Erciş Belediyesi, halkın dini ibadetlerini rahat bir ortamda yapabilmeleri için çok önemli bir çalışma başlattı. Erciş Belediyesi tarafından ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde bulunan 28 taziye evinin çevre donatısı için parke ve bordür taşı desteğinde bulundu.

 

Erciş Belediyesi tarafından kentte çok önemli bir çalışma başlatıldı. Belediye Muhtarlıklar Müdürlüğü tarafından yurttaşların ibadetlerini ve taziyelerini rahat bir şekilde yerine getirmeleri için başlatılan çalışmalar, halkın beğenisini aldı. İlçe genelinde bulunan mahallelerde alt ve üst yapı çalışmalarını devam ettiren belediye, halkın ibadetlerini rahat bir şekilde yapmaları noktasında ilçe tarihinde bir ilk gerçekleştirdi. İlçe merkezi ve bağlı mahallelerde yapımına başlanılan taziye evleri için masa ve sandalye yardımının ihale süreci devam ediyorken, yapımı tamamlanan taziye evleri ve camilerin dış donatısı için ise parke ve bordür taşı yardımında bulundu. İki aylık süre içerisinde ilçede bulunan 28 mahallenin taziye evinde kullanılmak üzere on iki bin m2 parke ve bordür taşı yardımında bulunuldu. Yapılan yardımlardan dolayı belediyeye teşekkür eden yurttaşlar, taziye ve ibadet için belediyenin yapmış olduğu yardımlar sonucu ibadet ve taziye sorunlarına çözüm bulunduğunu söylediler.

 

Diğer taraftan iki aylık süredir başlatılan yardımlara devam edileceği, taziye ve camilere yapılacak masa sandalye gibi gereç desteği için ise yapılan ihalenin ihale sürecinin devam ettiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim