Gürpınar Belediyesi Kadın Kurulu Kevser Eltürk'ün çırılçıplak soyularak bedeninin teşhir edilmesini yaptığı basın açıklaması ile kınadı.

 

Belediye toplantı salonunda yapılan basın toplantısına Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, DBP Gürpınar İlçe Eş Başkanı Şevda Tanış ile kadın kurulu üyeleri katıldı. Hazırlanan basın metnini okuyan kurul üyesi Newroz Ürün, tek başına iktidar olma şansını kaybeden AK Parti'nin, çatışmaları derinleştirerek, ölüm ve katliamlara yenilerini ekleyerek bundan medet umar olduğunu söyledi. Ürün, “12 Eylül darbecilerinin eseri olan yasalara dayanarak iktidar olmayı sürdürmek isteyen AKP, HDP'nin barajı aşması ile tek başına iktidar olma şansını da kaybetti. Hükümet yetkililerinin seçim sürecinde de belirttikleri üzere, AKP'nin tek başına iktidar olma şansını kaybetmesi ile toplumu cezalandırırcasına çatışmalı sürecin fitilini ateşleyerek, büyük bir hevesle 1990'lı yıllara dönme çabalarına girişti.” Dedi.

 

“AKP KADINLARI MÜCADELEDEN ALIKOYMAYI HEDEFLİYOR”

Ürün yaptığı açıklamanın devamında şunları kaydetti: “Geçici hükümet AKP'nin '90'lı yıllara dönme gayreti, yargısız infaz, katliam, köy boşaltmaları ve ev baskınları ile sınırlı değil! Kadın bedeni üzerinden yürüttüğü kirli politikalar boyutuyla da o karanlık günlere dönme gayreti içersinde. Varto'da HPG'li kadın gerilla Kevser ELTÜRK (Ekin Van) çıkan çatışmada yaşamını yitirmiş, ardından da cansız bedenine işkenceler yapılmıştı. Cansız bedenindeki işkence izleri bariz iken, sonrasında ortaya çıkan görüntüler, işkencenin sadece bununla sınırlı olmadığı, Kevser Eltürk'ün çırılçıplak soyularak sokağa atıldığı, bedeninin teşhir edildiği anlaşıldı. Muş Valiliği'nin de kabul ettiği bu görüntüler ile kirli savaş yürütücülerinin, Kevser Eltürk'ün cansız bedeni üzerinden toplumu, özellikle de kadınları sindirmeyi, özgürlük yürüyüşünden alıkoymayı hedeflediği bilinen bir gerçektir. Diğer bir gerçek ise, Kevser şahsında Kürt toplumunun aşağılanmak istenmesidir. Kirli savaş yürütücüleri şunu açıkça bilmeliler ki, kim ne yaparsa yapsın, kadınları özgürlük yürüyüşünden alıkoyamayacaklardır. Ayrıca, aşağılamak istediğiniz Kürt toplumu Kevser'in mücadelesine daha bir sahip çıkacak, mücadeleyi daha bir sahiplenecektir.”

 

Ürün, son olarak şunları kaydetti: “Kadını ve toplumu köleleştiren, savaş ve katliamlar ile iktidarlarını sağlamlaştırmaya çalışan anlayışa karşı demokrasi, insan hakları ve özgürlük mücadelelerini sürdüreceklerini ve buna asla geçit vermeyeceğiz. Ülkenin hangi köşesinde olursa olsun yitip giden canlar bizim canlarımızdır. İktidarları uğruna toplumu ateşe atan, canların yitip gitmesine sebep olan iktidar zihniyetini kınıyor, bu zihniyete karşı mücadelemizi daha da yükselteceğimizi belirtiyoruz.” 

Editör: TE Bilisim