Çaldıran ilçesinde bin 52 öğrencinin eğitim gördüğü okulda yaşanan ısınma sorunu Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın talimatıyla kısa sürede çözüldü. İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin, "İnşallah okulumuz bugünden itibaren tekrar sıcak bir ortamda eğitim öğretime devam edecektir" Dedi.

 

Çaldıran'da bir okulda kalorifer sistemindeki arıza nedeniyle yaşanan ısınma sorunu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla giderildi. İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde bin 52 öğrencinin eğitim gördüğü Yavuz Sultan İlkokulu'nda kasım ayında kalorifer borularının patlaması ve kazanların işlevini kaybetmesi nedeniyle yaşanan arızanın çözülmesi için başlatılan çalışmanın tamamlandığını bildirdi. İlçede 5 yıl önce faaliyete geçen 32 derslikli okulda yaz aylarında tesisat problemi belirlendiğini anımsatan Kırekin, teknik elemanların görüşü doğrultusunda okulun bir yıl daha bu sistemle eğitime devam etmesi yönünde karar alındığını söyledi.

 

Bina ile ilgili gelecek yıl daha detaylı onarım yapılması görüşünün ağırlık kazandığını ancak kasım ayının ortalarına doğru okul yetkililerinden "Kalorifer sisteminin randımanının yüzde 30'lara kadar düştüğü, kazan ve boruların ise patladığı" bilgisinin iletildiğini aktaran Kırekin, şunları kaydetti: "Teknik elemanlarımıza hızlı bir şekilde keşif çalışması yaptırdık ve hemen ihalesinin yapılması için gereken talimatı verdik. Yaklaşık bir aydır da tamiratı devam etmektedir. Bu sırada kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde öğrencilerimizin mağdur olmaması için yakınındaki lisede öğrenim görmelerini sağladık."

 

"BASINDA YER ALAN HABERLER KASITLI"

Okuldaki ısınma sorununa ilişkin basındaki haberlerle ilgili "kasıtlı" değerlendirmesinde bulunan Kırekin, idarenin, "soğuk olmaması şartıyla eğitime devam edebilecekleri" yönünde yetkilendirildiğini ve sınıflarda ısıtıcıların kullanıldığını vurguladı.

 

Bakan Avcı'nın talimatı üzerine çalışmaların hızlandırıldığını bildiren Kırekin, "Teneffüste öğrencileri sınıfta bir araya getirip organize ederek haberin yapıldığını tespit ettik. Bugün itibarıyla artık onarım çalışması bitti ve kaloriferleri yaktık. İnşallah okulumuz sürekli ısıtılarak öğrencilerin eğitime devam edebileceği ortam sağlanacak. Konu ile ilgili bakanımız arayarak bilgi aldı. Bakanımız, 'Oradaki öğrencilerimize, velilerimize ve Çaldıran halkına selamlarımızı iletin' dedi. İnşallah okulumuz bugünden itibaren tekrar sıcak bir ortamda eğitim öğretime devam edecektir" ifadesini kullandı. Kırekin, öğrencilerin bu süreçte mağdur edilmediğini belirterek "Kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü gerekli tedbirleri almıştı. Haberin amacına uygun yapılamadığı kanaatindeyim" dedi.

Editör: TE Bilisim