Van'ın Edremit ilçesinde 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Edremit Belediyesi eş başkanlığına seçilen BDP'li eş başkanlar Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan mazbatalarını alarak göreve başlamalarının ardından ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısına BDP'li eş başkanlar ile beraber BDP'li meclis üyelerinin tamamı hazır bulundu. İlk belediye meclis toplantısı olması dolaysıyla eş başkanlar birer konuşma yaptı.

ÇETİN: KÜRT HALKI KENDİ KENDİNİ YÖNETMENİN KARARINI VERMİŞTİR

İlk meclis toplantısında konuşan eş başkan Sevil Rojbin Çetin, 30 Mart yerel seçimlerin bölgede ve Türkiye genelinde halkın iradesinin sandığa yansıması için büyük bir fırsat olduğunu ve halkın sandıklara giderek tercihini ortaya koyduğunu söyledi. Kürt halkının bölgede 30 Mart yerel seçimleriyle beraber sandık başına giderek 'Demokratik özerkliği' Kürtlerin siyasi bir talebi olduğuna dikkat çektiğini belirten Çetin, Edremit Belediyesi yönetimi olarak her zaman halkı esas alan halkın öncelikli sorunlarını çözmeyi hedefleyen bir anlayışla pratik geliştireceklerini dile getirdi. Devlet erkinin red ve inkar anlayışının 30 Mart yerel seçimlerinde Ağrı, Ceylanpınar, Güroymak, Ahlat, Kağızman gibi yerlerde yapılan seçim hileleriyle bir kez daha ortaya çıktığını hatırlatan Çetin, Kürt halkının tüm bölgede 30 Mart yerel seçimleriyle kendi kendini yönetmenin kararını vermiş olduğunu söyledi.

SAYAN: HALKIN TÜM SORUNLARINA CEVAP OLMAK ZORUNDAYIZ

Çetin'in ardından konuşan eş başkan Abdulkerim Sayan ise önceden ilçe nüfusunun 12 bin olduğunu büyükşehir yasasıyla beraber Edremit nüfusunun 120 bine çıktığını bunun için de yeni düzenlemeler ve hizmet ağını genişleterek halkın sorunlarına cevap olabilmenin arayışı içinde olacaklarını söyledi. Belediye eş başkanları ve meclis üyeleri olarak her zaman halkın taleplerinin kendileri için öncelikli ve ivedilikle hal edilmesi gereken konular olduğunun kendileri için ilke olması gerektiğinin altını çizen Sayan, Edremit Belediyesi'nin ilçede yaşayan 120 insanın tümünün belediyesi olduğunu ve herkesin mevcut imkânlardan en iyi şekilde faydalanabilme imkanına sahip olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından belediye meclis gündemi olarak başkan vekillikleri ile meclis katiplerinin seçilmesi için oylamalar yapıldı. Belediye meclisi başkan vekilliği için yapılan oylamada BDP'li meclis üyeleri Cebrail Bali ve Mehtap Dinçer seçilirken; meclis katipliği için yapılan oylamada ise Azim Yacan ve Leman Melek seçildi. GAP Belediyeler Birliği üyelikleri için yapılan oylama için ise Yüksel Çiftçi ve Ercan Ece seçildi. 

Editör: TE Bilisim