Kuruluşundan bu yana yerel yönetim hizmetinden yararlanma şansı bulamayan Gürpınar (Payizava) İlçesi hizmete doyuyor. Mahallelerin içini kilitli parke taşı ile döşeyen Gürpınar Belediyesi, halkın takdirini kazanmış durumda. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye eş başkanları, yılların getirdiği bir ihmalkarlığın bulunduğuna dikkat çekerek, "Bu ihmalkarlık, halkın belediyesi aracılığı ile en kısa zamanda giderilecek. Ancak şunun altını özellikle çözmek gerekiyor ki, halkımıza, köylerimize bunu reva görenler, halkın vicdanında çoktan mahkum olmuş durumdalar." ifadelerine yer verildi.

 

Gürpınar (Payizava) Belediyesi ilçeye dönük hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Birçok köy ve mahallenin henüz hizmet ile tanışmadığı ilçede belediye, hizmet alanında açılman makasın kapanması ve ilçe sakinlerinin de hakları olan belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde alabilmesi için gecesini gündüzüne katıyor. İlçenin Qesrik (kırkgeçit) mahallesinden sonra Aspeşin (Çavuştepe) mahallesinde çalışmalarına hız veren Gürpınar Belediyesi, köy içini kilitli parke taşı ile döşeyerek mahalleyi tozdan ve çamurdan arındırıyor. Yolların kilitli parke taşları ile döşenmesi ile mahalle modern bir görüntü kazandı. Belediyenin mahallelere dönük çalışmalarını hızlandırmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye eş başkanları, ilçenin kuruluşundan bu yana maruz kaldığı çifte standarda dikkat çekti. Batıda yolları tozlu, çamurlu bir tek yerleşim yerinin bile bulunamayacağına dikkat çekilen açıklamada, "ancak bölgeye bakıldığında durumun çok daha farklı olduğu hemen insanın gözüne çarpıyor" açıklaması yapıldı. Yaşanan çifte standardı ortadan kaldırmanın tek yolunun halkın belediyesinin iş başına gelmesi ve belediye ile halkın bütünleşmesi olduğunu kaydeden eş başkanlar, "biz buna halk belediyeciliği diyoruz. Zaten sloganımız da 'Kendimizi de Kentimizi de Biz Yöneteceğiz' sloganıdır. Köylerimizin, kentlerimizin, ilçelerimizin bu gün bu halde olmasının temel nedeni, başkaları tarafından yönetilmesidir. Bu gün eğer köylerimizde, mahallelerimizde bir çalışma seferberliği varsa ve halk bizden memnunsa, bu halkımızın başarısıdır, azmidir, kararlılığıdır" denildi. Bu yıl belirlenen 7 mahallenin içini tamamen kilitli parke taşları ile döşeyeceklerinin ifade edildiği açıklamada, "hedefimizi, ilçemizin tüm mahallelerinin içini bu şekilde yapmaktır. Ve biz bunu halkımız ile birlikte yapmak istiyoruz" denildi.

 

Aspeşin (çavuştepe) Mahallesinde çalışmaların bir kaç güne biteceği, sonrasında başka bir mahalleye geçileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim