Edremit Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü çalışma sezonuyla beraber ilçede başlattığı yeşil alanları genişletme ve park yapım peyzaj çalışmaları aralıksız sürüyor.


Yeşil alanlarının yoğunca olduğu Edremit ilçesinde Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından çalışma sezonuyla beraber ilçede başlattığı yeşil alanları genişletme ve park yapım, peyzaj çalışmaları aralıksız sürüyor. Yeşil alan çalışmaları kapsamında ilkbahar aylarında itibaren başta Kobanê Kent Ormanı olmak üzere birçok alanda ağaçlandırma çalışması yürüten belediye ekipleri sahil kenti konumunda olan ilçenin peyzaj alanlarında da yoğun bir çalışma yürütüyor.

 

Edremit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilkbahar aylarında ilçeye 4 bin ağaç dikilirken; belediyenin kendi seralarında yetiştirdiği farklı türdeki 25 çiçeği kent peyzaj alanlarına ekti. Kentin daha modern ve estetik bir yapıya büründürmek için çalışmalarını aralıksız yürüten müdürlüğün, sahil kenarı, mesire alanları, ara refüjler ve park alanlarında yaptığı peyzaj çalışmalarıyla kentin çehresi değişmeye devam ediyor. Edremit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar ilişkin bilgi veren Ziraat Mühendisi Fatmak Keskin, kendi seralarında yetiştirdikleri 25 bine yakın çiçek, 4 bine aşkın ağaçın da dikimini yaptıklarını belirtti. Belediye tarafından yine kurumları ve bireyleri teşvik etmek adına okullara ve camilere de ağaç vererek ilçeyi yeşillendirme çalışmalarına her kesimi teşvik edildiğini belirten Keskin, Edremit ilçesinin daha yaşanabilir ve modern bir yapıya büründürmek adına çalışmalarının aralıksız süreceğini ifade etti.

 

Ekolojik belediyecilik hassasiyeti üzerinde kullanılmış atıl durumda olan birçok malzemeyi de yeniden tasarlayarak peyzaj alanlarında kullandıklarına dikkat çeken Keskin, kullanılmış atıl durumda olan araba lastiklerini peyzaj alanına uygun renklere boyadıktan sonra içi toprakla doldurularak çiçek ekildiğini söyledi. Keskin, belediyenin yapmış olduğu bu uygulamaların halka da örnek olduğunu ve birçok vatandaşında bundan örnek alarak aynı uygulamayı kendi yeşil alanlarında uyguladıklarını belirtti. 

Editör: TE Bilisim