Van’a bağlı Çaldıran ilçesinde olumsuzluk yaratan internet alt yapısı hakkında konuşan Harun Bayrak; Dijital dönüşümün yaşanmasıyla birlikte gündelik yaşamın en önemli konusu olan internetin, yaşadığımız mevkide faydalarından yararlanamıyoruz. “İnternet, evlerimizde, iş yerlerimizde, okullarımızda, cep telefonlarımızda hatta büyükşehirlerde toplu taşıma arçlarında bile aktif olarak kullanılıyorken, Çaldıran İlçemizde internet alt yapısı ile alakalı çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİMDEN MAHRUM KALIYOR!

 

İnternet sıkıntısından bahseden, İYİ Parti Çaldıran İlçe Başkanı Harun Bayrak, Pandemi sürecinde internetin yokluğu eğitim gören çocuklarımızıda olumsuz etkiliyor. Özellikle eğitim online sisteme geçmesi ve pek çok iş kolunun evde çalışma sistemini benimsemesini internet kullanım ihtiyacını oldukça arttırdı. Çaldıran İlçesinde yaşayan çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın faydalanması gereken internetten faydalanamamaları bizleri kötü yönde etkiliyor. Özellikle, köylerde internet sıkıntısı yaşayan öğrencilerimiz, hakları olan eğitimden yararlanamıyorlar.  İlçede %70’lik kısımını kapsayan oranda internet ne yazık ki bulunmaz hint kumaşı yerini almış durumunda. %30’luk kısımı ise internetten çok nadir yararlanabiliyor.  İnternet yönünden büyük sıkıntılar yaşıyoruz ve bu problemin sebebi alt yapı ile ağ sorunlarıyla alakalı olduğunu belirtmek isterim. İnternet alt yapı sorgulaması yaparak bulunduğumuz konumda internet alt yapı problemlerinin yaşandığını teyit etik, cümlelerini kullandı.

 

BİRAN ÖNCE İNTERNET PROBLEMİNE SON VERİLMELİ!

 

Bulundukları mevkide İnternet sıkıntısı yaşadıklarını belirten Harun Bayrak,  İlçede %70’lik kısımını kapsayan oranda internet ne yazık ki bulunmaz hint kumaşı yerini almış durumunda. %30’luk kısımı ise internetten çok nadir yararlanabiliyor. İnternet yönünden büyük sıkıntılar yaşıyoruz ve bu problemin sebebi alt yapı ile ağ sorunlarıyla alakalı olduğunu belirtmek isterim. İnternet alt yapı sorgulaması yaparak bulunduğumuz konumda internet alt yapı problemlerinin yaşandığıını teyit ettik. Çocuklarımızın eğitimi, vatandaşlarımızın yararlanması, çalışanlarımızın iş ihtiyacını karşılaması açısından En hızlı şekilde internet alt yapısına çözüm bulunmalı, sözlerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim