Göreve geldiği günden bu yana Özalp’te hatırı sayılır çalışmalara imza atan ve adeta Özalp’in çehresini değiştiren Durmaz’ın Özalp’e başkanlığı süresinde kazandırdığı parkta verdiği iftar yemeğine binlerce kişi katıldı.

 

Sabah erken saatlerinde başlayan hazırlıklar çerçevesinde ilk olarak cadde belediye çalışanları tarafından yıkandı. İlçenin en işlek caddesi konumunda bulunan Atatürk Caddesi, trafiğe kapatılarak masa ve sandalyelerle kaplandı. Belediye Başkanı Murat Durmaz, gelen misafirleri ile tek tek ilgilenirken, menüde, kavurma, pilav ve tulumba tatlısı yer aldı.

İftar yemeğine ilişkin kısa bir açıklamada bulunan Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, amaçlarının halk ile beraber Ramazan ayının güzelliklerini yaşamak olduğunu belirterek, “Ramazan ayı ve bayramlar barış ve kardeşliğin pekiştiği zamanlardır. Halkımız iftar yemeğimize yoğun bir ilgi ve alaka gösterdi. Ayrıca Van’dan ve diğer ilçelerden gelerek yemeğimize katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum.” Dedi. Bu arada yemeğin ardından belediye çalışanları caddeyi yeniden trafiğe açabilmek için hummalı bir çalışma içerisine girdiler. Başkan Durmaz, sorunsuz bir şekilde tamamlanan iftar yemeğinde görev alan ve büyük emek harcayan belediye çalışanlarına teşekkür etti. Van’ın Özalp Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi’nde açık havada verilen iftar yemeğine aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, BDP PM Üyeleri İhsan Coşkun ve İhsan Yıldız, Van Belediye Başkan Vekili Yıldız Çetin, Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar,  Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Başkale eski belediye başkanı İhsan Güler, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanı Ömer Işık, BDP Van İl Yöneticileri, İl genel ve Belediye Meclis üyeleri,  BDP Özalp İlçe Yöneticileri, İlçe ve köy muhtarları ve binlerce vatandaş katıldı. 

Editör: TE Bilisim