Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz Özalp Esnafı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Özalp Halk Eğitim Akşam ve Sanat Okulu Salonu’nda Esnaf ile bir araya gelen Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ilçe esnafının sorunlarını dinleyerek, Özalp Belediyesi tarafından yapılan hizmetler ve önümüzdeki dönemde yaşama geçirecekleri projelerini anlattı. 


Halk Eğitim Akşam ve Sanat okulunda yapılan toplantıya Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Belediye başkan yardımcısı M.Salih Gazioğulları, il Genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve yüzlerce esnaf katıldı.

 


HALKA DANIŞTI

 

Bugüne kadar tüm hizmetlerini halka danışarak ve onların görüşlerini alarak gerçekleştiren Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, göreve iadesinin ardından yine ilk icraat olarak halka gitti. Bunun için halk toplantısı düzenleyen Başkan Durmaz, hayata geçirecekleri projeleri halkın onayına sundu. Başkan Durmaz’a tam destek veren vatandaşlar ve esnaflar, her zaman yanında olduklarını ve yapacağı her hizmeti desteklediklerini söylediler. Başkan Durmaz toplantıda, Doğu Anadolu Bölgesi Kalkınma Ajansı’na sunulan ve ikinci olarak büyük bir başarıya imza atan ‘Hayvan Meydanı ve Mezbahane’ projesini katılımcılara anlattı. Başkan Durmaz, 2013 yılında yapmayı planladığı birçok hizmeti de anlatarak halkın görüşlerini almayı da ihmal etmedi. Durmaz, özellikle vatandaşların Belediye ve hizmetleri ile ilgili eleştirilerini ısrarla alarak,” Bizler eleştiriler sayesinde doğruları görüp ve başarılı hizmetlere imza atıyoruz. Bu toplantıda da bizimle ilgili gördüğünüz tüm eksiklikleri bizlere aktarmanızı bekliyorum.” dedi. Bunun üzerine söz alan vatandaşlar, geçtiğimiz yıllarda Başkan Durmaz döneminde yapılan hizmetlerden çok büyük oranda memnun kaldıklarını ve başarılı hizmetlerin devamını beklediklerini söylediler.



ARSA SATIŞINA HALK İZNİ

 

Toplantıda, belediyenin gelir ve giderleri hakkında da katılımcılara bilgi veren Başkan Durmaz, 2 aydan beridir gelen gelirlerin ancak personel giderine yettiğini, Belediye ye gelir elde edebilmek için, arsa satışına gittiklerini belirterek,” Belediyecilikte bir tabir vardır. Limonu sıkarak suyundan gelir elde etmek. Belediyeye  geldiğimizde bu sözle hareketle hizmetlerimizi sunmaya çalışıyoruz. Bu sebeple bazı arsalarımızı sizlerin oluru ile satışa çıkaracağız. Bu konuda oylama yapacağım. Arsa satışımıza izin veriyor musunuz?” diye sordu. Bunun üzerine salondaki tüm katılımcılar ellerini kaldırarak belediyenin arsa satışına onay verdiler. Başkan Durmaz’da elde edilecek gelirle yapacakları hizmetleri katılımcılara anlattı.

 

Toplantı vatandaşların yönelttiği çeşitli soruların cevaplanmasının ardından son buldu. Başkan Durmaz, daha sonra halk eğitim müdürlüğü kapısına çıkarak toplantıya katılan tüm katılımcıları el sıkarak uğurladı.




 
vanbulten.com
Editör: TE Bilisim