Eş başkan adayları dün Edremit, Tuşba ve Özalp’te açılışlar ve halk toplantıları gerçekleştirdi. Halkla bir araya gelen eş başkan adayları yoğun bir mesai harcarken halk tarafından da yoğun kalabalıklar ile karşılandı. İşte eş başkan adaylarının yoğun mesaisi, seçim büro açılışları ve ziyaretleri…

EDREMİT

Edremit’te (Artemêt) büro açılışları mitinge dönüştü. BDP Edremit Belediye Eş Başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, Süphan, Telbaşı, Eminpaşa, Şabaniye, Hacıbekir, Şamranaltı mahallelerinde 6 seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen büro açılışlarına Eş Başkan adayları ve BDP Edremit ilçe eşbaşkanları katıldı. İlk olarak Süphan, Telbaşı ve Şabaniye mahallelerinde yapılan büro açılışlarına yüzlerce kişi katıldı. Adeta miting havasında geçen büro açılışlarında konuşan Eş Başkan Adayı Abdulkerim Sayan Van halkının BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen büro açılışında ortaya koyduğu duruşla Van’daki 14 belediyenin tümünü alma azmine sahip olduğunu gösterdiğini kaydetti. Bölgede bitme noktasına gelen AK Parti’nin son çırpanışlarının onları kurtaramayacağını dile getiren Sayan, “Halkın iradesi karşısında baskıyı ve zulmü reva görenler tarihin çöp sepetine gidecektir. AKP’liler bunu hazmedemeyerek Çaldıran ilçesinde partimizin seçim bürolarına saldırarak arkadaşlarımız yaralamıştır. Kürt halkı dünyadaki diğer tüm halklar gibi savaşsız bir coğrafyada özgürce yaşama hakkına sahiptir. Bunun tek yolu da demokratik özerkliktir” dedi.

“ÖNDER APO'YU ARAMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Adaylar daha sonra Hacıbekir, Eminpaşa ve Şamranaltı mahallerinde yapılan büro açılışlarına katıldı.

Açılışların yapıldığı bürolara PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ile PKK bayrakları asılırken açılışa katılan kitle sık sık “Biji Serok Apo" sloganları attı. Buradaki büro açılışlarında konuşan eş başkan adayı Sevil Rojbin Çetin ise, 30 Mart sabahı AK Parti ve sistem partilerinin tümünün bölgede artık tabela partisi haline geleceğini belirterek; tüm vatandaşların yediden yetmişe Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu çözüm sürecine destek vermesinin önemine değindi. AK Parti’nin elindeki en büyük seçim yatırımı olan din istismarının sahtekarca olduğunun ayakkabı kutularında çıkan paralarla artık teşhir olduğunu vurgulayan Çetin, “Artık Kürdistan’da Kürt halkını sömürmek için kullandıkları en büyük argümanları olan sahte dindarlık kisvesi gün yüzüne çıkmıştır. Din iman diyerek bir taraftan halkı kandıranlar diğer taraftan imanlarını ayakkabı kutularına doldurarak bu halkın kaderiyle oynadılar. Kürdistan'da artık inkar imha politikaları Sayın Abdullah Öcalan’ın öncülüğü ve direnişiyle boşa çıkarılmıştır. Kürt özgürlük hareketini bitirme hesabını yapanlar bir bir kendileri bittiler. Artık Önder Apo’yu aramızda görmek istiyoruz. Van halkı düzenlenen kitlesel miting ile Kürt halkına düşmanlık yapanlara en iyi cevabı vermiştir. Van'da 14 belediyenin tümünü halkımızın desteğiyle alacağız.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından büro açılış kurdelelerini eş başkan adayları Barış Anneleri üyeleri beraber kesti. Büro açılışları MKM müzik sanatçılarının sunduğu konserler ve çekilen halaylarla son buldu.

TUŞBA

Tuşba Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel ise seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretleri ve halk toplantılarına katılarak halka seçimlere ilişkin bilgiler verdi. Bir günde 6 köyü ziyaret eden Yiğit ve Günel köylerde büyük coşkuyla karşılandı.

BDP Tuşba Belediye Eş Başkanı Öner Yiğit, köy ziyaretlerine Satibey’den başladı. Satibey’de düzenlenen halk toplantısında konuşan Yiğit, bu seçimin Kürtler için varlık-yokluk seçimi olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' şeklindeki konuşmasını hatırlatan Yiğit, “Roboski katliamı olduğunu çıkıp bunu diyemedi. Çünkü bu katliamın emrini bizzat Erdoğan verdi. Önümüzdeki seçimlerde çocuklarımıza Önümüzdeki seçimler çocuklarımıza özgür bir dünya bırakmak açısından çok önemlidir. Bunun için bireysel çıkarlarımızdan vazgeçmeliyiz” diye konuştu. Yiğit'in konuşmasının ardından köy sakinleri sorunlarını dile getirdi.

ÖZALP

BDP Özalp Eş Başkan Adayları Handan Bağcı ve Şerafettin Özalp’in köy ziyaretleri aralıksız devam ediyor. Bağcı ile Özalp, köyler ve mezralara giderek halk toplantılarına katıldı. BDP Özalp Eş Başkan adayları Handan Bağcı ve Şerafettin Özalp, İlçeye bağlı Bağrıaçık (Pars) köyüne bağlı mezraları, Gültepe ve Kaşıkara (Devzer) köylerini ziyaret etti. Onlarca araçlık konvoy eşliğinde gerçekleştirilen köy ziyaretlerinde büyük ilgi ve coşku ile karşılanan Eş Başkan adayları Bağcı ve Özalp Köylerde yurttaşlar ile bir araya geldi. Düzenlenen halk toplantılarında konuşan eş başkan adayları önümüzde ki seçimlerin Kürt halkı için referandum niteliğinde geçeceğini belirterek halkın desteği ile seçimlerde çok büyük bir başarı ile çıkacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim