İpekyolu Belediyesi tarafından açılacak olan ‘Kadın Emeği Pazarı’ için eğitim süreçleri sonlanan kadın esnaflara İpekyolu Belediyesi, KOSGEB, ve DAKA ortaklığıyla hazırlanan sertifikalar düzenlenen törenlere kadın esnaflara verildi.

 

Açılış konuşması yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı eğitim birim sorumlusu Sümeyye Boz şu ifadelere yer verdi: “Asıl fakirliğin ve argümanların elde olmaması ve bu alanların oluşturulmamasından dolayı kadın pazarlardan uzaklaştırıldı. Yerel de bizler kadınlar için politikalar üretmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız kadınlardan ve halktan uzak yapılamamaktadır. Kadınlara teorik değil inancı sağlayacak çalışmalar sağlıyoruz. Eğitimlerimize bir ay içerisinde 90 kadına ulaştık. Bu kadınlar için maddi ve manevi kaynakları öğrettik. Nerelerden nasıl temin edileceği gösterdik. Kadınlar üreterek güçlenecek güçlendikçe bütün kadınların önünü açılacak.”

 

ALTUNEL: TOPLUMUN KALKINMASIDIR

İpekyolu Kadın Meclis Sözcüsü ve belediye meclis üyesi Meryem Deniz, kadının ekonomik bağımsızlığını sağlamak için kurulacak olan Kadın Emeği Pazarı ile kadınlara ekonomiye aktif katılmasını sağlayacağını belirtti. Deniz, “DAKA, KOSGEB ve İpekyolu Belediyesi işbirliği ile ortaya çıkan bir projedir. Ajans olarak sadece fiziki yatırım ile kaynak sağladık. İktisadi kalkınma ve beşeri kalkınma ile berber giden bir yatırımlardır. Kadınlara yapılan kalkınma bütün toplum ve gelecek nesillere yapılan bir yatırımdır. İpekyolu belediyesinin yoğun çabalarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

 

KESER: ERKEKLER DESTEK OLMALI

İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser ise projede emeği olan herkese teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı. Keser şu şekilde konuştu: “Bir toplumda söylene gelen toplumun uygarlık seviyesi kadınların konumu ile belli olur. Kadınlar o toplumun içinde ve yaşamın her alnında ötekileştirilmişse hiçbir insani yaşamı yoktur. Kadın mücadelesi yaşamın her alanında en çokta ihmal edilen iş alanında eğitimde ve her alandan iradesi nazara alınmayan kadın yapısını ve özgür alanlar açarak herkes açısından demokratik bir yaşam inşa edilme inancındayız. Kadın mücadelesi açısından kadınlar gününün önemlidir. Toplumun tümden kurtuluşu kadınlar kurtuluşundan geçiyor. Erkeklerde toplumun özgürleştirilmesi için böyle bir mücadeleye katkı sunabilir ve destekleyebilir. Erkek egemen kabullenmenin değil toplumun diğer cinsi olan kadınlar ile eş yaşamı inşa etmeliyiz. Bizler Belediye kurumlarında eş başkanlık sistemi ve tüm alanlarında bunu sağlamaya başladık.”

 

Yapılan konuşmaların ardından Kadın Emeği Pazarında esnaflık yapacak kadınlara sertifikaları verildi. 

Editör: TE Bilisim