Edremit Belediyesi hizmet binasında yapılan toplantıya Edremit Belediye Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, Yerel Yönetimler Uzmanı Öner Yiğit ile Stratejik Plan komisyonlarında yer alacak belediye personeli katıldı. Toplantıda stratejik planlamaya ilişkin sunum yapan Yerel Yönetimler Uzmanı Öner Yiğit, Stratejik Planlamanın işlevine ilişkin komisyonların, üst kurulun ve AR-GE'nin önemine değindi. Yerelde hizmet üreten kurumların stratejik planlamaları olmadan hiçbir zaman sağlık hizmet üretemeyeceklerine dikkat çeken Yiğit, Edremit Belediyesi'nin, bu çalışmayla beraber 2014-2019 yılları arasında yapacağı faaliyetlerin planlamalarını önceden oluşturarak sonrası için daha rahat ve sağlıklı hizmet üretebilme şansına sahip olacaklarını söyledi.

'BELEDİYELER KISA SÜRELİ DENEYİME RAĞMEN ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTI'

Toplantıda konuşan Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin ise BDP'li belediyeler olarak kısa süreli yerel yönetim deneyimine rağmen belediyelerinin önemli işlere altına imza attığını söyledi. BDP'li belediyeler olarak bundan sonrası için halkla beraber önlerine koyacakları stratejik planla beraber önemli işlere yapmaya devam edeceklerine dikkat çeken Çetin, Edremit Belediyesi olarak sağlıklı ve kalıcı hizmet için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Sonrasında konuşan eş başkan Abdulkerim Sayan ise BDP'li belediyelerin kısıtlı imkanlarına rağmen bunu asla bahane yapmadıklarını tam tersine tüm olanaksızlıklara rağmen gücünü halktan alarak hizmet ürettiğini belirtti. Edremit'in turizm kenti olmasına vurgu yapan Sayan, ilçenin turizm potansiyelini yükseltmeye dönük de çalışma yürüteceklerini aktardı.

Toplantıda yapılan sunum ve değerlendirmelerin ardından Ekoloji ve Çevre, Eğitim Sağlık, Kırsal Kalkınma ve Tarım, Kent Ekonomisi, Tarih Kültür ve Turizm, Medya, Kadın Çocuk Gençlik ve Dezavantajlı Gruplar, Plan ve Kent Estetiği ile Ulaşım Hizmetleri komisyonları oluşturuldu. Komisyonların oluşturulmasıyla beraber eş başkanların da içinde olduğu 5 kişilik Üst Kurul belirlenerek AR-GE biriminde çalışacaklar belirlendi. 

Editör: TE Bilisim