Edremit Belediyesi'nin Ramazan Ayı dolayısıyla düzenlediği mevlit ile iftar yemeğinde vatandaşlarını aynı sofrasında bir araya geldi. İftar programında konuşan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, “Müslüman alemi için kutsal olan Ramazan Ayı'nda bile durmadan Kürt halkına saldıran IŞİD çetelerinin YPG ve YPJ'nin onurlu direnişiyle Kobanê'de olduğu gibi Grê Sipî'de de Rojava’nın her yerinde yerle yeksan oldu ve olacaktır.” Dedi.

 

Edremit Belediyesi tarafından Kocaeli Dostluk Parkı'nda düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yemeğe, başta çeşitli tarihlerde çatışmalı ortamda yaşamını yitiren PKK'li, YPJ ve YPG'lilerin aileleri olmak üzere HDP Milletvekili Selami Özyaşar, Tuğba Hezer, HDP ve DBP il ilçe yöneticileri. Edremit Belediye Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, Kongreya Jinên Azad (KJA),  MEYADER, TUYAD-DER, GÖCDER, Barış Anneleri İnsiyatifi, YÖDER, MALPER, VADAY-DER,  KESK, DİSK, Demokratik Mahalle Meclisi üyeleri katıldı.

 

ÇETİN: KÜRT HALKINA SALDIRANLAR MÜSLÜMAN OLAMAZ

İftar yemeği öncesi VADAY-DER'e bağlı imamlar tarafından mevlit okundu. Mevlidin okunmasının ardından ilk olarak konuşan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin bereket ve hayrın en yoğun olduğu Ramazan ayında oruç tutan ve hayırlarını esirgemeyen tüm herkesin ibadetlerinin kabul olması temennisinde bulundu. İftar programında konuşan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin ilk olarak şu sözlere yer verdi: “Müslüman alemi için kutsal olan Ramazan Ayı'nda bile durmadan Kürt halkına saldıran IŞİD çetelerinin YPG ve YPJ'nin onurlu direnişiyle Kobanê'de olduğu gibi Grê Sipî'de de Rojavanın her yerinde yerle yeksan oldu ve olacak. Ortadoğu'da yaşayan halklar arasında hizipçilik yapanlar ve birbirine kırdırmak isteyenlerin amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Türkiye'de de bunu yapmak isteyenlerin hüsrana uğrayacaklardır. Halkların beraberliği ve birlikteliği karşısında hiçbir sömürü sisteminin asla duramayacağız. Türkiye'de de 7 Haziran genel seçimlerinde bunun net bir şekilde açığa çıktı. Kürt halkının darbe artığı yüzde on barajını aşarak Rojava'da süren direnişi selamlıyoruz. Kürt halkının ortaya koyduğu bu birlik ve beraberliğin sonsuz özgürlüğü getireceğiz. Rojava'da devriminden güç alarak barajları aşarak halkları tüm renkleriyle meclise taşınacak. Aynı şekilde mücadeleyi yükselterek Türkiye barışı için büyük emek veren çözüm sürecinin mimarı olan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ı da özgürleştireceğiz.”

 

BATMAZ: HİÇBİR ÇÖZÜMÜ KABUL ETMİYORUZ

Eş Başkan Çetin'in ardından konuşan DBP Edremit ilçe eş başkanı Abdulkerim Batmaz ise, “Dünyada ve Ortadoğu’da tek gündemin Kürt ve Kürdistan gerçeğidir. Biliyoruz ki Ramazan Ayı hayır ayıdır. Maalesef bahsettiğimiz Ortadoğu coğrafyasında her zaman kan aktı. Büyük bir zulüm ve vahşet var. 22 Arap devleti, Türkiye hükümeti öncülüğünde Kürt halkını katletmek için el birliği yapıyor. Kürdistan'ı bitireceğiz diyorlar. Bizde diyoruz ki Kürtlerin canına kastedenler asla muvaffak olamayacaklardır ve kendi elleriyle kendi sonlarını getireceklerdir. Türkiye'de çözüm sürecini oyalama siyasetiyle yürütenlere de şunu net bir şekildi diyoruz PKK Lideri Abdullah Öcalan özgürleşmeden barış olmaz.” Dedi.

 

HEZER: TÜM SİSTEMLER ÇÖKMÜŞTÜR

Son olarak Konuşan HDP Milletvekili Tuğba Hezer ise tüm herkesin Ramazan ayını kutlayarak yapılan ibadet ve duaların kabul olması temennisinde bulundu. Hezer şu ifadeleri kullandı: “Kürt halkının yaşadığı coğrafyada tarihten bu güne her zaman barış ve özgürlük için mücadele edildi. Bu mücadele gerçekliği her zaman faşist, totaliter rejimler tarafından yok edilmek istendi. Bu dayanışma yemeğinde binlerce kişi bir arada olmamız Rojava'da devam eden özgürlük mücadelesine büyük bir selam oldu.  Bu dayanışma yemeğini organize eden Edremit Belediyesi'ne de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Zorlu bir süreçten ve büyük bir tarihi seçimden geçtik. Bu seçim sürecinde hepimiz gecemizi gündüzümüze katarak büyük bir emekle var gücümüzle mücadele ettik. Siz değerli halkımızın kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla hepinizin bu emeğine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz AKP hükümetinin istediklerini onlara vermedik. Onlar seçim süreci boyunca bizim sandığa gitmememiz için bütün yıkıcı politikalarını gösterdiler, canımızdan can aldılar. Ama biz ısrarla ve inatla onların yaptıklarına boyun eğmedik ve onların en büyük korkusunu yaşattık onlara, sandığa gittik. O sandıklardan özgürlüğü, barışı, halkların kardeşliğini çıkardık, biz o sandıklarda kadının kimliğini çıkardık. Şuan mecliste 80 kişilik büyük bir HDP kadrosuyla duruyoruz. Meclis bizlerin mücadelesiyle, bizlerin duruşuyla büyük bir değişim yaşayacak.”

 

Yapılan konuşmaların ardından aynı iftar sonrasında bir araya gelen vatandaşlar ezanın okunmasıyla iftarını açtı. İftar yemeği sonrasında vatandaşlar beraberinde getirdikleri çay semaverlerini yakarak geç saatlere kadar park alanında zaman geçirdi. 

Editör: TE Bilisim