Adilcevaz Belediye başkanlığıyla Hizmet iş sendikası arasında yapılan protokolle toplu iş sözleşmesi imzalandı. Adilcevaz Belediye Başkanlığı makam odasında düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Necati Gürsoy, “Biz göreve geldiğimizde emeğe çok saygı göstereceğimizi söyledik. Emeğin çok kıymetli olduğunu belirttik ve her fırsatta da bunu emekçinin lehine kullanacağımızı dile getirdik. Hakkıyla çalışan personelimize vereceğimiz maaşa asla acımıyoruz. Çünkü fazlasıyla çalışıp bunu hak ediyorlar. Sendika yetkilileriyle yaptığımız görüşme neticesinde sözleşmeli personelimizin maaşlarını çevre il ve ilçe belediyelerinde çalışan personellere yakın bir seviyeye getirmeye çalıştık. Bu sözleşmeyle personelimizin daha verimli çalışacağından hiç şüphem yok. Ben Çalışan personelin hakkını fazlasıyla veririm.” Dedi.

‘ÇALIŞANLARIMIZ İYİ NİYETLİ’

Belediye personelinin gece gündüz fedakarca çalıştığını dile getiren Başkan Gürsoy, “Gece gündüz, sıcak-soğuk demeden çalışan arkadaşlarımız var. Ben Belediyemizde çalışan memur, işçi ve şirket elemanlarını belediyemize ve ilçemize yaptıkları hizmetlerden dolayı kutluyorum. Çalışanlarımız zor şartlar altında bu hizmetleri yürütürken, herkesin bunları düşünerek vicdani bir değerlendirme yapmalarını bekliyorum. Belediyemizde çalışan arkadaşlarımızın hepsinin iyi niyetli olarak çalıştıklarına inanıyorum. Bu vesile ile Hizmet İş Sendikasıyla 2 yıl süreyle imzaladığımız sözleşmenin belediye personelimize ve sendikaya hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” Dedi.

NACAR: BÖLGEDEKİ PERSONELLE AYNI MAAŞ

Hizmet İş Sendikası Adilcevaz temsilcisi Tamer Nacar ise Başkan Necati Gürsoy’un çalışan personele önem verdiğini söyleyerek, “Gerçekten çalışan personele büyük önem ve destek veriyor. Sendika görüşmelerinde de bize söyleyecek söz bırakmadı. Personelimizin maaşını bölgemizdeki personellerin seviyesine yükseltmeye büyük çaba gösterdi. Şahsım ve personellerimiz adına kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz.” Dedi.

EFEOĞLU: EL SIKIŞTIK

Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu ise amaçlarının üyelerinin haklarını yükseltmeye çalışmak olduğunu söyleyerek, “Bizim amacımız sendika üyelerimizin haklarını en yüksek seviyeye çıkarmaktır. Açıkça söylemek gerekirse sayın belediye Başkanımız Necati Gürsoy personeline büyük bir fedakarlık örneği göstererek ciddi anlamda personeli sahiplendi. 2 yıl süreyle yaptığımız anlaşma neticesinde ilk yıl yüzde 40 ikinci yıl ise yüzde 15 oranında yapılacak maaş zammı konusunda el sıkıştık. Sendikamız ve personellerimiz adına Belediye Başkanımız Necati Gürsoy’a ve Başkan yardımcımız İzzet Eken’e sonsuz teşekkür ediyorum.” Dedi. İmza Törenine Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Hizmet İş Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, Başkan yardımcısı İzzet Eken ve Hizmet İş Adilcevaz Temsilcisi Tamer Nacar Avukat Hamza Gül katıldı.


 ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim