30 Mart 2014 seçimlerinde Erciş İlçesinde BDP’nin oy çoğunluğu ile Erciş Belediyesini kazanmasının ardından belediyeye karşı bir takım kişilerin tahammülsüz yaklaşımının devam ettiğini söyleyen Eş Başkan Diba Keskin sürekli olarak bu tür sıkıntıların yaşandığını belirtti. İlçenin en büyük mahallerinden biri olan ve BDP'nin tabanının olduğu Yeşilova Mahallesi sakinleri bu sabah dışkı kokusu ile uyandı. Yaşanan ağır koku sonrasında dışarıya çıkan bazı mahalle sakinleri 401 sokağın hayvan dışkısı ile kapandığına tanık oldu. Yaşanan durumun şaşkınlığını yaşayan mahalle sakinleri, belediye yetkililerini aradı. Bölgeye gelen yetkililer bu uygulamanın ilk olmadığını ifade ederek, ilçe merkezinde ve birçok mahallede ise bu kişilerin çöp kovalarını devirerek kirlilik yarattığını ifade etti.

KESKİN: İLK TAHAMMÜLSÜZLÜK İŞÇİLER ÜZERİNDE YÜRÜTÜLDÜ

Konu hakkında açıklamada bulunan Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, sürekli bu tür sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, “Bize tahammül etmiyorlar, akılları sıra bu tür çirkin yaklaşımlarla ürettiğimiz hizmetin önüne geçecekler. Belediyeyi BDP’nin almasının ardından belediyeye gelen müfettişler 187 işçinin usulsüz çalıştırıldığını bu işçilerin işten çıkarılmaması durumunda belediye eş başkanları ve yetkililerin yasal zorluklara maruz kalacağına ilişkin bilgilendirme yapmıştı. Yapılan uyarılar üzerine çalışan işçileri işten çıkarmak zorunda kaldık. Bu işçilerin çıkarılması ardından ciddi zorluklar yaşadık. Biz henüz kendimizi toparlamadan belediyenin temizlik birimine çalışan 60 Kırgız asıllı yurttaş çalışma koşullarını düzeltmemize rağmen toplu istifası ile bizi ciddi anlamda sıkıntıya soktu. Şimdi biz bu zorlukları aştık hizmet üretmeye başladık bu seferde bu tip çirkin uygulamalarla bizi zor duruma koymaya çalışıyorlar. Fakat asla teslim olmayacağız, bu halka hizmet sözümüz var. O sözü yerine getirmeyene kadar durmayacağız" dedi.

“BU UYGULAMALAR TALİMATLARLA YAPILIYOR”

Yaşanan durumu bir takım kişilerin talimatı ile gerçekleştiğini ve bu kişilerin kim olduklarını da iyi bildiklerini ifade eden Keskin, “Burada yapılmaya çalışılan bizleri işlevsizleştirmektir. İstediklerini yapsınlar. Bizler onların rant tahtını yıktığımız için her türlü karalama ve kirletme girişimlerinde bulunacaklar, biz buna hazırlıklıyız. Belediyeye yönelik saldırılar sadece bununla sınırlı değil. İlçede yaşanan su sıkıntısını fırsat bilen aynı kişiler su sondaj kuyularının kablolarını keserek dinamolara zarar verdiler. Biz burada size ve ilçe halkına hizmet ediyoruz. Seçimler geride kaldı, bırakın artık şu kin ve nefreti, gelin birlik olalım ilçemiz için hizmet edelim, eğer siz gelmiyorsanız lütfen bize engel olmayın" dedi.

KESİK: SABAH YATAKTAN KOKU İLE UYANDIM

Evi dışkının döküldüğü sokağın hemen yanında olan Ahmet Kesik isimli mahalle sakini ise, sabah erken saatlerine kamyonun sesini duyduğunu ifade ederek, daha sonra kamyonun gaza basarak ilerlediğini açıkladı. Kesik, “Yatağımdan kalkıp sokağa bakınca gördüğüm manzara karşısında şaşırdım. Bu yapılan hareket insana ve insanlığa karşı saygısızlıktır. Yüreğiniz varsa gidersiniz belediyeye kozunuzu paylaşırsınız. Gücünüz belediyeye yetmiyor diye ben oy verdiğim için evimin kapısına dışkı dökmeniz ahlaksızlıktır, terbiyesizliktir” diyerek tepki gösterdi.

“ÇÖPLERİMİZ DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE ALINIYOR”

Yaşanan durum karşısında şaşkınlıklarını belirten mahalle sakinlerinden Sakine Keskin, Erciş Belediyesinin BDP yönetimi aldıktan sonra ilk kez düzenli çöplerinin alındığına tanık olduğunu belirtti. Keskin, “Bu yapılanları haramiler bile yapmaz, başka işiniz kalmadı mı şimdi gelip çöpleri savuruyorsunuz. Bu ahlaksızlığı yapacağınıza gidin zamanında belediye makamında oturanlara hesap sorun. Depremde buraya gönderilen yardımları nereye gönderdiklerini ve nasıl çaldıklarını sorun. Siz halkı ciddiye almadınız. Halkta size hak ettiğiniz tokadı attı. Biz belediyemizden memnunuz, yıllardır çalarak çırparak bizleri kandırdınız, fakat bu tip çirkin oyunlarınızla bizleri kandıramayacaksınız” dedi.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim