Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi ve Derya Hayva önceki gün başladıkları ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Dilekçi ve Hayva dünde Başkale, Özalp ve Saray İlçelerini ziyaret etti.

HDP İl Eş Başkanı Derya Hayva dün Başkale’de halkla bir araya gelirken, diğer Eş Başkan Veysi Dilekçi’de Özalp ve Saray’da çeşitli ziyaretlerde bulunarak yaşanan sorunları dinledi. Aralarında HDP İl Eş Başkanı Avukat Derya Hayva ve il yöneticilerinin bulunduğu heyet, ilk olarak HDP Başkale ilçe başkanlığını ziyaret etti. İlçe Eş Başkanlığında Eş Başkan Daştan Şimşek ve yöneticilerinin karşıladığı HDP heyeti, daha sonra DBP’yi ziyaret etti. Burada yapılan konuşmalarda, DBP İlçe Eş Başkanı Senar Yeşilırmak, kendilerine yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DBP ilçe binasında kısa bir konuşma yapan HDP İl Eş Başkanı Avukat Derya Hayva, ziyaretlerinin amacının tanışmak ve HDP’nin misyonunu anlatmak olduğunu söyledi. Hayva; “Bu yolun beraber yürüyen yolcularıyız. İyi günde kötü günde her zaman beraber olacağız. Önümüzde zor bir süreç görünüyor. Zira bizim gibi bu yola baş koymuş, çok inançlı olan, yolun gerçekliğine, doğru olduğuna dair yürekten inançlı olan insanlar için zor diye bir şey yoktur ve bu aslında Başkale’deki şuan mevcut olan günler ile, geçmişteki yaşanan günleri karşılaştırdığımız zaman bile yürüdüğümüz yolun çok doğru olduğunu ve bu yolun doğru olduğunun en büyük göstergesi de halkın bizim yanımızda olmasıdır” dedi. Heyet daha sonra Başkale Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Burada Eş Başkanlar İhsan Güler ve Aynur Tarhan’ın karşıladığı heyet, yaptıkları görüşmelerden sonra Meya-Der, Kurdi-Der ve Eğitim Destek Evine geçti. Buralarda, Yapılan konuşmalardan sonra Eğitim Destek Evi öğrencileri ile beraber toplu fotoğraf çektiren heyet daha sonra Başkale’den ayrıldı.

DİLEKÇİ ÖZALP VE SARAY’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ve beraberindeki heyet ise, Özalp ve Saray’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Dilekçi ve beraberindeki heyet ilk olarak HDP ve DBP Özalp İlçe örgütlerini ziyaret etti. Burada Özalp Belediye Eş Başkanları Handan Bağcı, Şerafettin Özalp, HDP-DBP İlçe Başkanları ve halk tarafından karşılanan Dilekçi, partililere hitaben yaptığı konuşmada, HDP ve DBP’nin gücünü halktan alan partiler olduğunu söyledi. Görev alanları farklı olsa da aynı amaçlar içinde birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Dilekçi, “Eğer bir şey yapmak istiyorsanız bunun temeli mutlaka olmalıdır. Temeli olmayan her şey çökmeye mahkumdur. Bu anlamda DBP’nin misyonu çok önemlidir. Özellikle eğitim konusu bizim için çok önemlidir. Eğitimsiz hiç bir şey başarılı olamaz. DBP özellikle bu anlamda mücadelemize ve halkımıza çok şey katacak. ‘Tek parti bizi neyimize yetmez’ diyenlere diyoruz ki, bize iki partide yetmiyor. Kürt hareketi her gün biraz daha büyüyen bir hareket. DBP ve HDP amaçları aynı olan iki partidir, ancak görev ve misyonları farklıdır. Bu partiler büyük fedakarlıklarla kuruldu.” Dedi.

Dilekçi il örgütlerini ziyaretin ardından Özalp Belediye Başkanlığına geçerek burada Eş Başkanlar Handan Bağcı ve Şerafettin Özalp ile bir araya geldi. Dilekçi burada yaptığı konuşmada ise, “Özalp’ın tarihi ortadadır. Özalp yüzlerce şehidi olan bir yerdir. Sadece Kobanê direnişi esnasında 10 YPG’li burada toprağa verildi. Bu nedenle ilçede duygusal bir havada var. İşte bu şehitlerimize bağlılığın yolu da onların mücadelesini sürdürmekten geçer. Özalp halkı her zaman mücadelesine, önderliğine ve şehitlere bağlı kalmıştır. Biz gücümüzü halktan alan bir hareketiz.21 yüzyıl Kürt halkının yüzyılı olacak. Kobanê direnişiyle birlikte dünya bu gerçeği gördü. Biz Kürtler de artık ittifak olmalı ve halkımızı özgürlüğe kavuşturmalıyız” diye konuştu. Özalp Belediye Eş Başkanı Handan Bağcı ise, ziyaretin kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirterek, şartlar ne olursa olsun mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

Özalp temaslarını bitirdikten sonra Saray ilçesine geçen Dilekçi, burada da DBP, HDP İlçe Örgütleri, Saray Belediye Eş Başkanları Zilan Aldatmaz, Abdulkadir Çalışkan ve halk tarafından karşılandı. İlk olarak HDP ve DBP İlçe örgütleri ile Saray Belediyesini ziyaret etti. Dilekçi, yaptığı konuşmada, Kobanê ve Şengal direnişine dikkat çekerek, böyle bir dönemde göreve geldiklerini ve sorumluluklarının ağır olduğunu kaydederek, “Biz 24 saati aşarak çalışmak zorundayız. Sık sık halkla bir araya geleceğiz ve sorunlarını dinleyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

“İRAN VE TÜRKİYE SINIRDA KÜRT GENÇLERİNİ KATLEDİYOR”

Saray Belediye Eş Başkanı Abdulkadir Çalışkan’da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Saray bir sınır ilçesidir ve bu sınırda her gün insanlarımız kaçakçılık yaptıkları gerekçesiyle katledilmektedir. Türkiye ve İran askerleri organize bir biçimde gençlerimizi öldürmeye devam ediyor. Kapıköy sınır kapısının bize devri gerekirken maalesef bu yapılmıyor. Bu konuda ki hukuk mücadelemiz sürüyor. Eğer biz Kürtler birlik olursak bu ölümleri durdurabiliriz.” Diye konuştu.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim