Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çöp konteynerlerinin dağıtımına devam ediyor.

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü, ISO 14001 Çevre Kalite Yönetim Sistemi dahilinde ilçe sınırları içinde halka layık ideal yaşam standartlarına uyumlu, toplum ve çevre sağlığı açısından etkin bir temizlik hizmeti sunmak ve yürütmek için çalışanlarını yerinde ve en etkin biçimde sürdürüyor. Tuşba ilçesini yaşanılabilir temiz bir kent haline getirmek için faaliyetlerini aralıksız sürdüren Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çevre temizliği çalışmaları kapsamında başlattığı galvanizli çöp konteyneri dağıtımını birçok noktada sürdürmeye devam ediyor. Daha önce dağıtımı ilçe merkezinden başlayan binlerce konteyner, tüm mahallelere eşit bir şekilde dağıtılarak ihtiyaç duyulan noktalara bırakılmıştır. Kaldığı yerden dağıtıma devam eden ekipler, en geç 25 Ekim 2015 gününe kadar yeni alınan 2 bin 500 adet konteynerin daha dağıtımını 67 mahallenin tüm sokaklarında ihtiyaç duyulan tüm noktalara bırakacak.

 

Dağıtım çalışmalarını bizzat yürüten Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hakan Gündoğdu, dağıtımın yapıldığı bölgelerde mahalle sakinleriyle de bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin sıkıntılarıyla ilgilenen Gündoğdu, çevre temizliğinin önemine dikkat çekerek, daha temiz bir Tuşba için çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirterek, çöplerin rastgele atılmaması ve her bir mahalleye belirlenen saatte çöplerin konteynerlere bırakılması için gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

 

14 Nisan 2014 tarihi itibariyle köyden mahalleye dönüşen tüm yerleşim birimlerinde çöp toplama günleri belirleyerek haftada iki gün çöplerin bu mahallelerde toplanmaya başlandığını belirten Gündoğdu, “Bu hizmetin akabinde müdürlüğümüz personelleri tarafından tüm mahallelerimiz tek tek gezilerek konteyner yer ve ihtiyacı tespit edildi. Çalışmalara başladığımız günden 2015 Eylül ayına kadar 6 bin adet konteyner dağıtımı yapıldı. Yeni ihalesini yapmış olduğumuz 2 bin 500 adet konteyner ise geriye kalan ihtiyaçlara göre 4'ü merkez olmak üzere 63 mahalle ve 2 mezrada dağıtılmaya başlandı. Tespiti yapılan mahallelerin konteynerleri muhtarlarla irtibata geçilerek teslim ediliyor” dedi.

Çalışmalardan dolayı memnuniyetini her fırsatta dile getiren ve başta Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve ekiplere teşekkür eden mahalle sakinleri ise, kapılarına bırakılan çöp konteynerleri nedeniyle çevrelerini daha temiz tutacaklarını aktardı. Çoğu Tuşba sakini, kapılarına ilk kez çöp konteyneri getirildiğini ifade ederek, “Bugünlere kadar altı delik, ağzı açık mavi bidonlara çöplerimizi istemeye istemeye atıyorduk. Yeni kurulan belediyemizin başkanından, çalışanlarından ve çalışmalarından çok memnunuz. Tuşba Belediyesi’nin temizlik çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüttüğünü görüyoruz. Çöpler birikmeden ekipler tarafından tam zamanında kaldırılıyor. Yetkililerimizin de personellerle birlikte çalışmalara katılması ve mahalleliyle ilgilenerek sorunlarını dinlemesi bizleri daha çok memnun etti” şeklinde konuştular.

 

Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, ekipler tarafından geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sonbaharın gelmesiyle mevsim şartlarına uygun çalışmalar başladığı belirtildi. Açıklamada, “Genel temizlik çalışmalarına, yeni eğitim öğretim yılının başlaması da dikkate alınarak öncelikli olarak okul bahçeleri ve çevrelerinden başlanıldı. İlçe genelinde belirli bir program dahilinde gerçekleştirilen çalışmalarla okul içlerindeki yollar temizleniyor, bitkiler budanıyor, yabani ve kurumuş otlar biçiliyor. Yapılan çalışmalarda ayrıca bahçelerden sarkarak yürüme yollarını engelleyen ağaç dalları da budanarak oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçiliyor. Yapılan çalışmalarda belirlenen alanların da temizlenmesiyle hem okul içerisindeki öğrenciler hem de vatandaşlar için koşullar iyi hale getirilmiş olacak. Vatandaşların memnuniyetini kazanan temizlik çalışmaları ise hava koşulları elverdiği sürece kış döneminde de ilçe genelinde belirli program dahilinde sürdürülecektir. Ayrıca Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ‘Tuşba'da Gül Kokulu Camiler’ sloganıyla ibadethanelerde başlattığı temizlik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Belirli periyotlarla ilçedeki camileri temizleyen ekiplerimiz, gelen talepleri de geri çevirmiyor” denildi.

 

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe de, cami cemaatlerinden ve Tuşbalılardan gelen teşekkürün kendilerini hizmetlerin karşılığı olarak fazlasıyla memnun ettiğini belirterek, "Belediye olarak görevimiz yalnızca yolları, park ve bahçelerimizi temiz tutmak değil, vatandaşımızın yoğun olarak kullandığı camileri, taziye evlerini, çok amaçlı toplantı alanları, semt pazarları, Van Denizi sahilleri ve okul bahçelerinde de bizim sosyal belediyecilik anlayışımız içinde temizlenmesi gereken yerlerin başında geliyor" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim