“KASIT SADECE ÇATIŞMAZLIK DEĞİLDİR”

Belediye başkan adayı Levent Dalgın konuşmasında, “Ülkemiz için hayırlı bir adım olan çözüm sürecinin sürdürülmesi gerekir ve biz Hüda-Par olarak bu süreci destekliyoruz. Hiçbir şey insan kanından ve canından daha değerli değildir. Bu süreçte ölümlerin olmaması, annelerin ağlamaması, iç istikrar ve bu sebeple ülkenin huzuru ve ilerlemesi elbette olumludur ve desteklenmelidir. Ama şu unutulmamalıdır, çözüm sürecinden kasıt sadece iki taraf arasındaki çatışmazlık değildir. Bu süreçte özellikle İslami STK ve partilere yönelik saldırılar, çözüm sürecini tehlikeye sokacak gelişmelerdir ve herkes bu konuda da üzerine düşen hassasiyeti göstermelidir. Bir hafta öncesine kadar Muradiye ilçe binamıza yapılan taşlı saldırı, Van istasyon mahallesindeki Kur'an kursuna yönelik molltoflu saldırı ve olay sonucunda faillerin yakalanmaması da manidardır. Çözüm sürecinden anlamamız gereken topyekûn bir istikrar ve huzur olmalıdır” şeklinde konuştu.

DALGIN: KALKINMA KISIR VE EKSİKTİR

Ziyaretlerinde Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına da değinen Dalgın, “Bu gün gelinen noktada maddi kalkınma ile beraber ülkenin manevi kalkınmasına da ağırlık verilmelidir. Manevi dinamiklerinden sıyrılan bir ülke, maddi alanda ne kadar kalkınsa da, bu kalkınma kısır ve eksiktir. Manevi kalkınma için ise görev bu toplumda yaşayan herkese düşmektedir. İslami referanslı bir parti olarak ülkemizin manevi kalkınması programımızın en önemli maddesidir ve nasıl ki parti sürecinden önce bu hizmeti İslami STK ve dernekler bünyesinde yapıyorsak, parti sürecinde ve Allah nasip edip belediyeleri aldıktan sonra da devam ettireceğiz' dedi. Seçim sürecinin özgür bir ortamda geçmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Dalgın, 'Bu süreçte sözü olan herkes meydanda sözünü serbestçe söylemeli ve halkımızın özgür iradesine baskı oluşturmamalı, halkımız sandıkta zaten tercihini yapacaktır. Bu sonuca da herkes saygı duymalıdır” şeklinde oldu.

Kaymakam Metin Yılmaz, heyetin ziyaretini olumlu karşılayıp ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür etti. Olumlu bir atmosferde geçen ziyaret sonrası karşılıklı iyi niyet temennileri ile ziyaret son buldu. 

Editör: TE Bilisim