Edremit Belediye eş başkanlığı ve birçok müdürlük birimin bulunduğu şuan ki hizmet binasının yetersiz gelmesinden kaynaklı ek bina yapımına başlarken; aynı zamanda bölgemizde çetin geçen kış koşullarında soğuktan korunmak ve yakıt oranını azaltmak için aynı binaya dış cephe giydirmesi yapılıyor.

 

Edremit Belediyesi, büyükşehir yasasıyla beraber ilçe nüfusunun 12 binden 120 bine aşkın bir sayıya ulaşması ve köylerin mahalle statüsüne kavuşmasının ardından hizmet üretecek çalışan ve hizmet binalarını faaliyete koyarak çalışanların halka daha sağlıklı ve kalıcı hizmet sunmasını sağlayarak hizmet binalarına gelen yurttaşların sağlıklı iletişim kurabilmelerinin ortamının sağlanmasına özen gösteriliyor. Mevcut belediye eş başkanlığı binasının hizmet veren işçi ve memurlara yetmemesi dolayısıyla aynı binaya tabi konferans salonun üst kısmına ek bina yaparken; mevcut bina ve ek binanın dış cephesine de ısı yalıtımı yapımına başlanarak binanın yazın serin, kışın ise daha sıcak olması sağlanacak.

Edremit Belediyesi yeni alınan personellerin daha nezih, daha üretken, daha verimli bir ortamda çalışmalarını sağlamak için yapımına başladığı ek binanın inşaatı sürüyor. Mevcut binaya ek olarak yapılan bu binada 8 oda bulunuyor. Eylül Ayı’nda tamamlanması planlanan ek binayla çalışanların ve yurttaşların daha ferah bir ortama kavuşmaları sağlanacak.

 

BELEDİYE DIŞ MANTOLAMA YAPTIRIYOR

İlkelerinden biri de Ekolojik Belediyecilik olan Edremit Belediyesi, daha az yakıt kullanarak daha fazla ısı elde edebilmek için belediye binasının dış cephesine mantolama ile giydirme yaptırıyor. Belediye binasına statik açıdan fazla yük bindirilmemesi için hafif malzemeler tercih ediliyor. Edremit Belediyesi binasının temelinde ve çatısında da ısı yalıtımı bulunması nedeniyle yapılan mantolama işlemi ile %60 oranında yakıt tasarrufu yapılarak çevreye daha az zarar verilmek hedefleniyor. 

Editör: TE Bilisim