Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, ilk defa uygulanacak sistemde sadece partililerin değil, büyükşehir, il ve ilçelerde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının da ön seçimde oy kullanacağını söyledi.

AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik? AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik?

20 BİN KİŞİ ÖN SEÇİMDE OY KULLANACAK

Medyascope'dan Ferit Aslan'ın haberine göre, Diyarbakır, Van, Mardin gibi büyükşehirlerin belediye başkan adaylarını belirlemek için yapılacak ön seçimden yaklaşık 20 bin kişinin oy kullanacağını söyleyen Tiryaki, "Sandık başına giden kişi, hem ilçe, hem il, hem de büyükşehir belediye başkan adayı olarak kimi görmek istediğini oylayacak. Oylamanın sağlıklı olması ve çoğulculuğun sağlanması için gerekirse düğün salonlarında sandıklar kurulacak” dedi.

'HALK ADAYINI KENDİSİ BELİRLEYECEK'

HEDEP’in adaylık için hiç kimseye teklif götürmeyeceğini, hiç kimseyi işaret etmeyeceğini dile getiren Tiryaki, “Kurulacak ön seçim sandıklarında kim çıkarsa HEDEP’in kesin ve tartışmasız adayı o olacak. HEDEP olarak Türkiye’de bir ilki uygulayacağız ve halk, kendi adayını kendisi belirleyecek” diye konuştu. Tiryaki, ilk turda adayların hiçbirinin yüzde 50+1 alamaması durumunda ikinci turun yapılacağını söyledi ve şöyle konuştu: “Amacımız, aday belirlemede Türkiye’ye örnek olacak bir uygulama getirmek ve bunu yerleştirmektir.”

Editör: Necmettin Dursun