Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, ilçe ve mahalle ziyaretlerine bu hafta Çatak İlçesi Alacayır mahallesinde devam etti. Burada konuşan Eş Başkan Çoban, “Tüm dünya eli kanlı bir örgütle başa çıkılabileceğini Kürtlerden öğrendi. Halkımızın emeği zaferle taçlandırıldı. Bu emeğin sahibi sizlersiniz. Dünya bugün bizim yarattığımız çizgiden söz ediyorsa, bu sizlerin ve çocuklarınızın emeği sayesindedir.” Dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, ilçe ve mahalle ziyaretlerine bu hafta da devam etti. Çatak İlçesi Alacayır mahallesini ziyaret eden eş başkanlara HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, DBP İl Eş Başkanı Miraz Çallı, Çatak Belediyesi Eş Başkanı Celalettin Bartu ile belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

ÜÇER DESTEK İSTEDİ

Mahalle muhtarının evinde yapılan toplantıya köylülerde büyük ilgili gösterirken, toplantıda Rojava için başlatılan ‘1 TL’ kampanyası ile ‘Öcalan’a özgürlük’ kampanyası hakkında da bilgiler verildi. Burada ilk olarak konuşan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, tüm Kürtlerin ‘Öcalan'a özgürlük’ kampanyasına katılarak imza vermesi gerektiğini belirterek, bu kampanyanın tarihin en önemli çalışmalarından biri olduğunu söyledi. Yine kısa bir süre önce Rojava için başlatılan ‘1 TL’ kampanyası ile ilgili bilgiler veren Üçer, her mahalleye kumbara bırakıldığını ve halkın bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi. Üçer, “Bir çocuk bir sakız bile alacaksa, bunun yarısını Rojava'ya bağışlaması gerekiyor. Bu kadar önemli bir kampanyaya her kürdün destek vermesi gerekiyor.” Dedi.

KAYA: HALKIN ÖNERİ VE GÖRÜŞLERİYLE PLAN YAPIYORUZ

Üçer'in ardından Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Çoban ve Kaya da belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. İlk olarak konuşan Eş Başkan Kaya, her mahalleye ulaşamadıklarını ancak her mahalleye ulaşacak ilçe görevlilerinin olduğunu, bu görevlilerin her hafta yaptıkları çalışmalarla ilgili kendilerine bilgileri aktardığını söyledi. Sadece bu bilgiler eşliğinde hareket etmediklerini, gidip bizzat bu çalışmaları yerinde görmek istedikleri için mahalle ziyaretlerine başladıklarını aktaran Kaya, mahallerde halkı dinleyerek, sorunları tespit ettiklerini belirtti. Her hafta bir ilçeye giderek buradaki çalışmaları denetlediklerini aktaran Kaya, halkın öneri ve görüşleriyle planlama yaptıklarını söyledi.

ÇOBAN: BİRBİRİMİZE GÜVENMELİ VE BAŞARMALIYIZ

Daha sonra konuşan Eş Başkan Çoban, ziyaretlerinin amacını ‘eksiklikleri görme, varsa tamamlama’ olarak değerlendirerek, kurulduklarını günden beri hizmet almayan yerlere giderek hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi. Önceliklerinin halkın talepleri olduğunu ve bundan sonra da aynı anlayış üzerinden yürüyeceklerini aktaran Çoban, belediye bütçesine göre bir hizmet anlayışı gerçekleştireceklerini belirtti. Her sorunun çözülebileceğini, her şeyin yoluna girebileceğini, bunların hepsi için birlikte olmak ve birlikte hareket etmenin öncelikle olduğunu ifade eden Çoban, “Birbirimize sıkı bir şekilde bağlanmalı, birbirimizi anlamalı ve birlik olmalıyız. Bu birlikteliği kurduktan sonra tüm sorunlarımızın çözüm iradesi gelişir. Her zaman kendimizle gurur duyup, birbirimize güvenmeli ve başarmalıyız.” Dedi.

ÇOBAN: SEÇİM BARAJI ZİHNİMİZDEKİ BARAJDIR

Kobanê'deki zafere değinen Çoban, “Tüm dünya eli kanlı bir örgütle başa çıkılabileceğini Kürtlerden öğrendi. Halkımızın emeği zaferle taçlandırıldı. Bu emeğin sahibi sizlersiniz. Dünya bugün bizim yarattığımız çizgiden söz ediyorsa, bu sizlerin ve çocuklarınızın emeği sayesindedir.” Dedi. HDP'nin yüzde 10 barajını mutlaka aşacağını ve büyük bir zafer elde edeceğini söyleyen Çoban, “Yüzde 10 barajı dedikleri şey, bizim zihnimizdeki barajdır. Biz dayanışma içerisinde olursak, bizim için böyle bir baraj olmayacaktır. Halkımız bunu başaracaktır.” Şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Çoban, mahallede bulanan kadınlarla da bir araya gelerek, sohbet etti. Çoban ve Kaya, ziyaret programlarının ardından Kobanê'de yaşamını yitiren Semra Yaşar (Rojen Bêritan) için kurulan taziyeyi ziyaret etti. Çoban ve Kaya ardından önceki hafta babası vefat eden Anadolu Ajansı Muhabiri Necat Hazar'a taziye ziyaretinde bulundu.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim