Özalp İlçe Belediyesi, heyelana karşı iki ayrı bölgede 80 metre uzunluğunda istinat duvarı yaptı. Özalp Belediyesi tarafından ilçenin İstasyon Mahallesi Sosyal Konutlar bölgesinde uzun zamandır heyelan riski bulunması ve üst taraftaki evleri tehdit eden heyelan ve yolun çökmesi riskine karşı 50 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde ve 10 metre yüksekliğinde istinat duvarı yapıldı. Aynı mahallede heyelan riski bulanan alanda da ayriyeten 30 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde ve 5 metre yüksekliğinde istinat duvarı yapıldığı belirtildi. Yapılan istinat duvarları ile heyelan riski olan evlerin kurtarıldığı belirtildi.

ÖZALP BELEDİYESİ’NİN YOL YAPIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Özalp İlçe Belediyesi, mahalle yollarındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özalp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yeni büyükşehir yasasıyla sorumluluk bölgesine giren mahallelerde kış aylarında ulaşımda sorun yaşanmaması için yol yapım çalışmalarını aralıksız devam ediyor. Yol yapım çalışmaları Sağmalı, Günyüzlü ve Boğazkesen mahallelerinde devam ediyor. Yol yapım çalışmalarında bu güne kadar bıçak değmeyen mahalle yolları, ulaşımı rahatlatmak için Günyüzü mahallesinde 10 kilometre, Boğazkesen mahallesinde 8 kilometre ve Sağmalı mahallesinde ise 10 kilometre stabilize yol yapım çalışması yapıldı. Yol yapım çalışmaları, mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanırken, çalışmaların ise diğer mahallelerde de devam edeceği belirtildi.

YARDIMA MUHTAÇ AİLELERE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

Özalp Kaymakamlığı Aile Kültür Merkezi çalışanları ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) görevlileri, ilçe merkezinde ve mahallelerde ikamet eden yardıma muhtaç ailelere ziyaretleri devam ediyor.

İlçe merkezi ve bağlı mahallelerde ikamet eden dul ve yardıma muhtaç aileleri ziyaret görevliler, aileler ile bir süre sohbet ederek sıkıntılarını dinlediler. Görevliler ilk olarak ilçe merkezinde bulunan şehit annesi Dilber Baylak’ı evinde ziyaret etti. Sıcak bir ortamda geçen sohbetin ardından görevliler şehit annesini Aile Kültür Merkezine davet etti. Ziyaretten çok memnun kalan şehit annesi Dilber Baylak, ‘Allah devletimizden razı olsun. Kaymakam bey, komutanlar ve emniyet görevlileri beni yalnız bırakmadılar. Her zaman benim ziyaretime geliyorlar, Allah onlardan da razı olsun. Buraya kadar gelip beni ziyaret ettiğiniz için çok sağ olun” dedi. Gerçekleştirilen ziyaretin ardından şehit annesinin hayır dualarını alan görevliler, daha sonra Sağmalı Mahallesinde ikamet eden Fatika Özseçen, Makbule Kandeğer, Nazime Erfidan ailelerini, Oymaklı Mahallesinde Naile Nayan, Gurbet Nayan, Necibe Temizay, Eğribelen Mahallesinde ise Hatice Erkek ailesini ziyaret ederek, ailelerin sıkıntılarını yerinde dinleyerek not aldılar. Yapılan ziyaretin ardından görevliler, yardıma muhtaç ailelere düzenli olarak ziyaretlerinin hassasiyet içinde devam edeceğini belirtti. Görevliler, ailelere çeşitli hediyeler verdikten sonra mahalleden ayrıldı.

KAYMAKAM ÇİÇEK, KURUM AMİRLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Özalp ilçe Kaymakamı İsmail Çiçek, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile toplantı yaptı. Özalp Kaymakamlığı toplantı salonunda, Kaymakam İsmail Çiçek başkanlığında yapılan toplantıda, ilçe kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile 2014 yılı faaliyet raporları, 2015 yılı çalışma planları, hizmet içi eğitim planları, yatırımlar, denetimler, koordinasyon ve işbirliği konuları hakkında bilgiler verdi. Kurum müdürleri 2014 yılı içerisinde yapmış oldukları ve 2015 yılı içerisinde yapacakları çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgi verdiler. İlçede uygulamaya konulacak olan projelerin de yer aldığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Editör: TE Bilisim