Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere hazırlanıyor. Siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları sürerken DEM Parti hafta sonu birçok ilde belediye başkan adaylarını belirlemek için ön seçime gitti. Bu kapsamda DEM Parti, yerel seçimde yarışacak Van Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları için ön seçim yaptı.

SEÇİM İKİCİ TURA KALDI

İlk turdan oy çokluğuyla ikinci tura kalan adaylardan Abdullah Zeydan ve Mustafa Avcı arasında yapılan ön seçim sonucuna göre Abdullah Zeydan 2 bin 363 oy alarak Van Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı olurken kadın eş başkan adayı ise seçimi ilk turdan büyük farkla kazanan Neslihan Sedal oldu.

Ön seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Şemsettin Bozkut’tan seçim ile ilgili anlamlı bir açıklama yaptı. Şemsettin Bozkurt açıklamasında; “Değerli halkımız, sevgili hemşehrilerim; En başta ön seçime katılan sizlere çok teşekkür ediyorum. 6 ay boyunca yoğun bir emekle aday adaylığı çalışmaları yürüttüm. Çok değerli desteklerinizi gördüm, çok değerli insanlarla tanıştım. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Seçim sürecinde de dediğim gibi projelerimi ve gücümü aday olan arkadaşlarımla paylaşacağım. Bu vesileyle Büyükşehir adaylarımız olarak seçilen değerli arkadaşlarım Neslihan Sedal ile Abdullah Zeydan’ı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Seçilen tüm arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.  Hepinizi sevgi, saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum. Bimînin di xer û xweşîya da.” Dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ