Van’ın Erciş Kaymakamlığı tarafından darbe girişimini telin yürüyüşü düzenledi. Kamu kurum personellerinin de aileleri ile birlikte katıldığı telin yürüyüşünde Ercişliler adeta caddelere sığmadı. 


Erciş Kaymakamlığı önünde toplanan kamu personeli, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile birlikte bir araya geldiler. Daha sonra darbeye karşı telin yürüyüşüne geçen Ercişliler, Vanyolu Caddesini adeta kırmızı beyaz renklere bürüdüler.


Uzun süre darbe girişimine büyük tepki gösteren vatandaşlar yürüyüş esnasında, Tekbir getirerek ‘şehitler ölmez, vatan ölünmez’ sloganları atarak demokrasi nöbetini tutmaya devam edecekleri mesajını yinelediler. Yürüyüşün ardından, kaymakamlık binası önüne gelen vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Çağrılarına uyarak meydanları dolduran Ercişlilere teşekkür eden Kaymakam Yaşar, vatandaşların 15 Temmuz akşamından bu yana Erciş’te halkın meydanları terk etmediğini belirterek, “Değerli Ercişliler, ben ve benim emrim altında görev yapan bütün kamu personeli adana şunu söylüyoruz. Bizler maaşını devletinden alan memurlar olarak seçilmiş halkın iradesine dayanan ülkemize, hükümetimize, devletimize asla ihanet etmeyeceğiz. Hem halkımızın iradesine sahip çıkacağız, hem de devlerimizin büyük kurumlarına sahip çıkacağız. Şanlı muzaffer ordumuza sahip çıkacağız. Kahraman emniyet teşkilatımıza sahip çıkacağız. Bizler kamu personeli halkımız için vardır. Ercişli vatandaşlarımız ile birlikte 15 Temmuz’dan bu yana meydanlardayız. Meydanlarda olmaya da devam edeceğiz. Erciş’te görev yapan kamu personelinin tamamı olarak bugün burada, Ercişlilerle kol kola girerek seçilmiş hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza ülkemize, demokrasimize yapılan bir kalkışmaya karşı meydanlardayız ve ikinci bir emre kadar da meydanlarda olacağız. Katılımınız için kamu personelime ve tüm Erciş halkına en kalbi duygularımla selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim