Erçek Mahallesi'nde yapımı tamamlanan belediye hizmet binasında incelemelerde bulunan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, personel ve halkla toplantılar aldı ve ardından esnafı ziyaret etti. Belediye hizmet binasının halkın olduğunu belirten Bidav, "Halkın hizmeti için var olan binada eğer halk yoksa bizim için o binanın da bir anlamı yoktur." dedi.

İpekyolu (Rêya Armuşê) İlçesi Erçek Mahallesi'nde 830 m2'lik alan üzerine kurulan 3 katlı belediye hizmet binasının yapımı tamamlandı. İpekyolu Belediye Eş Eşbaşkanı Aygül Bidav, İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcıları Halis Çakır ve Nermin Unat ile DBP'li encümenler, yapımı tamamlanan binada incelemelerde bulundu. Hizmet binasının zemin katında dükkan ve pasaj bulunurken diğer 2 kat ise belediye hizmet birimleri olarak kullanılacak. Birimlerin kurulmaya başlandığı binada şuanda Erçek şubesi garaj amirliği ve yazı işleri müdürlüğü hizmet vermekte.

Bidav ayrıca Erçek ve çevresinde çalışma yürüten belediye personeli, muhtar ve halkla toplantı düzenledi. Yeni hizmet binasının halka hayırlı olmasını dileyen Bidav, belediyenin halkın malı olduğunu, başta kadınların rahatça gelip kullana bilmesi için yeni binanın içerisine kadın eğitim alanları ve dikiş, nakış işleri bölümünün olması gerektiğini aktardı. Bidav, geçtiğimiz günlerde TÜM-BEL-SEN ile toplu sözleşmenin imzalandığını müjdesini işçilere vererek, "Biz yanımızda çalışan personele siyasi düşüncelerinde dolayı ayrım yapmaksızın eşit ve adil yaklaşıyoruz. İşçilerimizin haklarını koruyacağız, bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın." dedi.

BİDAV: HALK EVLERİ AÇILACAK

Erçek'e konuşmak için gelmediğini dile getiren Bidav, halkın sorunlarını dinledi. Bidav, halkın taleplerini sorunlarını tek tek not etti. Taziye talebine Bidav, taziye sadece yas yeri olarak kullanıldığına dikkat çekerek, "Taziye evleri yerine her mahalleye halk evi yapmayı planlıyoruz. Böylelikle halk evi taziye evi olarak kullanılmasının yanı sıra çok amaçlı da kullanılabilecek. Kadınların, gençlerin, çocukların yani herkesin sosyal etkinliklerini yapacağı bir ortam olacak." dedi. Yapılan toplantının ardında Erçek merkezinde bulunan esnafları ziyaret eden Bidav, büyük bir sevinçle karşılandı. Bidav, merkezde tek tek esnafları ziyaret ettikten sonra Aile Sağlık Merkezini de ziyaret etti. Burada doktor ve hemşireler bir araya gelen Bidav, Erçek ve çevre mahallelerde yürütülen sağlık çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bidav, belediye bünyesinde Spor Müdürlüğü ve Kadın Müdürlüğü açıldığını yakın zamanda da Sağlık Müdürlüğü açılacağını açıkladı. Özellikle kadın sağlığının önemli olduğunu belirten Bidav, bir toplumun sağlıklı olabilmesi için önceliğinin kadın salığına verilmesi gerektiğini ve bu anlamda Maya Kültür Merkezi bünyesinde kadınlara yönelik sağlık taraması yapıldığını aktardı. Aile Sağlık Merkezi'ndeki ziyaretini sonlandıran Bidav, Van-Özalp yolu üzerinde organik kavun, karpuz satan çiftçileri de ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim