Edremit Belediyesi 2015 yılının Ocak Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı başladı. Edremit Belediyesi Toplantı ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen meclis toplantısına Edremit Belediye Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan ile belediye meclis üyeleri katıldı. 2015 yılının ilk meclis toplantısı olması nedeniyle oldukça yoğun gündemleri olan Ocak ayı meclisi, Paris’te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi ile yaşamını yitiren HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak ve İran rejimi tarafından idam edilen Kürt siyasetçilerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin'in açılış konuşmasıyla başladı.

“AVRUPA'DA DEMOKRASİDEN BAHSEDİLEMEZ”

Fransa'nın başkenti Paris'te iki yıl önce Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez adında üç Kürt siyasetçinin katledilmesinin yıl dönümü olması, HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak'ın yaşamını yitirmesi ve İran'da son günlerde idam edilen Kürt siyasetçilerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla 2015 yılının ilk meclis toplantısı başlatıldı. Saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, Paris’te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçiyi anarak; Paris'te faili açık bir şekilde gerçekleştirilen katliamın tüm detaylarıyla derhal aydınlatılması gerektiğini bu katliam aydınlatılmadığı sürece Avrupa'da demokrasi ve insan haklarından bahsedilemeyeceğini söyledi. Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Murat Bozlak'ın ailesi şahsında tüm Kürt halkına baş sağlığı dileyen Çetin, İran rejiminin cezaevlerinde esir muamelesi yaptığı Kürt siyasetçilerine dönük baskı ve şiddeti kınadıklarını; Kürt siyasetçilerini idam eden İran rejiminin Kürt halkına karşı insanlık suçu işlediğini söyledi.2015 yılının tüm dünya halklarına barış, huzur getirmesi dileğinde bulunan Çetin, Ortadoğu'da ve Türkiye'de kalıcı barışın tamamıyla inşa edileceği halkların özgür yarınlarda buluşacağı bir yıl olması temennisinde bulundu.

Eş başkan Çetin'in konuşmasının ardında DBP ve AKP meclis üyelerinden söz alan meclis üyeleri de yaşanan katliamları kınadıklarını ve Murat Bozlak ailesine çalışma arkadaşlarına baş sağlı diledi. Yapılan konuşmaların ardından Ocak Ayı Meclisi çerçevesinde görüşülecek gündem maddeleri okunmasının ardından meclis oturumuna gündem maddeleri görüşmelerini bir diğer günden itibaren görüşmek üzere oturum kapandı.

OCAK AYI MECLİS GÖRÜŞMELERİNDE GÖRÜŞÜLECEK GÜNDEM MADDELERİ:

Ekoloji ve Sağlık Komisyonunun hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi.
Dez Avantajlı Gruplar Komisyonunun hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi
İmar ve Şehircilik Komisyonunun hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi
Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonunun hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi
Kadın Komisyonunun hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi.
Tarımsal Kalkınma Komisyonunun hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi
Ekoloji ve Sağlık Komisyonunun hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi
Ekoloji ve Sağlık Komisyonunun hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi
Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliğine Üye Olunmasının görüşülmesi.(UCLG)
Tarihi Kentler Birliğine Üye Olunmasının görüşülmesi.
Denetim Komisyon üye seçimi
Sözleşmeli Personel çalıştırılması ve ücretlerinin görüşülmesi.
İller Bankasından ve Bankalardan Kredi çekmek için Belediye Eş Başkanı Sevil ÇETİN’e yetki verilmesi.
Engellilere Yönelik El İşleri atölyelerinin oluşturulması için Dez Avantajlı Gruplar Komisyonuna yetki verilmesi.
Eski Cami Mahallesindeki İmar Tadilatının görüşülmesi.
Eminpaşa Mahallesindeki İmar Tadilatının görüşülmesi.
Belediyemiz sınırları içersinde olan Revize İmar Tadilatlarının görüşülmesi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim