Edremit Belediyesi yıllardır tartışılan bir konu olan Edremit’teki Kurum Kampları ile ilgili devrim niteliğinde bir karar aldı. Kamu kurumları tarafından adeta işgal edilen ve halka kapalı tutulan alanları halka açmak için bir ‘sivil itaatsizlik’ eylemi için kolları sıvayan Edremit Belediyesi yaptığı halk toplantısında bu alanlarda çok katılımlı piknikler düzenleyerek kampları halka açmak üzere girişimler başlattı. Edremit Belediyesi aldığı bu karar ile kurum kamplarında STK’ların da desteğiyle girecek ve sivil itaatsizlikle bu işgale son verecek.

Edremit Belediyesi 'Ağustos Ayı' olağan meclis toplantılarında birçok önemli gündem maddesini görüşerek karara bağlarken; Belediye Eş başkanları ve belediye meclisi Van Gölü sahil kısmında resmi kurumların ' Kurum kampları ' şeklinde yaptığı işgale karşı halkla beraber kamplarında etkinlik düzenleyerek girişimde bulunma kararı aldı.

5 GÜN SÜREN TOPLANTIDAN DEVRİM GİBİ KARARLAR

Edremit Belediyesi olağan meclis toplantılarını her ay bir mahallede halkın katılımıyla düzenlerken Ağustos ayı meclis toplantısını da Eminpaşa Mahallesi'nde düzenleyerek önemli kararlara imza attı. Belediye eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda mahallelinin katıldığı ve beş gün süren meclis toplantılarında sekiz gündem maddesi görüşüldü. Meclis bünyesinde bulunan çalışma komisyonlarının hazırlamış olduğu rapor ve önergeler doğrultusunda başta kadın yaşam ve istihdam alanlarının oluşturulması, ilçenin ekolojik dengesi gözetilerek yeşil alanların korunması ve çoğaltılması, kırsal kalkınmaya dönük çalışmaların yoğunlaştırılması bu doğrultuda projelerin hazırlanması gibi birçok rapor ve önerge görüşülerek karar altına alındı.

KURUM İŞGALLERİ SİVİL İTAATSİZLİK İLE BİTİRİLECEK!

Mecliste görüşülen önemli gündem maddelerinden biri de Kültür Turizm ve Sanat Komisyonunun hazırlamış olduğu 'Sahilde bulunan resmi kurumların halka açılması ' raporu doğrultusunda Edremit Belediye eş başkanları ve meclisi ilk defa halkla beraber 'sivil itaatsizlik' eylemi tarzında bir girişimde bulunmayı karar altına alarak bir ilke daha imza atmış oldu. Komisyonun, sahil kısmında kamu kurum kuruluşların yaptıkları gelişi güzel ' kurum kampı' adı altındaki sosyal donatı alanlarının halka kapalı olmasına ilişkin hazırladığı raporda halk arasında anketlerin yapıldığı ve yapılan anketlerde halkın söz konusu kamp alanlarından faydalanamadığını yüzde 93 gibi bir oranla belirttiğine dikkat çekiliyor.

İŞGALE KARŞI TOPLU PİKNİK!

Komisyonun hazırlamış olduğu rapora ilişkin mecliste toplantısında konuşan Edremit Belediye eş başkanı Sevil Rojbin Çetin, DSİ, Karayolları, Polis Kampı, Jandarma Kampı gibi devletin birçok resmi kurumunun Edremit'te sahilinin en kullanışlı alanlarını tel örgülerle çevirip halka kapatmış olduğunun kabul edillir olmadığı belirtti. Komisyonun yapmış olduğu araştırmalar ve anketler sonucunda söz konusu işgalin iyice açığa çıktığına dikkat çeken Çetin, bu duruma karşı belediye eş başkanları ve belediye mecslis olarak söz konusu kamp alanlarına giderek burada halkla beraber piknik yapacaklarını böylelikle kampları halka açmayı hedeflediklerini söyledi. Yapacakları girişime aynı zamanda kentte bulunan sivil toplum örgütlerini de (STK) çağıracaklarını belirten Çetin, STK’ların da bu konuya hassasiyetle yaklaşacaklarını bildiklerini ifade etti.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim