Erciş belediyesi eş başkanları Abdurrahman Çağan ve Diba Keskin, Belediye meclis üyeleri, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ve VASKİ(Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi) Erciş Şube görevlileri ile beraber Erciş'e bağlı Kocapınar (Axî) mahallesini ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu.


Yapılan çalışmaların yerinden kontrolü ve yapılacak yeni hizmetlerin yerinden tespiti için yapılan ziyarete kadınların ve çocukların ilgisi büyüktü. Mahalleyi gezen eş başkanlar, halkla sohbet edip belediye çalışmaları üzerine görüş alış verişinde bulundu. Eş başkanlar, Büyükşehir Yasası'yla belediye statüsü düşen Kocapınar Belediyesi hizmet binasını kontrol ederek binanın kültür merkezi olarak halkın hizmetine sunulması için talimat verdi.



''ESKİ KARAKOL YERİNE SPOR TESİSLERİ VE PARK YAPILACAK''

Ziyaretler esnasında mahallelileri dinleyen eş başkanlar gelen talepler üzerine sıkıntısı yaşanılan su sorunu için bir adet sondaj kuyusu açma sözü verdi. Mahalle meydanının parke taşları ile düzenlenmesi talimatını da veren eş başkanlar daha sonra Büyükşehir yasası ile beraber Erciş Belediyesi'ne devri gerçekleştirilen eski karakol binasını ziyaret etti. Eş başkanlar, karakol binasına ilişkin, böylesi mekanların geçmişte acı olaylara tanıklık ettiğini, toplumsal hafızada utanç dolu bir ifadeye sahip olduğunu belirterek buranın kısa zaman içerisinde dönüştürülmesini istedi.

Belediye heyeti, belediyenin daha başlattığı ''Pilot Mahallelere Spor Kompleksi'' projesi çerçevesinde Kocapınar Mahalesi'ndeki karakol binasının yerine spor tesisi ve oyun parkların yapılmasında karar kılarak köyden ayrıldı. 

Editör: TE Bilisim