kartal, ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Gürpınar belediye başkan adayı belli oldu! AK Parti Gürpınar belediye başkan adayı belli oldu!

GÜRAY: BİRÇOK PROJE YAPILIYOR

AK Parti İl Başkanı Emre Güray, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın göreve geldiği günden bu güne ilçenin sıkıntısını kendi sıkıntısı gibi görüp birçok projenin gerçekleşmesinde önemli mesafeler kattığını söyledi. Bu sıkıntıların başında istihdama yönelik projelerin artırılması ve kentin en önemli alt yapı kaynaklarının bu memlekete kazandırılması olduğuna değinen Güray, “Bundan yıl önceye kadar bu memlekette huzur yoktu. Esnafımız kepengini açamıyordu. Baskılara, tehditlere ve haraçlara maruz kalıyordu. Bugün hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın, içişleri bakanımızın ve kolluk kuvvetlerimizin ve devletimizin destekleri ile 15 Temmuz hain kalkışmadan sonra devletimizin dirayetli duruşu ile bugün bütün bunları bertaraf etmiş bulunmaktayız. Bugün memleketimizde güven ve huzur var, batıdan bölgemize yatırımcı çekebiliyoruz.” dedi.

“126 KONUT 11 İŞYERİNİN TESLİMATINI KASIM AYINDA YAPACAĞIZ”

Gürpınar ilçesinin Van’a 20 kilometre mesafede olduğunu ve ilçe merkezinin büyümemesinin en temel nedeni bu yakın mesafesi ve konut sorununun olduğuna dikkat çeken Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Bu da benim en fazla üzerinde durduğum ve Gürpınar Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli projesiydi. Azmettik, destek aldık ve bugün 126 konut ve bin metrekarelik alan üzerinde iş yerleri ile kasım ayında Allah izin verirse teslim edeceğiz ve Gürpınarlıların kullanımına alacağız. Tabi bu bir başlangıçtır ve bunun devamı gelecektir. İnşallah Gürpınar’daki konut sorununu Ak belediyecilik ile çözmüş olacağız.” ifadelerini kullandı.

“YAPILACAK DAİRELER DAYANIKLI VE HUZURLU ŞEKİLDE OLACAK”

Yapılacak olan daireler hakkında bilgi veren Tanış, şunları söyledi: “1+1 daire sayısı 56 ve 60 metrekare, 2+1 dairelerimiz 50 adet ve 100 metrekaredir, 3+1 dairelerimiz 20 adet ve 160 metrekaredir. 11 adet iş yeri ve bin 500 metrekare alan üzerinedir bu sayı isteğimize göre artabilir veya azalabilir. Toplam inşaat alanımız 18 bin metrekaredir. Peyzaj alanımız 3 bin metrekaredir. Peyzaja önem verdik ve yaşam alanlarını güzelleştirmek istedik. Yine güneş enerji sistemi ile günde 2 saat enerji kullanma olanağı sağlıyoruz. Elektrik olmasa bile saat elektrik kullanma olanağı sağlanacaktır. Yağmur suyu topla depoları ile peyzaj alanının sulamasını yağmur suyu ile yapacağız ve diğer suyumuzu tüketmeyeceğiz. Binamız radya temel üzerinde kattan fazlasına bile olanak sağlamasına rağmen biz 5 kat yapmayı uygun gördük. 60 santim radya temel üzerinde yükselen bu binalar Allah’ın izni ile depreme dayanıklı ve güvenle, huzurla kullanabileceğiniz daireler olacaktır.”

“BU BAŞARIYI TEK BAŞIMIZA ELDE ETMEDİK”

Tanış, “Bu başarıyı tek başımıza elde etmedik. Bu başarının mayasında ilçe teşkilatımızın, il başkanlığımızın, milletvekillerimizin, bakanlarımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük emekleri vardır. Bizim başarımızın sırrı, kimin ne dediğine bakmıyoruz, sadece işimize bakıyoruz. Hariçten gazel okuyanlara ve muhalefet yapanlara da bakmıyoruz. Çünkü biz vizyonumuzu ve ufkumuzu biliyoruz. Onların da ufuklarını ve vizyonlarını da biliyoruz ve onların seviyesine de inmiyoruz. Bizim yaptığımız işler bizden öncekilerin yılda yapamadığı işlere eşdeğerdir. O zaman da belediyeler vardı ve nüfus başına bütçeler geliyordu. Vizyon ve projenin mimarı bu ülkede ve memlekette Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşların işidir. Sizin işiniz soğandan bahsetmektir, buyurun bahsetmeye devam edin.” şeklinde konuştu.

“ESER SİYASETİNİ BU ÜLKEYE KAZANDIRAN TEK ANLAYIŞ AK PARTİ ANLAYIŞIDIR”

AK Parti Van Milletvekili Adayı Muhammed Çalağan ise yapılan hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları ifade etti: “Cumhurbaşkanımız 21 yılda tüm Türkiye’de yapmış olduğu eser siyasetinin bir tanesini daha gerçekleştiriyoruz. Eser ve hizmet siyasetini bu ülkeye kazandıran tek anlayış AK Parti anlayışıdır.”

Editör: Necmettin Dursun