CHP Van Milletvekili Adayı Cemal Şen, Van için yapacaklarını çalışmaları açıkladı. Şen, “İktidar olduğumuz andan itibaren Van’ın vergi borçlarını sileceğiz. TOKİ konutlarını yarı yarıya vereceğiz. Sınır kapılarını aktif hale getireceğiz ve 4’üncü bir sınır kapısı açacağız. Ayrıca İş-Kur’da çalışan arkadaşlarımıza kadro vereceğiz.” Sözlerine yer verdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Cemal Şen, Çaldıran ilçesini ziyaret etti. Şen Çaldıran’da önce ilçe başkanlığında bir açıklama yaptıktan sonra Çaldıran esnafının ve halkının sorunlarını dinledikten sonra çözüm olacakları konusunda söz verdi. Şen ilk olarak CHP ilçe başkanlığında yaptığı açıklamada gündemi, 1 Kasım seçimlerini ve Van için neler yapacaklarını anlattı. 1 Kasım seçimleri için önemli açıklamalarda bulunan Şen şu sözlere yer verdi: “1 Kasım seçimleri; Cemal Şen’in bir başkasının, CHP ya da AKP’nin seçimi değil. 1 Kasım seçimlerinde ya AK’yi yani karanlığı ya da CHP’yi yani aydınlığı seçeceğiz.” Cemal Şen yaptığı açıklamada ayrıca Van için yapacaklarını da sıralayarak, başta vergi terkini, TOKİ konutları, sınır kapıları ve taşeron için müjdeler verdi. Şen hizmetkâr olmayacağını da belirterek kendisine verilen emaneti layıkıyla yerine getireceğini ifade etti.

 

“1 KASIM TÜRKİYE GELECEĞİNİN SEÇİMİDİR”

CHP 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Cemal Şen yaptığı konuşmada ilk olarak şunları kaydetti: “Çaldıran halkımızı ziyaret etmek için bugün buradayım. Çaldıran’da sizleri görünce umudum daha çok arttı. Seçimlere doğru giderken, 1 Kasım çok önem arz ediyor. Türkiye’nin karanlığının ve aydınlığının bir oylama sonucunda özgürlükçü ve demokratik bir Türkiye yaratılması noktasında, herkesin vicdanı bir şekilde oy kullanmasını istiyoruz. Bu seçim Cemal Şen’in veyahut bir başkasının seçimi değildir. Bu seçim CHP veya AKP’nin seçimi değildir. Bu seçim Türkiye geleceğinin seçimidir. Ya karanlığı seçeceğiz ya da aydınlığı seçeceğiz. Karanlık AKP’dir, aydınlık ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin saflarında yer almak demektir.”

 

ŞEN: AKP-IŞİD İŞ BİRLİĞİ VAR!

Suruç, Reyhanlı, Diyarbakır ve Ankara’daki saldırılar ile ilgili konuşan Şen Ak Parti’nini IŞİD terör örgütü ile iş birliği içinde olduğunu söyledi. Şen, “Bu ülkede kardeşkanı dökülüyor, bu ülkede onlarca, yüzlerce gencimiz toprağa düşüyor. Hem de bir hiç uğruna. Kimin kime hizmet ettiği belli değil, kimin eli kimin cebinde belli değil. Gerek Suruç katliamında kaybettiğimiz 34 gencimiz, Reyhanlı’da kaybettiğimiz 154 yurttaşımız, Diyarbakır’da kaybettiğimiz 5 vatandaşımız ve en son Ankara katliamı. Oraya giden yurttaşlarımız, kardeşlerimiz, kadınlarımız barışı ve kardeşliği haykırmak için gittiler. Oradaki insanların hiç birisinin elinde bir savaş aleti, bir bomba, bir ateşleyici silah yoktu. Ama 102 yurttaşımız orada katledildi. Değerli arkadaşlar bu ülkede barışı ve kardeşliği haykırmak suç oldu. Utanmadan bir Başbakan çıkıp şunu diyor; “Biz failleri tespit etmiştik. Adım adım ne yaptıklarını izledik ve ne yemek yediklerini tespit ettik. Ama biz bir hukuk devleti olduğumuz için müdahale etme ve gözaltına alma yetkimiz yoktu.” Tamam, buraya kadar belki doğru. Peki, bu ülkenin yazarları, çizerleri, siyasetçileri, iş adamları, işçileri ve yurttaşları niçin göz alına alınıp 3-4 yıl tutuklanıyor da sen demokratik devletin anlayışını ortaya koymuyorsun. Ama IŞİD militanlarını demokratik davranıyorsun. Demek burada bir iş birliği var. Burada AKP-IŞİD iş birliği var. Tüm bu yaşananlardan sonra Türkiye’nin başbakanı bu kadar sorumsuz bir şekilde bu açıklamayı yapıyor.” Sözlerine yer verdi.

 

“YA SAVAŞ DİYECEKSİNİZ YA DA BARIŞ!”

Şen, 1 Kasım seçimlerinde ya barış ya da savaşın kazanacağını söyledi. Şen şunları kaydetti: “Bu ülkenin tek bir kurtuluşu var. Ya yeniden AKP diyeceksiniz; savaş devam edecek ve her gün binlerce gencimiz toprağa düşecek ya da CHP diyeceksiniz; barış, demokrasi, özgürlükler, kardeşlik gelecek ve bu coğrafyada saygınlık artacak. İnsanlar hep birlikte yaşayacaklar. Size bunun için yemin edebilirim ki, hiçbir CHP’linin milletvekili olma arzusu yok. Benim öyle bir arzum yok. Hedefim var ama arzum yok. Benim en büyük arzum bu ülkede, Kürtler, Türkler, Lazlar, Aleviler, Çerkezler, Araplar birlikte bu güzelim ülkede, coğrafyada ve Çaldıran Ovası’nda kardeşçe yaşasınlar. Hiçbir insanımızın, hiçbir kimliğin kendi dili, dini yasak edilmemelidir. Herkes kendin dilini özgürce konuşmalıdır, herkes kendi inancını istediği gibi ifade etmek zorundadır. Herkesin bu inancına ve diline saygı duymalıyız. Biz buna saygı göstermediğimiz zaman karşıdaki insanlarda bizim dilimize ve inancımıza saygı göstermezler.”

 

ŞEN AK PARTİ’NİN İZLEDİĞİ POLİTİKAYI ELEŞTİRDİ

Türkiye’nin komşu ülkeler ile sorunlar yaşadığını ifade eden Şen, Ak Parti’nin iktidarda olduğu süre içerisinde yanlı politika izlediğini söyledi. Şen, “Türkiye çok karanlık bir süreçten geçiyor. Türkiye 4-5 gün sonra ya karanlığı seçecek ya da aydınlığı seçecek. Bakın AKP gelmeden önce bizim uluslararası cami ile bize sınır olan hiçbir ülke ile bizim bir sıkıntımız ve sorunumuz yoktu. Ama bugün Anadolu coğrafyasına sınır olan hiçbir ülke bizimle barışık değil. Mısır, İran, Irak, Rusya, Suriye ve diğer sınır ülkelerin hemen hepsi bizimle kavgalı ama biz her zamanda uslu çocuk rolünü oynuyoruz. Bizim ne işimiz var Suriye’deki iç savaşta, ne işimiz var Irak’ın sorunlarından, bizim ne işimiz var İran’ın hangi yöntemle yönetilmesinden. Bunlar bizi ne ilgilendirir. Allah aşkına biz kendimizi ne zannediyoruz. Hepiniz çok iyi bir şekilde gördünüz. Biz Rusya’ya kafa tuttuk, Rusya’da bizim Cumhurbaşkanımızın inadına, Suriye’nin tüm hedeflerini vuruyor. Bana göre doğru yapıyor. Orada IŞİD denilen bir bela var. O bela insanların başına bela olmuş, Rusya’da bunu vuruyor. Buda Türkiye’nin zoruna gidiyor. Cumhurbaşkanımız, “Siz bunu yapamazsınız. Gereken tepkiyi göstereceğiz” diyor. Kusura bakmayın ama edemediğiniz güce meydana okuyamazsınız. Senin gücün neyse sen onu konuşacaksın.” Dedi.

 

ŞEN: CHP 2 KASIM’DA İKTİDARDIR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2 Kasım’da iktidar olacağını söyleyen Şen, ayrıca vekil seçildiği takdirde görevi layıkıyla yerine getireceğini belirtti. Şen şu şekilde konuştu: “Ben bu memleketin, bu coğrafyanın ve bu ilçenin çocuğuyum. Ben yıldan en az 20-30 kere bu ilçeye gelir ve ziyaret ederim. Ben tırnağımla bugüne kadar siyaset yapmış birisiyim. Yoksulluğu da yaşadım, varlığı da yaşadım. Açlığı ve güzelliği de yaşadım, güzel makamlara da geldim ama benim için en önemli makam halkla buluşmak ve halkın yüreğinde yer edinmektir. Eğer ki ben halkımın yüreğinde yer edinmişsem bu benim için yeterlidir. Beni tanıyanlar bunu çok iyi bilirler. Benim bu dünya da hiçbir şeyden korkum yok. Benim tek korkum; halkımın ezilmemesi, halkımın haksız bir savaşa girmesi ve çocuklarını toprağa vermesidir, benim korkum kardeş kavgasıdır, ezilen tüm halkın yeniden boğazlayacak korkusudur. Ben bu hayatta sadece bundan korkuyorum. Şunu da size müjdeliyorum, biz inşallah seçileceğiz. CHP 2 Kasım’da Türkiye’nin iktidar partisidir. CHP’nin kuracağı hükümet Türkiye’nin en özgür, en demokratik ve en saygın hükümet olacaktır. CHP bu ülkeye barış ve kardeşlik getirecek. Bende o partinin milletvekili olarak hep sizin hizmetinizde olacağım ve sizin bana vermiş olduğunuz emaneti en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Ben diğerleri gibi hizmetkâr olmayacağım. Çünkü bu şekilde diyenleri hepsi hizmetkâr olma yerine ağa ve beg oluyor. Ben bu cümleyi kullanmayacağım. Benim partilim olan olmayan herkese el uzatacağım ve yanında olacağım.”

 

VAN İÇİN YAPACAKLARINI SIRALADI

Cemal Şen son olarak CHP’nin iktidar olması taktirde Van için yapacağı çalışmaları açıkladı. Şen, “Benim milletvekili olduktan sonra 4-5 taahhüdüm var yerel anlamda söylüyorum bunu. 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen o yıkıcı deprem sonrası esnafımız, tüccarımız, küçük bakkallarımız ve birçok vatandaşımız kredi karları ve krediler ile vergi yükleri altında ezilmektedir. Van esnafının ve çevre ilçelerinin çok sayıda borcu var. Bu konuda Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede CHP hükümeti olarak bu terkini sağlayacağız. İkinci önemli konu deprem sonrası 15 bini aşkın TOKİ tarafından yapılan konutların bir tefeci mantığıyla verildiğini. Sosyal devlet anlayışı ile verilmediğini biliyoruz. Normalde fiyatları 50 bin civarında olan TOKİ konutlarını hükümetimiz kurulduktan hemen sonra yarısını hibe olarak hemen sileceğiz. Yani 50 bin alacağız. Deprem esnasında 8 bini aşkın İş-Kur güdümünde işe alınan geçici işçi kardeşlerimiz var. Bunların hepsi Vanlıdır ve ilçelerden gelen kardeşlerimiz var. Çalışmaya ve işe ihtiyacı olan kardeşlerimizdirler. Sayın Genel Başkanımızla bu mutabakatı da sağlamış durumdayız. Sınır ticaretinin aktifleştirilmesi konusunda, mevcut olan 3 sınır kapımızı aktifleştireceğiz ve ticari hacmini yükselteceğiz. Uygulanan kotaların tümünü kaldıracağız. Sınır ticareti geçim kaynağı olacak. Bunun yanı sıra AKP’nin iktidara geldiği günden bu yana açamadığı 4’üncü sınır kapısını açacağız. Yıllardır gündemde olan Çilli Kapısıdır. Çilli CHP’nin namusudur. CHP iktidar olduğu gün Çilli Sınır Kapısı Türkiye’nin başbakanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılacaktır. Sizde hepiniz o gün benimle olacaksınız ve birlikte bunun heyecanını yaşayacağız.” İfadelerini kullandı.


ŞEHRİVAN İLÇE: ÖNDER ALTINAL / ÇALDIRAN

Editör: TE Bilisim