Fenerbahçe, ligde geride kalan haftalarda çıktığı 15 karşılaşmada 13 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 de mağlubiyet yaşadı. Topladığı 40 puanla ligin en üst basamağında oturan sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda tam 40 gol bulurlen, kalesinde ise sadece 11 gol gördü.

Uefa Konferans Ligi'nde grubundan lider çıkan, ligde de son 3 karşılaşmasından galibiyetle ayrılan İsmail Kartal'ın ekibi, 18. Haftada Galatasaray ile oynayacağı derbiye puan kaybı yaşamadan çıkmayı hedefliyor.

Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Samet Akaydın'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Rodrigo Becao ile Miha Zajc, zorlu deplasmanda forma giyemeyecek.  Sağ ayak arka adelesinde zorlanma tespit edilen Edin Dzeko da maç kadrosunda yer almadı.

Ev sahibi Mondihome Kayserispor ise evindeki namağlup unvanını Fenerbahçe karşısında da korumak istiyor. Geride kalan 15 maçta 8 galibiyet - 5 beraberlik ve 2 de yenilgi yaşayan sarı-kırmızılılar, 29 puanla Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hemen arkasında, ligin 3. basamağında bulunuyor. İç sahada ise oynadığı 8 maçta bileği bükülmeyen Recep Uçar'ın öğrencileri, bu karşılaşmaların 5'ini kazanırken, 3'ünde sahadan beraberlikle ayrıldı.

Ev sahibinde şu ana kadar attığı 10 golle en fazla gol attığı sezonlardan birisini yaşayan Mame Thiam, 12 gollü Dzeko ve Icardı'nin ardından gol krallığı sıralamasında 3. sırada yer alıyor.

Fenerbahçe cephesinde ise hücum hattından alınan farklı katkılar, teknik direktör İsmail Kartal'a büyük bir çeşitlilik sunuyor. Bu sezon Süper Lig'de çıktığı ilk altı maçta sadece bir asist yapabilen Dusan Tadic daha sonraki dokuz karşılaşmada bulduğu 7 gol ve yaptığı 5 asistle toplam 12 gole doğrudan katkı sağladı. 8'i Süper Lig'de, 3'ü ise UEFA Konferans Ligi'nde olmak üzere 11 gol atan ve profesyonel kariyerinde en fazla gol attığı sezona ulaşan Sebastian Szymanski ise ilk kez üst üste üç lig maçında rakip fileleri havalandırmak için sahaya çıkıyor.

RHG Enertürk Enerji Stadı'nda oynanacak ve saat 17'de başlayacak müsabakayı hakem Zorbay Küçük yönetecek. Futbolseverler bu 90 dakikanın heyecanına beIN SPORTS 1 ekranlarından ortak olabilecek.

Maçtan öne çıkanlar:

Kasım 2019'daki 1-0'lık galibiyetten bu yana Fenerbahçe ile oynadığı yedi Süper Lig maçını da kazanamayan Kayserispor (1B 6M), tek puanını 2021/22 sezonunda deplasmanda aldı (2-2).

Kayserispor'a konuk olduğu son üç Süper Lig maçını kazanan Fenerbahçe, rakibine karşı yakaladığı en uzun galibiyet serisini devam ettirmek istiyor.

İstanbul takımlarıyla oynadığı son iki Süper Lig maçını kazanan Kayserispor, daha uzun bir seriyi en son Ağustos-Ekim 2021 arasında yakaladı (4G).

Maçın oynandığı haftaya puan tablosunun ilk üç sırasında giren takımlara rakip olduğu son beş Süper Lig karşılaşmasının sadece birini kazanan Fenerbahçe (1B 3M), tek galibiyetini son mücadelede Beşiktaş'ı deplasmanda 3-1 yenerek aldı.

Süper Lig'de oynadığı son yedi maçı kaybetmeyen (6G 1B) ve son iki karşılaşmayı gol yemeden kazanan Kayserispor, bu şekilde üst üste üç galibiyeti en son Aralık 2011'de aldı.

Bu sezon Süper Lig'de deplasman mağlubiyeti almayan tek takım olan Fenerbahçe (6G 1B), en son 2005/06 sezonuna dış sahada daha uzun bir yenilmezlik serisiyle başladı (8G 1B).

 Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de önde en fazla top kapan (154), bu şekilde en fazla şut çeken (34) ve gol atan (8) takım konumunda. Kayserispor ise şu ana kadar rakiplerin önde kaptığı toplarla filelerini havalandıramadığı üç ekipten biri (Galatasaray ve Çaykur Rizespor ile birlikte).

Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı sezona ulaşmak için sahaya çıkmaya hazırlanan Kayserispor forveti Mame Thiam (11), bu sezon ligde kaydettiği gollerle takımına en fazla puan kazandıran oyuncu konumunda (13).

Bu sezon Süper Lig'de çıktığı ilk altı maçta sadece bir asist yapabilen Dusan Tadic (vs Gaziantep FK), daha sonraki dokuz karşılaşmada toplam 12 gole doğrudan katkı sağladı (7 gol & 5 asist).

 Profesyonel kariyerinde en fazla gol attığı sezona ulaşan Sebastian Szymanski (11; Süper Lig x8 & Konferans Ligi x3), aynı zamanda ilk kez üst üste üç lig maçında rakip fileleri havalandırmak için sahaya çıkıyor.

Muhtemel 11'ler:

Amedspor’un tek rakibi 4 büyükler Amedspor’un tek rakibi 4 büyükler

Mondihome Kayserspor: Bilal, Hasan Ali, Hosseini, Attamah, Gökhan, Karimi, Cardoso, Kemen, Ramazan, Boa Morte, Thiam

Fenerbahçe: Livakovic, Ferdi, Djiku, Serdar, Osayi, Crespo, Fred, Szymanski, Tadic, İrfan, Batshuayi

Kaynak: bein sports