İpekyolu (Reya Armuşê) Belediyesi göreve başladığı andan itibaren ilçenin birçok noktasında yol stabilize çalışmaları ve yol genişletme çalışmaları yapıyordu. Bu çalışmaların ardından İpekyolu Belediyesi, Hacibekir (Xacort) Mahallesi Selvihan sokakta düzenlediği açılışla ilk asfalt çalışmasının startını verdi. Açılışa DBP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcıları ile Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açılışta konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, “Yol çalışmalarında daha önce mahalle sakinleri ve mahalle meclisleri ile yaptığımız toplantılarda mahallenin sorunları ele aldık ve şu anki hizmetimizi de bu yönlü yürütüyoruz" dedi. Yol çalışmalarının bütün mahallerde süreceğini belirten Bidav, “Kısa bir süre önce basına açık bir şekilde yapmış olduğumuz ihalede 2 milyon 500 TL tutarındaki 24 bin 500 tona yakın asfaltı satın altık. Tüm mahallelerde cadde ve sokak aşama asfalt yapılacak” şeklinde konuştu.

HİZMET ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Bidav, daha önce yapılmış olan çalışmalar hakkında da bilgi vererek, “İpekyolu İlçesi Kürdistan’ın ikinci en büyük ilçesidir. Aylık temizlik bütçemize 1 milyon 200 bin TL gibi büyük bir bütçe ayırdık 86 araç ve 270 personel ile 3 vardiya halinde ilçemizin sokaklarında temizlik işlerimizi yürütmekteyiz. Bunun yanı sıra bütün mahallelere 3 bin çöp konteyner ve bidonların dağıtımı sürüyor. Park ve Bahçelerde yapmış olduğumuz çalışmalarda ise Hafiziye ve Serefiye Mahallerinde Kadın ve Çocukların kullanımı için park yapım çalışmalarını devam ediyor. Hafiziye Mahallesi’ndeki kadın parkının açılışını yaparak halkımızın hizmetine sunmaya planlıyor. Ayrıca Belediye hizmeti için 30 araç alımı da gerçekleştirdik halkımıza hayırlı oldun” diye konuştu.

BİDAV’DAN İHALE ALAN ŞİRKETLERE UYARI

Yol yapım çalışmasını alan şirketlere uyarılarda bulunan Bidav, “Biz yaptığımız hizmetlere sırf iş yapalım gözü ile bakmıyoruz. O yüzden yapılacak işlerin sağlamlığı ve ileriye dönük sorunsuz bir şekilde kalması adına denetimlerimizi de sürdüreceğiz. Bu uyarı belediyede hizmet adına ihale almış tüm şirketlerimiz içinde geçerlidir" dedi. Konuşmaların ardından ilk asfalt döküldü. (ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim