Kardelen Yemek Salonu’nda yaklaşık bin kişinin katıldığı yemekte konuşan işadamı İzzet Albayrak, amacının aile bireyleri ve dostlarıyla birlik ve beraberliği pekiştirmek olduğunu belirterek, “Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan şahsım ve ailem adına büyük bir onur ve kıvanç duyuyorum. Bu buluşma; birlik, beraberlik, dostluk, akrabalık, kardeşlik buluşmasıdır. Güzel bir deyiş vardır bunu belirtmeden geçmek istemiyorum. ‘Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane’, biz de bu anlayıştan yola çıkarak böyle bir yemek düzenlemeyi uygun gördük. Burada bir araya gelmemizin amacı siz değerli dostlarımız ve akrabalarımızla bazı konuları istişare edip, bazı kararlarda hemfikir olmak, en önemlisi de bu bahane ile bir araya gelip aramızdaki muhabbetin, sevginin, birbirimize bağlılığın, biraz daha artmasına vesile olmaktır. İstişare sünnettir. Hazret-i Adem şöyle buyuruyor, ‘İşlerinizi istişare ile yapın. Eğer ben, yasak meyve konusunda meleklerle istişare etseydim, musibete maruz kalmazdım.’ Bundan dolayı bizlerde bazı konularda yanlış yapmamak için zaman zaman siz değerli dostlarımızın fikirlerine başvurup istişare yapacağız. Buradaki tablo siyasi mülahazaların üzerinde dostluğumuzun, akrabalık bağlarımızın güçlenmesidir. Bildiğiniz gibi 30 Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den Erciş Belediye Başkan adaylığı için bir aday adaylığı süreci yaşadık. Öncelikle bu aday adaylığı süresince sürekli yanımızda olan, gerek telefonla gerek bizleri sık sık ziyaret eden, desteklerini esirgemeyen tüm akraba ve dostlarımıza buradan şahsım adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu süreç sonunda AK Parti Genel Merkezi’nin belirlemiş olduğu Abdulahat Arvas kardeşimize bu görev verildi. Bize adaylık verilmedi diye partimize ve hiç kimseye dargınlığımız, kırgınlığımız olmamıştır. Bizler inançlı insanlarız. Bu göreve talip olurken Allah'a sığınarak bizim memleketimizin ve milletimizin hakkında hayırlısı neyse onu nasip etmesini istedik. Şu anda da inşallah bu istişare toplantımızda hayırlara vesile olacak bir karar çıkar. Burada alacağımız kararlarla ya kaderimizi kendimiz yazacağız ya da kaderimize razı olacağız.

Özellikle şunu da belirteyim; şu ana kadar ciddi anlamda hiçbir partiye herhangi bir talebimiz olmamış ve yapılan tekliflere de olumlu veya olumsuz hiçbir cevabımız olmamıştır. Hangi partiden olursa olsun bütün aday arkadaşlarımız bizim dostumuz ve kardeşimizdir. Sadece aday kardeşlerimiz arasında yetenek, kapasite ehil olma farkı vardır. Değerlendireceğimiz hangi partinin adayı olursa olsun göz önünde bulunduracağımız unsurlar adaletten ve doğruluktan ayrılmayacak, kapısı herkese açık olacak, insanları ötekileştirmeyecek, ayrım yapmayacak, büyük düşünen, ileriyi gören, memleketimiz ve milletimiz için faydalı olacağına inandığımız, hakkın ve halkın yanında olan inançlı kişiyi tercih etmeliyiz. Erciş’in en büyük ailelerinden birisi olarak, aile diyorum çünkü ben bu topluluğu büyük bir aile olarak görüyorum, bundan eminim, sizlerde böyle görüyorsunuz. Bu aile toplantısında birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve 30 Mart seçimleri ve daha sonrası için birliğimizi sağlayıp her toplumda her konuda güçlü olarak bizimde var olduğumuzu göstermek için burada alacağımız kararları birlik, beraberlik içerisinde en iyi şekilde vermemiz gerekiyor. Bu toplantımızın bizlere ve memleketimize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyor, sizleri saygı ile selamlıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından yemeğe geçildi. İşadamı İzzet Albayrak, ayrıca yemek esnasında ‘Hangi partiyi destekliyorsunuz? İsimli bir anketi de katılımcıların görüşüne de sundu. Anket sonucunun ileriki günlerde kamuoyunla paylaşılacağı da kaydedildi.

Editör: TE Bilisim