Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe, seçim beyannamesinde belirttiği ‘Ak Masa’ projesini hayata geçirdi. İlki bugün gerçekleştirilen ‘Halk Günü’nün bundan sonra her Cuma Günü 08.30 ile 12.00 saatleri arasında yapılacağı kaydedildi. Belediye başkan yardımcısı, belediye meclis üyeleri, imar, fen işleri, insan kaynakları ve eğitim, park ve bahçeler gibi birimlerin müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantının açılışında Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, bir açıklamada bulundu. Özgökçe bundan sonra her Cuma Günü düzenleyecekleri ‘Halk Günü’ toplantısıyla vatandaşların sorun, sıkıntı, istek ve temennilerini bizzat kendisinin dinleyeceğini ifade etti. Her toplantıya ilgili birim müdürlerinin de hazır bulunacağını söyleyen Doç. Dr. Özgökçe, “Van Büyükşehir olduktan sonra sıfırdan kurulan Belediyemiz kuruluşunu tamamladığını, Evlendirme biriminden tutun emlak istimlâk, ruhsat, imar ve fen işleri ile ilgili bütün birimlerimiz hizmeti kusursuz sunmaktadır. Bütün birimlerin mühürlerini 04.09.2014 tarihinde teslim aldık” dedi.

‘GELEN TALEPLERİN ÇOĞU İŞ MÜRACAATI’

Kendilerine şimdiye kadar gelen büyük talebin iş müracaatı şeklinde olduğunun altını çizen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, İl Özel İdaresi lav edildikten sonra Büyükşehir, İpekyolu ve diğer belediyelerle kamu kurum ve kuruluşlarına personel dağılımı yapıldığını ve kendilerine de yeterli sayıda personel tahsis edildiğini anlattı. Doç. Dr. Özgökçe, “İhtiyacımızı görecek şekilde personel dağılımı yapıldığından dolayı şuan eleman alımını yapamıyoruz. Hizmet alımı dışında teknik eleman alımı ile ilgili hazırlıklarımızı yaptık ve bunu da resmi internet sitemizde ilan edeceğiz” şeklinde konuştu. Kesinlikle iş başvurusu alamiklarini belirtti.

‘YENİ PAROLA DA BELLİ OLDU’

Bundan sonraki parolalarının ‘Tuşba’yı çamurdan, çukurdan ve çöpten kurtarmak’ olduğunun altını çizen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Öyle bir Tuşba aldık ki her tarafı çamur, çukur ve çöptü. Allah’a şükürler olsun temizlik işlerini devr aldıktan sonra çöplerin düzenli olarak tüm mahallelerden alıyoruz. Çukur ve çamurdan da kurtarıyoruz. Bütçemizin dâhilinde 15 köyümüze ilk etapta kilit taşı döşüyoruz. Bunun yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışımızın çerçevesinde bölgemizde yaşı geçmesine rağmen bazı kardeşlerimiz halen sünnet olmamıştı. Biz Tuşba’da Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden gerekli onayı alarak, sünneti doktorlarımız ve sağlık personelimiz nezdinde sağlık ocaklarımızdan gerçekleştirme startını verdik. Bunu muhtarlarımız ile bizleri dinleyen Tuşba sakinlerimize bildirmek istiyoruz. Okullar açılana kadar bin 500 civarında kardeşimizin sünnetini gerçekleştireceğiz ve akabinde bir sünnet şöleni düzenleyecegiz. Sünnet şölenlerimiz her yıl devam edecek. Evinizde ve çevrenizde sünnet olacak kardeşlerimiz varsa bilgilerini belediyemizde toplayarak okullar açılmadan onlarında sünnetlerini yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘CUMA GÜNÜ SORUNU OLANLARI BEKLİYORUZ’

Toplantıya katılan mahalle muhtarları ile vatandaşların dile getirdiği sorunları dinleyen ve not eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ilgili müdürleri ile Tuşbalılar ile yüz yüze sürekli görüşerek zamanında hizmetleri sunmak için tüm hizmet taleplerini Cuma günü bize getirmeleri bekliyoruz diye duyuruda bulundu. Tuşba sakinleri artık her Cuma Günü yapılacak olan ‘Halk Günü’nde istek ve dileklerini, dertlerini, önerilerini, şikâyetlerini ve Tuşba ile ilgili konuşmak istedikleri tüm hususları artık doğrudan Başkan’a ulaştırılabilecekler.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim