Sezonun bitimine az bir süre kala Gürpınar Belediyesi mahallelerdeki çalışmalarını hızlandırdı. Mahalle içlerinin düzenlenmesi ve kilitli parke taşları döşenmesi çalışmalarının sürdüğü ilçeye bağlı Işıkpınar, Öveçli, Karakoç ve Erkaldı Mahallelerini ziyaret eden Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız 30 Mart 2014 seçimlerinin Gürpınar için bir milat olduğunu belirterek, “bizden öncekilerin her birisi bir çivi çaksa bu gün ilçe bu durumda olmayacaktı. Mahallerimiz eski, ancak hizmet oldukça yeni” dedi. Belediyenin yürüttüğü çalışmalardan büyük bir memnuniyet duyan mahalle sakinleri ise ilk kez böylesi bir hizmet ile karşılaştıklarının altını çizerek, “emeği geçen her kese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Erkaldı, Işıkpınar, Öveçli ve Karakoç mahallelerinde sürmekte olan çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, ilçeye ve ilçe sakinlerine hizmet etmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi. Mahalle içlerinin düzenlenerek kilitli parke taşları ile döşenmesi sonucunda mahallelerin temiz bir görünüme kavuştuğunu söyleyen Yıldız, “geçen yıl ve bu yıl toplamda 36 mahallemizin içini düzenleyerek, kilitli parke taşları ile kaplayacağız. Bu yıl daha tamamlanmayan bazı mahallelerimiz var. 36 mahallemizin içinin düzenlenmesi ile birlikte ilçemiz sınırları içerisinde bulunan mahallelerimizin yarısına yakınının içi düzenlemiş, mahalle yollarını, mahalle meydanını, taziye ve cami önlerini kilitli parke taşları ile döşemiş olacağız. Geriye kalan zamanımızda da diğer mahallelerimizin iç düzenlemesini yapacağız” dedi.

 

RAMAZAN KUTUR: HİÇBİR BU KADAR HİZMET YAPMADI

Erkaldı Mahallesi Muhtarı Ramazan Kutur belediyenin mahallelerinde yürütmüş olduğu çalışmalardan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, “Belediyemiz çok güzel çalışmalar yürütüyor. Salt bizim mahallemizde değil, ilçenin genelinde bu yönlü çalışmaları devam ediyor. 80 yıldır buradayız, böylesi bir hizmet görmedik. Bu güne kadar hemen her siyasi görüşten belediye başkanları ilçemizde görev yaptı ancak hiçbir tanesi bu belediye gibi çalışmadı, ilçemize hizmet etmedi. Öncesinden mahallerimizin içinde insan dolaşamıyordu, ama şimdi bakıyorsun, çok güzel olmuş, son derece modern bir görünüme kavuşmuş. Bunun için emeği geçen her kese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bahattin Yavuz: Erkaldı Mahallesi sakinlerinden ve Belediye Meclis üyesi Bahattin Yavuz ise tüm DBP’li belediyelerin iyi çalıştığını belirterek, “ancak Gürpınar Belediyesi’nin çalışmaları ve icra ettiği hizmet bakımından daha bir dikkat çekiyor” dedi. Her mahalleye imkanlar çerçevesinde hizmet görüldüğünü hatırlatan Yavuz, “inşallah 5 yılın sonunda tüm mahallelerimiz hizmete doymuş olacak” dedi.

 

MEHMET YAVUZ: MAHALLELERİN İÇİ ÇÖPTEN GEÇİLMİYORD

Mahalle sakinlerinden Mehmet Yavuz da belediyenin yürütmüş olduğu çalışmalardan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyleyerek, “eskiden mahallemizin içi çöpten geçilmiyordu, ama belediye yönetiminin el değiştirmesi ile birlikte mahallelerimiz ter temiz oldu. Şimdi mahalle içi kilitli parke taşları ile döşeniyor, bu çalışma tamamlandığında mahallemiz çok daha temiz olacak” dedi.

 

TAHİR DURAN: MAHALLEMİZ ÇAMURDAN GEÇİLMİYORDU

Öveçli Mahallesi Muhtarı Tahir Duran ise, mahallelerinin yazın tozdan kışın ise çamurdan geçilmediğini belirterek, “geçen yıl mahallemizde stabilize yol çalışması yürütüldü, bu yıl ise mahallemizin içi kilitli parke taşları ile döşeniyor. Bu hizmeti gördüğümüzde çok seviniyoruz, bunun için başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

EŞ BAŞKAN ZEKİ YILDIZ: MAHALLELER ESKİ HİZMET YENİ

Öveçli Mahallesinde çalışmaların geneline ilişkin bir değerlendirmede bulunan Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, bulundukları mahallenin eski bir tarihe sahip olduğunu, beylikler döneminden kaldığını, ilçede bulunan hemen hemen tüm mahallelerin kadim bir tarihe sahip olduğunu hatırlatarak, “maalesef ilçede yürütülen hizmet bu tarihe denk düşmüyor. Mahalleler eski olmasına rağmen hizmet ile yeni yeni tanışıyorlar. İlçemizin her köşesinde bulunan ilçe sakinlerimizin daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için biz de belediye olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yapmaya çalıştıklarımız ise salt yol yapmaktan ibaret değil. Bunun içerisinde parklar da var, kültür merkezleri de var, gençlere ilişkin, tarımın geliştirilmesi planlarımız da var. İnşallah bu planlamalarımızı hayata geçireceğiz. Biz bu mahallemizde şimdilik kilitli parke taşları döşenmesi ile başladık. Çünkü şuan için buranın en temel sorunu, yağmur ile birlikte çamurun oluşması, rüzgar ile birlikte ortalığın toz bulutu kaplamasıdır. Kilitli parke taşları ile birlikte bu sorunumuzu ortadan kaldırmış olacağız. Yürütmüş olduğumuz tüm çalışmalarımız ilçemize hayırlı olsun” dedi. 

Editör: TE Bilisim