30 Mart’ta yapılan seçimlerden önce BDP’li Van Belediyesi’nin 780 milyon (trilyon) TL borcu olduğu iddiaları gündemi uzunca bir süre meşgul etmişti. Ardından Bekir Kaya’nın borçları açıklamasının ve ardından bu tartışmalar susmuş ve Van’da gözler seçimlere çevrilmişti. Öte yandan seçimlerin sona ermesiyle birlikte merkez ilçeler dışında tüm ilçeleri alan BDP’li başkanlar borç tartışmalarını yeniden başlattı. Önce Erciş ile patlak veren belediye borçları konusunda Çaldıran belediyesinden de yüklü borç açıklaması geldi.

Erciş’in ardından Çaldıran İlçesi'nin yeni başkanı BDP'li Faruk Demir, AK Partili başkandan devraldığı belediyenin borçlarını yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu. Başkan Demir, "Çaldıran Belediyesi'nin 32 milyon 300 bin lira borcu bulunmaktadır. Birçok faturanın hayali olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

ÇALDIRAN’IN BORCU 23 MİLYON TL!

Geçtiğimiz 30 Mart Yerel seçimlerinde Çaldıran İlçesi'nde BDP'den belediye başkanı seçilen Faruk Demir, AK Partli başkandan devraldığı belediyenin borçlarını açıklamak için belediye önünde basın açıklaması yaptı. Başkan Demir, seçim döneminde devralacakları belediyenin borçları konusunda halkı bilgilendireceklerinin sözünü verdiklerini, bu vaadi de bugün yerine getirdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Çaldıran Belediyesi'nin 32 milyon 300 bin lira borcu bulunmaktadır. Birçok faturanın hayali olduğunu düşünüyoruz. Çaldıran Belediyesi'nin faizler hariç İller Bankası'na 22 milyon. Özel şirketler, mimarlıklar, mühendislikler, ajanslar ve yerel gazetelere borç tutarı 9 milyon 170 bin lira. SGK'ya 300 bin lira, maliyeye 550 bin, Tedaş'a 280 bin lira olmak üzere Çaldıran Belediyesi'ni toplam faizler hariç 32 milyon 300 bin lira borç ile devraldık. Halkımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.”

ERCİŞ BORÇLARI ARAŞTIRIYOR!

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda ise Van’ın en büyük ilçelerinden olan ve AK Parti’nin uzun süre yönettikten sonra kaybettiği Erciş ile ilgili borç açıklaması gelmiş ve Erciş Belediyesi’nin yapılan incelemelerin ardından 197 Milyon TL'lik (trilyon) borcu olduğu ortaya çıkmıştı. Kalem kalem belediyenin borçlarının açıklandığı o açıklamadan sonra Erciş Belediye eşbaşkanları ise belediyenin borçlarıyla ilgili araştırmaların devam ettiğini, konuya ilişkin illeri ki günlerde kamuoyuna daha geniş bilgilendirmelerde bulunacaklarını söylemişti.

Editör: TE Bilisim