Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Güneydoğu Anadolu Ulusal Yemek Yarışması 2 gün büyük yeteneklerin sergilenmesinden sonra ödül töreni ile sona erdi. atılımcılara temsili ödül ve sertifikalarını Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı verdi. Türkiye'nin değişik illerinden 44'ü jüri, 140'ı şef olmak üzere 270 katılımcıdan oluşan yemek yarışması Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda yapıldı. Katılımcılar ilk günün ardından Sanatçı Rojda'nın Anfi Tiyatro'da verdiği konserle yorgunluklarını attı.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak; iki gündür Diyarbakır'da Türkiye'nin dört bir yanından gelen mesleğinin ustası olan şeflerin son derece önemli bir yarışmayı yürüttüklerini belirterek, çalışmada emeği geçenleri kutladı. Kışanak, "Diyarbakır'da yaptığımız en lezzetli etkinlik bu oldu. Son derece güzel, sağlıklı ve lezzetli yemeklerin tadına baktık. Tadı damağımızda kaldı" şeklinde konuştu.

Yarışmaya Muradiye’ye has yöresel yemeklerle katılan Muradiye Kaymakamlığı SODES aşçıları kursiyerleri ise 4 dalda altın madalya, 2 gümüş madalya ve jüri özel ödülünü kazandılar. Van’ın yöresel yemeği olan keledoş, jüriden tam puan aldı ve altın madalyanın sahibi oldu. Ayrıca SODES aşçılarının Muradiye’nin yöresel ve tabiatına has bitki ve lezzetleri ile geliştirdikleri Muradiye Ciğer Köftesi, Muradiye Kürt Köftesi, Muradiye Sirim Ekmeği ve Muradiye Kayısı tatlısı altın madalya aldı. Ayrıca Muradiye Kayısı Tatlısı jüri özel ödülüne de layık görüldü. Rakiplerini geride bırakarak jüri özel ödülü ve altın madalya alan kursiyer Kader Polat, “Yarışmaya katılanlara baktığınızda hepsi değişik üniversitelerinin aşçılık okullarından gelen öğrencilerdi. Hepsinin inanılmaz imkânları var. Başlarında profesör hocaları ile gelmişler. Bu kadar büyük imkânlara karşı kazandığımız yarışma bizim için hayatımızın en önemli anıdır. Hepimiz mutluyuz. Bize burada inanılmaz bir sevgi ve saygı duyuyorlar. Onlar bu yemek alanında okul sahibi öğrencilerdirler. Biz ise 3 aylık bir kurs sonunda buradayız. Muradiye ilçemizi temsilen aldığımız bu başarılar bizi oldukça gururlandırdı. Bize bu desteği ve imkânı veren herkese teşekkür ederiz. Özellikle böyle bir kurs ile bize hayata güvenli ve emin adımlarla bağlanma fırsatı veren İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu’na, bizi yetiştiren şefimiz Burhan Can’a ve SODES’e teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilisim