2023 yılının son aylarından itibaren seçim hareketliliği yaşayan partilerde belediye başkan adaylığı belirleme çalışmalarından sonra başlayan belediye meclis üyeliği adaylık süreci de dün itibaren tamamlandı. YSK’ya belediye başkan adayları ile birlikte belediye meclis üyelerini de sunan partiler seçim sürecini resmi olarak da başlatmış oldu. Van’da da son dönemlerin en hareketli ve çekişmeli seçimleri yaşanırken belediye meclis üyeliği için gösterilen adaylar heyecanı bir kat daha artırdı.

31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç... 31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç...

Özellikle üç merkez ilçe ve Erciş’te adaylıklar büyük önem arzederken AK Parti bu ilçelerde birbirinden önemli isimleri listelere ekledi. İpekyolu, Tuşba ve Edremit’te başkan adaylıkları ile birlikte meclis üyesi adayları da dikkat çekti. Tuşba’da güçlü bir liste oluşturan AK Parti, başkan adaylarının özel listesi olan kontenjana önemli isimleri dahil etti. Tuşba’da belirlenen üç kişilik kontenjan listesinde Osman Çiçekel de yer aldı. 2021 Vanspor yönetim kurulu üyeliğini yaptı. Hem siyasette hem de iş dünyasında bilinen isimlerden olan ve Ticaret Odasında Otomotiv Komite başkan yardımcılığını yürüten Çicekel’in adaylığı da diğer ilçelerdeki isimlerle birlikte büyük ses getirdi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ