ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-CEYLAN KARA

Van'daki yağışlar yem bitkisi üreticilerini ve besicileri sevindirdi! Van'daki yağışlar yem bitkisi üreticilerini ve besicileri sevindirdi!

Van’ın son birkaç ayına damga vuran susuzluk ve kesintiler tartışılmaya devam ederken Hür Dava Partisi Van İl Başkanlığı flaş bir toplantıyla konuyu gündemine aldı. Şu ana kadar defalarca TBMM’ye taşınan, kentteki kurum ve kuruluşların çağrı yaptığı su kesintileri konusu devam ederken HÜDA-PAR yaptığı açıklama ile Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) çözüm için hesap vermekten bir tavır sergilediğini vurgulayarak Van Valisi’nin sürece dahil olup tedbir alması gerektiği çağrısını yaptı. 

Van’da son aylarda yaşanan su kesintileri vatandaşı, esnafı mağdur etmeye devam ediyor. Sıkıntı aylardır yaşanmasına rağmen henüz bir çözüm bulunmazken, HÜDA PAR Van İl Başkanlığı VASKİ’yi gündemine alarak bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında, başta kentte aylardır süren su kesintileri, su zammı, VASKİ Müdürü Ülker Cem Kaplan ile korumalarının köylüleri darp etmesi olmak üzere birçok önemli konu ele alındı. Basın açıklamasını yapan HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın, VASKİ’nin yaşanan problemlere kayıtsız kaldığını ve fütursuzca bir yönetim sergilediğini belirtti. Saygın, yaptığı açıklamada Van Valisi Ozan Balcı’nın bir an önce acil tedbirler alması ve VASKİ yönetiminin durumunun gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.   

DETAYLAR YARIN ŞEHRİVAN’DA…

Editör: Necmettin Dursun