Belediyecilik hizmetlerini farklı bir anlayış ve perspektif ile ele alma kararlılığında olan Gürpınar Belediyesi, bu kapsamda Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Belediye Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin’in katıldığı ziyaret sıcak bir ortamda geçerken, YYÜ Rektör’ü Prof. Dr. Peyami Battal ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, Gürpınar Belediyesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, önemli bir gayretin gözle görülür derecede olduğunu belirterek, “Güzel ve önemli şeyler yapmak istediğiniz belli oluyor. Biz üniversite olarak da bu çalışmalarını destekliyoruz. Üniversite olarak da üzerimize düşen bir şey varsa yapmaya hazırız” dedi.

Üniversite ile çalışmaya başladıklarını kaydeden Eş Başkan Zeki Yıldız ise, “Hoşap Kalesi’nde kazı çalışmalarını sürdüren Mehmet Top hoca ile kili konularda projeler geliştirmeye başladık. Gürpınar’ın tarihine yönelik bir kitap çalışması yürüteceğiz. Bizim ilçemizin çok derin bir tarihi olmasına rağmen saklı bir tarih olarak kalıyor. Biz bu tarihimizi biraz daha görünür kılmak istiyoruz. Belediye olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapacağız” dedi. İlçenin en önemli tarihi miraslarından bir tanesi olan Çavuştepe’de halen bir tuvaletin ve araç park yerinin bile olmadığını hatırlatan Yıldız, “Gelen turistler şöyle bir bakıp gidiyorlar. Aynı şey Hoşap kalesi için de geçerli. Biz bu gibi şeylere artık son vermek istiyoruz. Hem Hoşap kalesinde hem de Çavuştepe’de bir karşılama merkezi yapmak istiyoruz. Bir de çevre düzenlemesini gidilmesi gerekiyor. Özellikle bu belirttiğimiz şeylerin projelendirilmesi konusunda sizden destek istiyoruz” dedi.

Eş Başkan Zeki Yıldız ayrıca ilçeye bir Meslek Yüksek Okul kurulmasını talep ettiklerini belirtti. Bu konuda da üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını kaydeden Yıldız, arsanın da hazır olduğunu belirtti. Meslek Yüksek Okulu kurulabilmesi için YÖK tarafından kimi kriterlerin getirildiğini hatırlatan Prof. Dr. Battal, resmi başvurunun yapılmasını, kendileri üzerine düşen ne ise yapacaklarını söyledi. Sohbet şeklinde geçen ziyarette, üniversite ve belediyenin ortaklaşması konusunda görüş birliğine varıldı. (ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim