Erciş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar kam oyu ile paylaşıldı. Paylaşılan raporda müdürlüğün yıl içerisinde 13.909.326,00 TL harcadığı belirtildi.

 

Erciş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2015 yılı içerisinde ilçe genelinde gerçekleştirdiği çalışmaları kam oyu ile paylaştı. Yıl içerisinde toplamda 13.909.326,00 TL harcayan müdürlük, Hayvan Pazarı, Kasaplar Çarşısı, her Mahalleye Semt Sahası gibi dev projeleri hayata geçirirken 8 adet kamyon alarak araç filosunu genişletti, sezon içerisinde yol yapım çalışmalarını yürütmek için toplamda 24 adet iş makinesi kiraladı. Müdürlük tarafından yıl içerisinde 248 km yol stabilizesi,10 bin M3 asfalt çalışması gerçekleştirilirken 101 bin M2 ise parke ve kilitli taş ihalesi yapıldı.

 

''8 ADET YENİ KAMYON ALINDI ''

Erciş Belediyesi, geniş olan hizmet alanına daha fazla hizmet götürmek adına 8 adet Mercedes tipi Kamyon alarak araç filosunu genişletti. Bunların yanı sıra bir adet taş kırma aracı ve bir adet ambulans alımı için ise meclis kararı alındı. Diğer taraftan belediye garaj amirliği, daha önce hurdalığa atılan toplamda yedi aracı onararak hizmete sundu.

 

''ARAÇ FİLOSU KİRALANDI ''

Sezon içinde çalışmak üzere ihale yoluyla kiraladığımız 20 adet kamyon,2 adet silindir,1 adet greyder ve 1 adet eder'lik araç filosu ile iki aylık süreç içerisinde 34 mahallede üç ayrı koldan yol çalışması gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar kapsamında yeni yollar açıldı, mevcut yollar genişletilerek düzenlendi.

 

''BÖLGE STANDARTLARININ ÜSTÜNDE HAYVAN PAZARI İNŞA EDİLDİ''

Erciş Belediyesi tarafından sezon başında çalışmalarına başlanılan ve ilçedeki tarım ve hayvancılığa katkı sunacak 25 bin 400 M2 alan üzerindeki hayvan pazarının yapımı tamamlanarak ilçe halkının hizmetine sunuldu. Küçük ve büyükbaş hayvanlar için açık ve kapalı satış alanları ahır, güvenlik binası, gübre toplama alanı, yükleme rampaları ile çökertme foseptiğinden oluşan kompleks bölge standartlarını üzerinde bir düzeyde dizayn edildi.

 

''KASAPLAR ÇARŞISI İNŞAATI DEVAM EDİYOR''

Erciş Belediyesi, 2015 yılı projeleri arasına aldığı ve yapımı hala devam eden Kasaplar Çarşısı ile ilçeye modern bir entegre tesis kurma hedefinde. Şehirde faaliyet gösteren kasap esnafını bir araya getirerek et ürünlerinin hijyen ve kalitesini arttırmak için 3 bin metrekarelik alan üzerinde temeli atılan kasaplar çarşısı inşaatının yüzde seksen üçlük bölümünün tamamlandığı belirtildi. Bodrum ve teras katları, mescit, kafeterya gibi lokal alanlar ve depo ve geniş dükkanlarıyla tasarlanan çarşının tamamlanmasının ilçe düzenine katkısı olacağı hedefleniyor.

 

''HALK EVİ VE HALK EKMEĞİ UYGULAMASINA GEÇİLDİ''

İlçede halk evi ve halk ekmeği uygulamasına geçen belediye, söz konusu uygulamanın ilçe geneline yayılacağı belirtilirken halk evi uygulaması kapsamında kurulan altı adet satış büfesinde günlük sekiz bin ekmek üretilirken üretilen ekmekler elli kuruştan hizmete sunuluyor. Halk evi uygulaması kapsamında ise Çelebibağ Mahallesinde Kobanê Halk evi açıldı.

 

''MAHALLELERE SEMT SAHALARI YAPILDI''

Bir diğer proje olan 'Her mahalleye semt sahası' projesini hayata geçiren Erciş Belediyesi proje kapsamında dört ayrı mahallede semt sahaları inşa ederek mahalle sakinlerine teslim etti. Salmanağa (Dêra Jêr), Aşağı Çökek (Êzinga Jêr), Hacikaş (Hecîqaş), Uncular (Qereqlîs) olmak üzere dört ayrı pilot mahallede yapılan semt sahaları mahalleli gençlerin sporsal aktiviteleri için mekan sorununu gidermeye yönelik olduğu belirtilirken sahaların tel örgülerle kapalı olduğu, zemini bitkisel toprakla kaplı olduğu, yedek kulübeleri, soyunma kabinleri elementleri barındırdığı belirtildi. Uygulamanın her yıl başka mahallerde hayata geçilerek devam edeceği kaydedildi.

 

''10.000 M3 ASFALT ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİ''

Yeni plent için arazi tahsis çalışmasına başlayan belediye, yıl içerisinde ilçenin muhtelif yerlerinde 10.000 M3 asfalt çalışması gerçekleştirdi. Müdürlük diğer taraftan yıl boyunca yol tamir çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürdü.

 

''248 KM YOL STABİLİZE ÇALIŞMASI YAPILDI''

Müdürlük, 2015 yılı içerisinde ilçeye bağlı mahalle ve mezralarda 248,610 km'lik yolun stabilizesi gerçekleştirdi. Üç ayrı ekiple üç ayrı koldan yürütülen çalışmalar sezon boyunca devam etti. Bunların yanı sıra muhtelif yerlere 346 adet farklı ebatlarda büz, 213 adet ise demir boru yerleştirildi.

 

''101 BİN M2 PARKE VE KİLİTLİ TAŞ İHALESİ YAPILDI''

Müdürlük tarafından 2015 yılı içerisinde ilçe genelindeki cadde, sokak ve diğer kamu kullanım alanları için ihale ettiği 101 bin M2 kilitli parke, oluk ve bordür taşı gibi planladığı dış donatı hizmetlerini büyük ölçüde tamamladı.

 

''KARLA, ETKİLİ BİR ŞEKİLDE MÜCADELE EDİLDİ''

Kış aylarında karla mücadeleye hazır hale getirilen müdürlüğe bağlı garaj ekipleri, 24 saat hizmet verecek şekilde oluşturulacak kriz masası ile İlçe merkezi ve bağlı mahallelerin iç kısmında çok sayıda iş makinesi ile temizlik çalışmasını yürüttü. Buzlanmalara karşı belediyede 200 ton tuz tüketilirken çift vardiya sistemiyle oluşturulan 90 kişilik ekip de 24 araçlık filo ile çalışmalar geniş bir coğrafyada zamanında ve eksiksiz devam etti. 

Editör: TE Bilisim