KJA Gürpınar (Payizava) bileşenleri eşi tarafından katledilen Gülcan Sütçü'nün mezarı başında gerçekleştirdikleri anmada kadınlara yönelik gerçekleştirilen katliamları kınadı.

 

KJA'nın erkek şiddeti sonucu katledilen kadınların tüm yerleşim alanlarında kınanması kararı doğrultusunda Gürpınarlı kadınlar, iki yıl önce 8 aylık hamile iken eşi tarafından katledilen Gülcan Sütçü'nün Xaçî (Hacı) Köyü'nde bulunan mezarını ziyaret ederek kadın katliamlarını kınadı. "Kadın direnişi katliamcıları boğacaktır" pankartını taşıyan kadınlar, mezarlığa geçerek Sütçü'nün mezarı başında bir anma gerçekleştirdi. Düzenlenen anmaya Gürpınar Belediyesi Eş başkanı yıldız Çetin, DBP Gürpınar ilçe Başkanı Şevda Tanış, belediye meclis üyeleri ve kadın aktivistler katıldı.

 

Anmada kısa bir konuşma yapan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı yıldız Çetin, “Bu gün buraya çok farklı şekilde gelmek isterdik" diyerek kadın katliamlarının günlük yaşamın bir parçası haline geldiğine dikkat çekerek, "Bu katliamlara sessiz kalan devlet, kadın katliamlarından sorumludur" dedi. Kadın katliamlarının her gün katlanarak devam ettiğini kaydeden Çetin, "Bazı kadınlar eşleri veya yakınları tarafından katledilirken, Suriye ve Irak'ta görüldüğü gibi oradaki kadınlar da insanlık düşmanı DAİŞ tarafından köle pazarlarında satılarak, tecavüz edilerek şiddete maruz bırakılıyorlar. DAİŞ destekçileri gerçekleşen tüm bu katliamlardan sorumludur.” İfadelerine yer verdi.

 

ÇETİN: DAİŞ VE DESTEKÇİLERİ YENİLMEYE MAHKÛMDUR

Kadınlara yönelik gerçekleşen katliamların kadınlar şahsında tüm topluma dayatıldığını hatırlatan Çetin, Suruç'ta gerçekleşen katliamı da hatırlatarak şu sözlere yer verdi: “Kadınları bir köle gibi pazarlarda satanlar, az önce aldığımız bir habere göre Suruç'ta gençlere yönelik alçakça bir saldırı gerçekleştirmiş ve onlarca insanı katletmişlerdir. Bu alçakça saldırıyı kınıyor, lanetliyoruz. DAİŞ ve destekçileri kadın direnişi karşısında yenilmeye mahkumdur. Rojava'da gerçekleşen ve tüm dünyaya ilham kaynağı olan devrimin öncülüğünü bu gün kadınlar yapıyor. Kadınların ortaya koyduğu direnişi tüm insanlık büyük bir hayranlıkla izliyor. Kadınların yükselttiği bu direniş DAİŞ ve destekçilerinin sonunu getirecek, kadınlar şahsında toplumun özgürlüğü inşa edilecektir.” Yapılan açıklamanın ardından anma sona erdi. 

Editör: TE Bilisim