İftarlardan sonra her gün ayrı ayrı yerlerde çat kapı herkesimden vatandaşa misafir olan AK Parti milletvekilleri, başlayan koyu sohbetlerle sahur vaktine kadar halka vakit ayırıyorlar.

Van Milletvekili Mustafa Bilici de, yoğun çalışmaları kapsamında Muradiye ilçesini ziyaret etti. İlçede esnafları ziyaret eden Bilici, ilçe merkezinde inşaatı devam eden Muradiye Merkez Camii inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Van Milletvekili Mustafa Bilici, kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlemiş olduğu iftar programına da katıldı. İlçe stadında açık havada verilen iftar yemeğinde konuşan Milletvekili Bilici, idrak edilen Ramazan ayının önemine vurgu yaparak, bu ayın Müslümanlar açısından yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu söyledi. Konuşmasında ilçeye yapılan ve devam eden hizmetlere de değinen Bilici, seçimlerde söz verdikleri gibi Muradiye’de Meslek Yüksek Okulu’nun kurulduğunun müjdesini verdi. 75 yataklı Muradiye Devlet Hastanesi’nin tamamlanmak üzere olduğunu ve teslim tarihinden önce hizmete açılacağını ifade eden Bilici, 1930 yılında ilçe olan Muradiye’de 80 yılda sadece 250 derslik yapıldığını, AK Parti döneminde ise 600 derslik yapıldığını kaydetti. Van Milletvekili Mustafa Bilici, AK Parti’nin yaptığı yatırımlarla Doğu Anadolu Bölgesi’ne pozitif ayrımcılık yaptığını söyledi. Kendilerinin yapılanlarla asla yetinmediğini, ama gurur duyduklarını anlatan Mustafa Bilici, bunu da millete borçlu olduklarını söyledi.

 

BİR ZİYARET DE BAŞSAVCI KAYA’YA

 

Öte yandan AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Van genelinde sürdürdüğü ziyaretlerden birini de kısa bir süre önce yeni görevine başlayan Van Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya’yı ziyaret ederek gerçekleştirdi. Van Milletvekili ve Hakkari Koordinatörü Mustafa Bilici, Hakkâri’de üç yıl görev yaptıktan sonra Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Kaya’yı ziyaret ederek bir süre görüştü. Bilici, Kaya’nın Hakkari’de görev yaptığı süre içerisinde başarılı bir hukuk ve devlet adamı olarak herkesimin takdirini kazandığını söyledi. Van Cumhuriyet Başsavcısı Kaya ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni olan adliye binasındaki eksiklikleri ve bundan dolayı yaşanan sıkıntıları anlattı. Yüklenici firma ile taşeron firma arasındaki sıkıntılardan kaynaklanan birçok problemin olduğunu ifade eden Başsavcı Kaya, bunların Adalet Bakanlığı’na bildirildiğini belirtti. Van Milletvekili Mustafa Bilici de, yeni adliye binasının modern ve büyük bir yatırım olduğunu belirterek, böylesi devasa bir yatırımın işçiliğinde yapılan hataların kontrolörlerin zafiyetinden kaynaklanabileceğini söyledi. Yapılan işçiliklerde adliye çalışanlarının ve ziyaretçilerinin yaralanmasına sebebiyet verecek eksiklikler olduğunu gördüklerini kaydeden Bilici, yüklenici firma ve taşeron firma arasındaki sorunlardan dolayı asansörlerin dahi kullanılamadığını söyledi. Konu hakkında kendisinin de Adalet Bakanı’nı bilgilendireceğini anlatan Van Milletvekili Mustafa Bilici, sıkıntıların kısa zaman içinde çözülmesi hususunda gereğinin yapılacağını belirtti. 

Editör: TE Bilisim