ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ŞABAN BEYAZSAÇ

Van’da kiralık ev sorunu büyümeye devam ediyor. Denetimden uzak ve keyfi artırılan kira fiyatları büyük bir sorun haline gelirken, bu sorun vatandaşı da olumsuz etkiliyor. Dolar kurundaki artıştan dolayı zaten evi alamaz hale gelen Vanlı, yüksek fiyatlardan dolayı kiralık ev de tutamıyor. Ev hayali suya düşen vatandaş, özellikle son dönemlerde keyfi arttırılan kiralardan da bir hayli şikâyetçi. Ülke genelinde olduğu gibi Van’da da bu sorun büyümeye devam ederken, tüm çağrılara rağmen kira fiyatları konusunda denetimler de yapılmıyor. Van’da dar ve orta gelirli vatandaş için 5 bin TL’nin altında kiralık ev bulmak adeta hayal olurken, her hafta kentin bir sorununu ele alan HÜDA PAR Van İl Başkanlığı kentteki kira krizini gündeme aldı. Van’daki kira krizi, ulaşım sorunu ile ilgili basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, kira krizine vurgu yaparak, “Kiralar aldı başını gidiyor ve buna müdahale eden de yok” dedi.

HÜDA PAR VAN İL BAŞKANLIĞI’NIN BU HAFTAKİ GÜNDEMİ YÜKSEK KİRALAR OLDU!

Van’ın kronikleşmiş sorunları gündemde kalmaya devam ederken, HÜDA PAR İl Başkanlığı bu sorunları ele almayı sürdürüyor. 3 haftadır düzenli olarak basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR İl Başkanlığı’nın bu hafta ele aldığı konular, Van’daki yüksek kira fiyatları, Çevre Yolu, şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar oldu. Van’da son yıllarda önemli bir problem haline gelen yüksek kiralar vatandaşları mağdur etmeye devam ederken, HÜDA PAR Van İl Başkanlığı da bu soruna sessiz kalmayarak bu sorunu gündeme taşıdı. Yüksek kira sorununun yanı sıra Van’ın kronikleşen sorunlarından biri haline gelen ve yıllardır bitmeyen Çevre Yolu’nu da ele alan HÜDA PAR İl Başkanlığı, kentte ulaşımda yaşanan aksaklıklara da dikkat çekti.    

TASAN: KİRALAR ALDI BAŞINI GİDİYOR VE BUNA MÜDAHALE EDEN DE YOK

Tasan, vatandaşların yüksek kiralardan dolayı mağdur olduğunu dile getirerek, “Kira son zamanların en büyük sorunu olmaya devam etmektedir. Devletin konutlar için belirlemiş olduğu yüzde 25 kira artış oranını hemen hemen hiç kimse uygulamıyor desek yerinde olur. Tabii bunun yanı sıra yeni yollarda bulunmuş. Bununla alakalı kirasını ucuz bulan bütün ev sahipleri farklı bahanelerle eski kiracıyı çıkarıp yeni kiracı alarak fiyat güncellemesi yapmaktadır. Maalesef bundan dolayı da vatandaşlarımız ciddi manada mağdur durumda. Kiralar aldı başını gidiyor ve buna müdahale eden de yok. Bu işin bütün günahı yöneticilerde mi diye sorarsanız bizce bu konuda yöneticiler kadar ev sahipleri de suçludur. Her ne kadar piyasadaki fiyatlar enflasyondan dolayı yükselse de bizler insani ve İslami olarak sorumluluklarımızı bilerek hareket etmek zorundayız. Van’daki fiyatları piyasa şartlarına göre dengelememiz lazım” dedi.

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuşacak? İşte masadaki 8 başlık CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuşacak? İşte masadaki 8 başlık

TASAN: VAN, TÜRKİYE’DE NÜFUS YOĞUNLUĞU BAKIMINDAN 19. BÜYÜK İL OLMASINA RAĞMEN ÇEVRE YOLU HÂLÂ YOKTUR

Tasan, Çevre Yolu’na değinerek, “Van, Türkiye’de nüfus yoğunluğu bakımından 19. büyük il olmasına rağmen Çevre Yolu hâlâ yoktur. Vali’nin ilk uğradığı yer olmasına rağmen 10 yıla yakındır bitirilemeyen Çevre Yolu şehrimizdeki trafik sorunlarının ana nedeni de olmaya devam ediyor. Van’ın birçok noktasında kot farkı nedeniyle çok ucuz ve küçük paralara mal edilebilecek alt ve üst geçitler yapılmadığı için trafikte ciddi sıkışmalar ve uzun kuyruklar oluşuyor. Alternatif yolların olmamasından dolayı Maraş Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nde belli saatlerde trafik akışının durma noktasına geldiğini hepimiz esefle seyrediyoruz” diye aktardı.

TASAN: YOLCULARI ÜST ÜSTE ARAÇLARA BİNDİRMEK İNSANİ DEĞİLDİR

Ulaşımda yaşanan sorunları aktaran Tasan, “Şehir içi ulaşım araçları, sarı minibüsler ve hat minibüsleri ayakta duran yolcu sayısından fazla yolcu aldığı için hem insanlar yetişmesi gereken yerlere zamanında yetişemiyor hem de yolcular arasında sıkışma ve ezilmeler oluyor. Daha fazla kar etmek için yolcuları üst üste araçlara bindirmek insani değildir. Maalesef bu konuda da bir denetim söz konusu değildir. Ayrıca belediyeler tarafından verilen yaşlı kart sahipleri yol ücretini ödemelerine rağmen maalesef şoförlerin yaşlıları gördüğü halde araçlara almamalarına çoğumuz şahit olmuşuzdur. Bunun yakışık bir durum olmadığını belirtmek istiyoruz. Her birimizin babası, dedesi ve nenesi olma olasılığı yüksek olan bu insanları o güneş altında bekletmek insani ve vicdani bir durum değildir” ifadelerini kullandı.

Editör: Şaban Beyazsaç