ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER TOKTAŞ-SONER İZGİ- 31 Mart yerel seçimleri öncesinde kayyum olarak görev yapan Osman Doğramacı’nın hayata geçirdiği Gürpınar ilçesindeki Gürpark Millet Bahçesi, kısa sürede Van’ın ilgi odağı haline geldi. Toplam 115 bin dönüm üzerine kurulan ve bölgenin en büyük ve ilk tematik millet parkı olan Gürpark, içinde barındırdığı sayısız aktivite alanı, Norduz Sofrası gibi bir lezzet durağı ve bir çok yönüyle hem ilçenin hem de Vanlıların akın ettiği bir yaşam alanına dönüştü. Çalışmaları tamamlandıktan sonra Norduz Sofrası gibi önemli bir gastronomi mekanının da eklendiği o parkta, bu lezzet durağının açılışı görkemli bir şekilde yapıldı. Van Milletvekilleri, Ak Parti il başkanı ve bir çok ismin katılımıyla açılışı yapılan törende, Gürpınar’ın yeni belediye başkanı Hayrullah Tanış, hali hazırdaki devasa parkın yeni etaplarla daha büyük ve yeni etkinlik alanları ile Vanlılar’ın Gürpınar’a akmasını sağlayacak bir komlekse dönüşeceği müjdesini verdi.

Gürpınar’da Başkan Osman Doğramacı eliyle başlatılan belediyenin ilçenin değişim ve dönüşümü için başlattığı yatırım atağı Gürpınar için müthiş bir yaşam alanına dönüştü. Geçtiğimiz belediye döneminde çalışmaları tamamlanan park Norduz Sofrası gibi yeni mekanların da tamamlanmasıyla tam kapasite çalışmaya başladı. Kısa bir süre açılmasına rağmen tam bir lezzet durağı olacağını kanıtlayan Norduz Sofrası’nın açılışı büyük bir katılım ile yapıldı. Gürpark’taki Norduz Sofrası’nın açılışına AK Parti Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas ve İrfan Kartal, Ak Parti il başkanı Kayhan Türmenoğlu ve il yönetim kurulu üyeleri, Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrulah Tanış ve bir çok davetli katıldı.

Gürpark Millet Parkı’nda yapılan gezinin ardından Norduz Sofrası’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı, belediye başkanlığı döneminde yapılan mekan ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Norduz sofrası, sadece Van için değil Türkiye’de ilk defa bir sofra niteliğindeki restorandır. Norduz sofrası Van’ın tek başına yemekleri vardır ama sofrası yoktur. Çok güzel yemekleri vardır ama bir sofrası yoktur. Biz ilk defa Norduz Bölgesinin kendine has özelliklerinden de yola çıkarak bir sofra kurduk. Norduz Bölgesinden topladığımız birbirinden lezzetlerle bir sofra inşa ettik. Bu inşa ettiğimiz sofranın adına Norduz Sofrası dedik. Biraz önce içeride aşçılarımızın sizlere sundukları birbirinden lezzetli ve birbirinden farklı Norduz ürünlerini tatma imkanı buldunuz.”

DOĞRAMACI: GÜRPINAR GASTRONOMİ DURAĞI OLACAK

“Bu soframız 6 ay önce başvurarak tescilli bir sofra halline gelmiştir. Norduz Sofrası biz şuna inanıyoruz Sadece Gürpınar’ı değil Van’ı da içine alacak gastronomi destinasyonu olacaktır. Bugün dünyada turizm destinasyonları içerisinde gezip görme destinasyonlarından 5 kat daha fazlası gastronomi destinasyonu ön plandadır. Bir kişi Londra’dan Paris’ten Newyork’tan sadece bir yemeği tatmaya bir başka şehre gidebiliyor. Bu ciddi bir turizm hareketliliğidir. Biz o turizm hareketliliğine Gürpınar’ı ve Van’ı katma gayreti içerisindeyiz.”

HERKESİ BU LEZZETİ TATMAYA ÇAĞIRIYORUZ!

“Şuna inancımız tam olduğu için bu işe girdik. Bizim lezzetlerimizi dünyanın başka bir yerinde hiç kimsenin tatma şansı yok. Bu konuda iddialıyız. Ayrıca burası bir sosyal sorumluluk projesi kapsamındadır. Soframızda kazancın üçte ikisi yeniden eğitime dönüyor. Bu çok önemli bir şey çalışma niteliğindedir. Her harcadığınız bir liranın 60 kuruşu eğitime geri dönüyor. Biz bütün eğitimi destekleyenlere aynı zamanda hem eğlenmeye hem de dinlenmeye hem de bu lezzeti tatmaya çağırıyoruz.

TANIŞ: BU SOFRANIN GELİRLERİ AYNI ZAMANDA EĞİTİME KATKI SUNUYOR

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ise Norduz Sofrası’nın tanıtımı aynı zamanda Van’ın tanıtımı olduğunu kaydetti. Tanış, o mekan ile ilgili olarak: “Buranın tanıtımını yapmak için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Buranın en önemli özelliği ise eğitime katkı olarak sunulmasıdır. Burada hem kültürel ve turizm faaliyetlerinde bulunurken aynı zamanda eğitime katkı sunma imkanı buluyorsunuz. Tesisin çok ciddi atak yapacağına inanıyoruz. Bu konuda iddialıyız. Aynı zamanda Gürpınar’ın diğer tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına da katkı sunacaktır.”

İNSAN HEM EĞLENECEK HEM DE EŞSİZ LEZZETLERLE BULUŞACAK

“Norduz bölgesindeki tarihi görülmemiş yeni ortaya çıkan bir sürü varlığımız var. Onunda tanıtımını buradan sağlayacağız. İnsanlarımız çocuklarını eğlendirmek haftanın stresini atmak için burada hazırlamış olduğumuz at binicilik yerimiz var. Orada çocuklarını eğlenirken aileleri güzelce vakit geçirme imkanı bulacaklar. Bununla birlikte ata sporu okçuluğun yeniden gündeme gelmesi bu merkezle sağlamış olacağız. Onlar için ayrı bir katkı sunacaktır. Ayrıca gençlerin stres atabileceği haftanın yoğunluğunu atabileceği paintball bir merkez haline dönüşecektir.”
 

MİLLET BAHÇESİNE AQUA PARK DA EKLENECEK

“Şehrin kirli havasından kendisini arındırabilecek isteyenleri Gürpınar’da bol oksijenle güzel doğa ve millet parkımızda buluşma bekliyoruz. İlerleyen süreçte buraların gelişimine yeni projelerle katkı sunacağız. Yakın zamanda kültür ve kitap kafelerimizi de hizmete sokacağız. Aynı zamanda kır kahvemizle de ilçemize ayrı bir hava katmayı planlıyoruz. Millet parkının devamında ise Aqua park yapmayı düşünüyoruz.

DEVASA BİR MİLLET BAHÇESİ VE YAŞAM ALANI

İlk tematik millet parkı olma özelliğini taşıyan GürPark, 115 bin metrekare alan üzerine kurulan Başbulak Mesire Alanı, Gürpnar'da hayata geçirildi. Belediye tarafından ilçe girişinde atıl durumdaki 100 dönümlük alanda inşa edilen ve içerisinde macera parkı, paintball, okçuluk alanı, uzay gözlemevi, at çiftliği, spor alanları, dev çocuk oyun grupları, restoran, kay kay alanı, kafe, kır kahvesi ve park alanlarının bulunduğu Gürpark Millet Bahçesi, çocuğundan yaşlısına kadar her kesime hitap ediyor.

NORDUZ SOFRASI LEZZETİYLE BÜYÜLÜYOR!

Gürpınar’ın dünyada tek olan 13 kaburgası olan koyun ve keçilerinin özel menüsünde yer aldığı Norduz Sofrası tamamıyla yöresel lezzetlerden oluşuyor. 40’a yakın Gürpınar yöresine özgü yemeğin sunulduğu mekanda her biri eşsiz lezzete sahip yemekler ziyaretçilere ikram ediliyor. Kemikli köy kavurmasından, Norduz kebabına kadar sayısız yemeği menüsünde bulunduran mekan aynı zamanda Norduz kahvaltısı adıyla yine kendine özgü bir kahvaltıyla müşterileri ağırlıyor. Açılışının üzerinden kısa bir süre geçen Norduz Sofrası Van’dan gelenlerin de akınına uğrarken park içindeki diğer mekanlarla birlikte tam anlamıyla bir yaşam merkezi olarak hizmet veriyor.

Editör: TE Bilisim