İlçeye bağlı 20 mahalle muhtarı belediyeyi ziyaret ederek İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser ile bir araya geldi. Muhtarları İpekyolu Belediye Başkanvekili Aynur Sakallı ile birlikte kapıda karşılayan Keser, daha sonra muhtarla başkanlık makamında bir araya geldi. İpekyolu ilçesine bağlı muhtarlar adına konuşan Hatuniye Mahalle Muhtarı Turgut Tülay, Keser'i seçimlerde göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebrik etti. Muhtarlar olarak belediyeler ile birlikte hizmet yapmakl istediklerini ifade eden Tülay, “Öncelikle yeni görevinizde başarılar diliyoruz. Bizler İpekyolu ilçesine bağlı muhtarlar olarak bundan sonra belediye ile birlikte bire bir hareket ederek ilçemize hizmet yapmak istiyoruz. Bunun için belediyenin bizleri de içine katarak hizmet yapmasını talep ediyoruz" dedi.

KESER: HALKIMIZA HİZMET SÖZÜ VERDİK

Muhtarların yapmış oldukları ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Keser ise, muhtarla birlikte çalışmayı esas aldıklarını ve bundan sonra ilçede yapılacak tüm hizmetler de muhtarların bilgilerine başvurulacağını ifade etti. Muhtarların mahalle de olan sorunlara vakıf olduğunu dile getiren Keser, “Bizler muhtarlarımız başta olmak üzere mahallelerde yaşayan herkesi yönetime katacağız. Birlikte el ele vererek hizmet üreteceğiz. Muhtarlarımız ve halkımız istedikleri saatte bizlere ulaşabilirler. Bizler gece gündüz demeden İpekyolu'nda hizmetin en iyisini yapmak için canla başla çalışacağız. Çünkü biz halkımıza hizmet sözü verdik" dedi.

'İPEKYOLU'NU MODERN VE ÖRNEK BİR İLÇE YAPACAĞIZ'

Mahallelerin sorunlarına göre gruplandırmalar yapacaklarını ifade eden Keser, öncelik olarak en çok sorunun yaşandığı mahallerde hizmet yapacaklarını ve daha sonra kademeli olarak hizmete ihtiyaç duyan diğer mahallerde çalışma yapacaklarını aktardı. İpekyolu'nun yeni kurulan bir ilçe olduğunu ve Türkiye'nin en büyük ilçelerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Keser, “Biz işimizin zor olduğunun farkındayız. Ama bu zorluğun üzerinden el ele vererek başarı ile çıkacağız. Biz İpekyolu'nu örnek ve modern bir yerleşim yeri haline getirmek için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Biliyorsunuz seçimden sonra Devir Tasfiye Komisyonu, İl Özel İdaresi'ne ait taşınırları Tuşba Belediyesi'ne haksız ve hukuksuz bir şekilde dağıttı. 285 bin nüfusu olan İpekyolu ilçesine 2 adet eski 1986 model araç verdi. Aslında buradan bile baktığınız vakit sistemin bizlere nasıl baktığını görebiliyorsunuz. Ama biz tüm bu haksız ve hukuksuluğa karşı İpekyolu'nda hizmetin en iyisini yapacağız" şeklinde konuştu.

'İMAR SORUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Keser, son olarak Van'da 2011 yılında meydana gelen deprem sonrası yaşanan imar durumuna dikkat çekti. Van'da yaşanan deprem sonrası yurttaşların imar konusunda mağdur edildiğini ifade eden Keser, “Van'da depremin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen yurttaşlar halen imar konusunda ciddi sorunlar yaşıyor. İmar ve Şehir Bakanlığı tarafından imar konusunda ki sıkıntılar nedeniyle inşaat sektörü tamamen bitirildi. Yine yetkililer 'kimse bir yere çivi çakamaz' dediler. Bunların tamamı halen çözülmüş değil. Biz belediye olarak bunun önüne geçmek için yurttaşlara imar konusunda, yine ruhsat konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Sorunun bir an önce çözülmesi için sürdürdüğümüz çalışmalara devam edeceğiz" dedi.

BİR ZİYARETTE STK’LARDAN

Seçimlerin ardından göreve başlayan İpekyolu Belediye eş başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser'e ziyaretler devam ediyor. Tüm-Bel Sen ve MEYA-DER Van şubeleri İpekyolu Belediyesi'ni ziyaret etti. Seçimlerin ardından göreve başlayan İpekyolu Belediye eş başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser'e ziyaretler devam ediyor. Tüm-Bel Sen ve MEYA-DER Van şube yöneticileri İpekyolu Belediyesi'ni ziyaret ederek İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Keser, Van'da bulunan STK’ları önemsediklerini ve bundan sonra ki çalışmalarında kentte bulunan tüm STK’ları dahil edeceklerini dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim