BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayı Öner Yiğit, BDP Tuşba İlçe yöneticileriyle birlikte Değirmenözü, Şekerbulak, Koç, Meydancık ve Hanege Mezrasını ziyaret etti.  Şekerbulak (Dırbo) mezrasında konuşan BDP Tuşba Eş Başkan adayı Öner Yiğit, 30 Mart seçimlerinin Kürtler için var olma ya da yok olma savaşı olduğunu belirterek herkesin tarafını net olarak belirlemesi gerektiğini söyledi. Birilerinin BDP’ye oy verenlere ‘namussuz’ diyerek hakaret ettiğini ifade eden Yiğit, “Biz o zatın ismini ağzımıza almıyoruz. Herkes onların hırsızlığını biliyor. Köylerde gençler üzerinden bir oyun oynanıyor. Herkese kadro sözü veriliyor. Yol, su gibi ihtiyaçlar için bizler söz verebiliriz ama kadro sözü istenirse böyle bir söz veremeyeceğiz.”  diye konuştu. Yiğit, konuşmasının ardından köylülerin sıkıntılarını dinledi.

YİĞİT KOÇ KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ

Burada köylünün sorunlarını dinleyen Yiğit,  Koç köyünde birçok özgürlük şehidinin olduğunu kaydetti. Yiğit konuşmasında, “Şehitlerin yolu öyle bir yol ki bu duyguyu hiçbir kelime anlatamaz. Yıldırım Ayhan benim kollarımda şehit düştü. Biz bu süreci barışla tamamlayacağımıza dair onlara söz verdik. Verdiğimiz sözü tutuyoruz. Yanımızda olanlar bizim insanımız. Yanımızda olmayanları ise ikna etmeye çalışacağız. Herkesi kendi evine davet ediyoruz.” Dedi.

Köy ziyaretlerinin ardından merkeze dönen BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayı Öner Yiğit, Eş Başkan adayı Hadice Günel daha BDP Van İl Başkanı Musa İtah ile birlikte Seyrantepe, Beyüzümü ve Özalp yolu üzerinde bulunan prefabriklerde düzenlenen halk toplantılarına katıldı. Toplantıda konuşan BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayı Hadice Günel, eş başkanlık sistemine değinerek kadının yerelde etkin olmasının bir gereklilik olduğunu söyledi.

“BU OYUNA GELMEYECEĞİZ”

Günel’in ardından söz alan Eş Başkan adayı Yiğit, AK Parti’nin saldırılarının kendisini hissettirmeye başladığına dikkat çekerek, AK Parti’nin kendilerini sokağa çekmeye çalıştığını ancak bu oyuna gelmeyeceklerini söyledi. Aşiret adayı olmadıklarını belirten Yiğit, BDP belediyesi ile AK Parti belediyesinin yaptıkları arasındaki farkın ortada olduğunu kaydetti. AK Parti’nin 580 köye 1 trilyon ayırdığını ancak BDP’nin bunu 16 trilyona çıkardığını aktaran Yiğit, “Bunu Van Valisi’nin engellemelerine rağmen başardık. Biz hangi köye gidiyorsak sonraki gün AKP’de o köye gidiyor. Gittikleri her yere de bürokratlarla, polislerle, TOMA’larla gidiyorlar. Bu halka kim emek veriyorsa biz onların yanında olacağız. Şartlar ne olursa olsun halkımıza dürüst olma sözü veriyoruz. Bakın bugün herkes Rojava’yı özgürlükler ülkesi olarak anıyor. Kürtlerin yaşadığı acılar sayfalara sığmaz” Şeklinde konuştu.  

“ FİKİR FUKARA OLUNCA ZİKİR UKALA OLUR”

Son olarak konuşan BDP Van İl Başkanı Musa İtah’ta Kürtlere hakaretler yağdıran AK Parti Tuşba Belediye Başkan adayı Fevzi Özgökçe’ye ismini anmadan yanıt verdi. İtah konuşmasında, “AKP’li aday ‘BDP’liler çocuktur. Bu işler çocuk işi değil; bilgili insanların işidir’ demiş. Ben bu çocuk aklımla ona bir ders vereyim. Fikir fukara olunca zikir ukala olur. Sistem okullarında neler öğretildiğini iyi biliyoruz. İlkokuldan üniversiteye kadar insanları kandırıp asimile ediyorlar. Bu sistem halkınla ters düşüp asimile olmazsan seni memur yapmaz. Sayın Öcalan ile bilim hakkında at koşturacak hiç kimse yoktur. 28 yaşındayım 6 yıl tutuklu kaldım. Bu çocuk aklımla bu halkın onurunu satmadım satmam. ‘Kürt halkının sahibi BDP değil biziz diyor.’ Biz Kürt halkının sahibi değiliz. Kürt halkı köle değil ki biz sahibi olalım. Bu adam kendini çokbilmiş bizi ve halkımızı cahil, çapulcu olarak görüyor. İlim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nasıl ilim bilmektir. Bu bilmeden kopuksa biri bizim halkımız arasında bir söz var bunlara ‘kitap yüklü eşek’ denir. “ şeklinde konuştu.

“ BİZ İHANETİN NE DEMEK OLDUĞUNU İYİ BİLİYORUZ”

AK Parti’lilerin ‘Belediyeleri ideolojiden arındıracağız’ şeklindeki söylemlerini de değerlendiren İtah, “İdeolojinin anlamını bilmiyor. Düşünceden bu kadar yoksun bir insan olabilir mi?  Kürt halkı ideolojik ve politiktir. Tansu Çiller dara düştüğünde ‘herkese bir araba vereceğim’ diyordu. Bir diğeri ‘sen araba ver ben ev vereyim’ diyordu. Şimdi biri kadro veriyor bir diğeri arazi veriyor sonrada Kürt halkının hakkını savunacağını söylüyor. Bu zat beş yıl önce neredeydi? Seçimlere birkaç gün kala trilyonlar harcadığın bir parti olarak hırsızlarla birlik olacaksın sonra çıkıp Kürt halkının hakkını savunduğunu söyleyeceksin. Bu halkın gerçek demokratik değerlerini Kürtlerin çocukları savunmuştur. Bekir Kaya”ya ve Öner Yiğit”e hakaret ediyor. Amaç midesini doldurmaktır. Midesini doldurmak için her şey yapar. Kürtlerin iradesini de satar. ‘Siyaset çocuk işi değil bilenlerin işidir’ diyor. Doğru diyor biz hırsızlık yapmayı bilmiyoruz. Erdoğan elimiz harama değmez diyor o da doğru diyor çünkü çaldıkları paraları elle değil para sayma makineleriyle sayıyorlar. Aslını bilmeyen biri yirmi üniversite bitirse neye yarar. Onların derdi Kürt çocuklarını asimile etmektir. Hiçbir faşist bir soysuz kadar tehlikeli değildir. Peygamber efendimiz köleleri azad etmiştir. O köle olduğu için Kürtleri de öyle sanıyor. Gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor 31 Mart”tan sonra ne öğretmenleri ne de öğrencileri okuldan attıramayacak. Biz çocuğuz ama ihanetin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Çocuk olabiliriz ama bu halkın dilini, onurunu savunabilecek kadar güçlüyüz.” Şeklinde konuştu.

“BU KADAR ALÇALABİLEN BİRİNE ALÇAK DİYEBİLİRİZ”

AK Part’li Özgökçe’nin ‘Bunlar 3,5 çapulcudur’ şeklindeki sözlerinin bir dönem Kürtler için aynı cümleleri kullanan Kenan Evren’i hatırlattığını kaydeden İtah,  “Evren’de bunlar ‘3–5 çapulcudur başlarını keseriz sorun biter’ diyordu. O çapulcular yıllardır mücadele ederek bugüne geldi. Onların gerçeği bu halkın gerçeğiyle uyuşmuyor. Bizim ahlakımız küfür etmemize izin vermiyor. Ama bu kadar alçalabilen birine alçak diyebiliriz. Şehitlerimizin sayesinde özgürlük yolu Kürtlere açılmıştır. Elimize geçen bu fırsatı elimizin tersiyle itmezsek tarih bu mücadeleyi bu başarıyı böyle kaydedecek. Bu baharda büyük bir başarı elde ederek Önderimizi ve içerdeki tutsaklarımızı özgürleştireceğiz. Bizim amacımız budur.” Yapılan konuşmaların ardından toplantı yapılan görüş alışverişiyle sona erdi.

 

Gür: Öcalan’ın tarihi kararına sahip çıkalım

BDP Erciş Eş Başkan adayları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında 12 köy, bir belde ve 3 mahalleyi ziyaret etti. Bir günde 12 köy, bir belde ve 3 mahallede halk toplantıları ile buluşan eş başkan adayları, halktan destek istedi. Erciş Eş Başkan adayları, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür’ün katılımı ile Bayramlı, (Axsraf) Tekevler, (Gırgus) Kırkdeğirmen, (Kanzak)  Akça Yuva (Zagzag) Karatavuk (Culge)  Yağlık Mezrası (Dêra îskan) Karlı Yayla, ( Hevırzong) Dilan, (Çimen) Taşlıçay, (Panî)  Taşevler (Tongras)  Gedik Dibi (Mih)  Dinlence (Pêrtax)  köyleri ile Yeşilova, Salihiye ve Beyazıt mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarına katıldı. 

KÖYLERDE COŞKULU KARŞILAMA

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ile birlikte yapılan köy ziyaretlerinde eş başkan adayları yöresel renkler ve kıyafetlerle karşılandı. Üzerinde Yeşil, kırmızı ve sarı şalı taşıyan bir çocuğun ilgi odağı haline gelmesi ve eş başkan adayların çocuğu severek kucaklaması kameralara takılırken,  yapılan ziyaretin  yarattığı sevinç yerini halaylar ve klamlara bıraktı. Eş başkanlar kendilerin karşılayan köylüler kadın, çocuk ve yaşlılar ile halay çekti.  Eş başkan adayları ve milletvekili Gür, köylülerle birlikte halaylar çekerek coşkulu sahnenin oluşmasına neden oldu. 

GÜR: ÖCALAN’IN TARİHİ KARARINA SAHİP ÇIKALIM

Ziyaret esnasında ilk sözü alan BDP Van Milletvekili Nazmi Gür,  konuşmasına bütün dünya kadınlarının ve yıllardır savaşların en ağır yükünü taşıyan annelerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Gür, seçim sürecinin adeta Kürt halkı ve barış süreci için bir referandum niteliğinde olduğunu ifade ederek bu anlamda Kürtlerin bu süreci çok iyi anlayarak BDP’yi  desteklemelerini ve varlıklarını ortaya koyması gerektiğini söyledi. Gür konuşmasının devamında “Türkiye’de yıllardır süren çatışmalı ortama rağmen Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan, akan kanların durması için 21 Mart 2013 Newroz’un da tarihi bir kararlar bir fırsat yarattı. Maalesef Türkiye devleti ve AKP hükümeti verilen tarihi kararın ardından 1 yıl geçmesine rağmen iyi anlayamadı ve okuyamadı. Bu anlamda Kürt halkı, önderliğin bu kararına sahip çıkmak adına BDP etrafında kenetlemeli. Bu kararı sandıklarda çıkan oy çoğunluğu ile desteklemelidir ve azınlık olmadığını çoğunluk olduğunu ortaya koymalıdır” dedi.

KESKİN: KADIN KADININ RENGİNE SAHİP ÇIKMALI

Gür’den sonra söz alan Eş Başkan Adayı Diba Keskin,  kadının erkek toplumun da sürekli ezildiği ve ayıplandığını ifade etti.  Kuran-ı kerimden hadislerle örnekler veren Keskin,  kadının insanlık tarihinde İslam devrimi sonrası özgürleştiğini belirterek,  “Peygamber efendimiz, kadına en büyük değeri vermiş. İslam ile birlikte şu anda kadına değer veren Kürt Özgürlük hareketidir. Bize bizi yönetmek için hak sunuyor ve önem veriyor. Sizlerden ricam bu karara ve bu öneme sahip çıkmanızdır. Yerel yönetimde artık kadının rengi ve kadının eli olsun” dedi.  

ÇAĞAN; HALKIN HAK ETTİĞİ YÖNETİM ARTIK BDP İLE GERÇEKLEŞECEK

Yıllardır Erciş’te mevcut yönetimlerin ailelerini zengin etmekten başka hiçbir icraatlarının olmadığını ifade eden  Eş Başkan Adayı Abdurrahman Çağan, Erciş mahallelerinde ve ilçe merkezinde yaşanan çamurlu yollara dikkat çekti. Çağan, “Bizler artık bu çamurlu yollardan sıkıldıysak ve bir an önce gerçek hizmete kavuşmak istiyorsak, kendi yönetimimiz  oluşturalım kendi belediyemiz olsun istiyorsak bir kez olsun BDP’ye şans vermeliyiz.  Bakalım BDP Erciş’i nasıl yönetecek. Bu anlamda sizlerden destek istiyoruz. Bize size hizmet etme fırsatı vermeniz durumda halkın hak ettiği yönetim Erciş’e gelecek” dedi.

 

Serelbak’tan BDP’ye görkemli karşılama

30 Mart 2014 yerel seçimlerine kısa bir süre kala BDP Van’ın Başkale ilçesinde seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Başkale ilçesinde BDP İlçe örgütü seçim çalışmaları kapsamında Serelbak bölgesinde aday tanıtımı yaptı. 3 günlük çalışmalarda toplam 30 köyde toplantılar düzenlendi. BDP’liler gittikleri köylerde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. 3 günlük seçim çalışması programına, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, HDP İlçe Başkanı Derviş Polat, Başkale Belediye Eş Başkan adayları Aynur Tarhan,  İhsan Güler ve STÖ temsilcileri katıldı. Serelbak bölgesinde çoğu köyde vatandaşlar BDP heyetini köyün girişinde atlarla karşılayıp köyün girişine kadar eşlik etti.

Köy ziyaretlerinde konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, bu seçimin kendileri için referandum niteliğinde olduğunu belirterek, “Biz katliamlardan kurtulduk, 40 senedir Kürdistan gerillaları bizler için canlarını feda etti. Biz Kürtlerde 40 gün direnirsek, bu onura sahip çıkarsak, başkanın özgürlüğüne sahip çıkarsak, zindanlardaki direnişe sahip çıkarsak ve bunun içinde bizim için bir şey önemlidir, oda birlik ve beraberliğimizdir. Seçimler olduğunda, sadece yol yapmak veya su getirmek için değil, özgürlüğün iradesi için, Kürdistan’ın selameti için bir olursak o zaman her şeyin üstesinden geliriz” dedi.

Başkale Belediye Eş Başkan adayı Aynur Tarhan’da “Biz 2014 yılını bu sevincimizle inşallah Kürt Halk Önderi Sayın Abdulllah Öcalan’ın özgürlük yılı yapacağız. Bütün mahallelerde, bütün sokaklarda, Başkale’de bütün Kürdistan’da bunu barış, kardeşlik ve sevinçle kutlayacağız” diye konuştu.

Köylerde konuşan ve gezilerinin amacının sadece halkı ziyaret etmek olduğunu kaydeden Belediye Eş Başkan adayı İhsan Güler’de “Seçimlerde eğer gerçek anlamda biz sandıklarımızı güçlendirirsek, biz AKP’yi sandıklarda boğarsak, inşallah önderimizi de özgürleştireceğiz. Biz için de barış ve kardeşlik olan özgür bir Kürdistan beraber inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Kaya: AKP Van’ın nüfusu kadar kadro sözü veriyor

Edremit Belediye Eş başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan’ın seçim çalışmalarına Van Milletvekili Aysel Tuğluk ve Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban da katılarak desteklerini sundu. Eş başkan adayları ilk olarak İpekyolu üzerinde bulunan iki ayrı tekstil fabrikasını ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. Tekstil işçileri tarafından alkışlarla karşılanan Tuğluk ve eş başkanlar tekstil kenti gezerek işçilerle sohbet etti. Ziyaretin ardından Edremit’e bağlı Mülk (Milk), Goganis, Kardeşler Mezrası ziyaret edilerek vatandaşlarla bir araya gelindi. Köylerde düzenlenen toplantılara yurttaşlar yoğun ilgi göstererek Tuğluk ve eş başkan adaylarını “Biji Serok Apo” sloganlarıyla karşıladı. 

“30 MART KÜRTLER AÇISINDAN BÜYÜK BİR FIRSATTIR”

Köylerde yapılan halk toplantılarında konuşan BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Kürt halkının kendini yoktan var ettiğini ve bunu yaparken de büyük bedeller verdiğini belirtti. Kürdistan coğrafyasının sürekli egemen güçlerce bir sömürge olarak görüldüğünü ve bu sömürgede yaşayan Kürt halkına da sürekli köle muamelesinin yapıldığına vurgu yapan Tuğluk, sistemlerin Kürt coğrafyasın da kendilerini göre oluşturdukları kalıplara Kürt insanını koyarak kendilerine göre şekillendirmek istediklerini söyledi.30 Mart seçim sürecinin Kürt halkı açısında kendi katliamcılarına cevap vermek için büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Tuğluk, bölge halkının buna çok iyi cevap vereceğine inandıklarını söyledi. Sonrasında konuşan Edremit Eş Başkan adayı Abdulkerim Sayan ise, Edremit belediyesi olarak 2009 yılından bu güne kadar belediye tarihi boyunca yapılamayan hizmetlerin BDP’li belediye döneminde yapıldığını hatırlattı. Hizmet yaparken hiçbir zaman hangi mahallede partilerine ne kadar oy çıktığının hesabını yapmadan tüm mahallelere hizmet götürdüklerini belirten Sayan, BDP’li belediyelerin her açıdan Türkiye’deki tüm belediyelere örnek teşkil ettiğini söyledi.

EDREMİT’TE 12’İNCİ SEÇİM BÜROSUNUN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Köy ziyaretleri ardından BDP’li heyet ve beraberindekiler Kurubaş’ta seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışın yapılacağı alan BDP bayrakları ile süslenirken; PKK lideri Abdullah Öcalan’ın büyük posterleri, PKK bayrakları ve Pariste katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin fotoğraflarının olduğu pankartlar açılışın yapılacağı alana asıldı. Kadınların yoğun katılım gösterdiği açılışta vekil ve eş başkanlar “Biji Serok Apo “ ve zılgıtlarla karşılandı. Açılışta ilk olarak konuşan Edremit Eş Başkan adayı Sevil Rojbin Çetin, Kürt harekenin ve onun öncüsü olan PKK lideri Abdullah Öcalan sayesinde yok edilen, öldürülen ve 5 bin yıllık erkek egemenlikçi zihniyetçe imha edilen kadının bu gün tekrardan var olduğunu ve dirildiğini belirtti. Tüm sömürgeci sistemlerin bir toplumu sömürgeleştirmek istediklerinde önce kadını yok ederek köleleştirerek tüm toplumu köleleştirmeyi hedeflediğine dikkat çeken Çetin; bölgede de sistemin Kürt kadına ve toplumuna dönük yaptığının aynı olgu olduğunu belirtti. İktidarların sömürgeleştirdiği erkeğin eliyle tekrardan kadını sömürüldüğüne vurgu yapan Çetin; Kürt kadının sömürgenin sömürgesi olduğunu ve böylece hem iktidar erki hem de kendi erkeği tarafından iki kez sömürüldüğünü belirtti.

“AKP VAN’DA, VAN’IN NÜFUSU KADAR HALKA KADRO SÖZÜ VERİYOR”

Daha sonra konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Bekir Kaya’da bölgede yaşanan en büyük hak ihlallerin katliamların AK Parti hükümeti döneminde yaşandığını belirtti. Cumhuriyet tarihi boyunca her hükümetin mutlaka bir Kürt katliamına imza attığına dikkat çeken Kaya, AK Parti hükümetinin de Roboski’de genç bedenleri bombalarla parçalayarak tarihe bir Kürt katliamını daha serinkanlılıkla geçirdiğini ifade etti.

AK Parti’nin diğer tüm hükümetler gibi Kürt halkına inkar imhayı dayattığını belirten Kaya, AK Parti’ye verilecek her oyun yeni Roboski katliamlarına, yeni savaş tezkerelerine ve zulme davetiye çıkarmak olduğunu söyledi. 30 Mart seçimlerinde bölgede iki parti olarak girdiklerine vurgu yapan Kaya, bir taraf BDP, diğer taraf ise sistemin tüm partilerinin kurum-kuruluşlarının, burada parayla çalıştırdıkları özel savaş ve asimilasyon lobilerinin olduğunu altını çizen Kaya, bölgede ve Van’da devlete rağmen seçimi zaferle bitirecek ve kazanacak olacakların kendileri olacağını söyledi. AK Partş’nin köyleri gezerek halkı iş sözü, kurumlarda kadro sözü verdiğini belirten Kaya “AKP Van’da, Van halkının nüfusu kadar halka kadro sözü veriyor. Seçim öncesi AKP her seçimde olduğu gibi yine bu dönemde de maddi metalarla toplu kandırmaya, bu ülkede 5 yılda ancak bir kere kendilerine nasip olabilecek olan oyuna da göz koyarak satın almaya çalışıyor. Halka gidip işte ‘Eğer Van’ı alırsak başbakan para gönderecek ‘ diyerek halka para vaadiyle gidiyorlar. Eğer ki bir başbakan halkına böyle bir şeyle geliyorsa o zaman o başbakanın hiçbir muteberliği kalmamıştır. Yok eğer AKP’liler doğru söylemiyorlarsa demek ki AKP Van adayı ve yöneticileri başbakana iftira atıyorlardır.

 KCK operasyonları kapsamında binlerce Kürdün evi arandı ve bu evlerde sadece ülkenin barışının nasıl inşa edileceği, halkların bu ülkede nasıl kardeşçe savaş olmadan yaşanacağının belgeleri bulunurken; AKP’lilerin evlerinde yapılan aramalarda ise bu halktan çalınmış olan milyon dolarlarca para bulundu. Kürt çocukları Özalp’ta, Saray’da, Çaldıran’da, Başkale’de tek geçim kaynakları olan 50 TL’lik mazot bidonu için öldürülürken; AKP’lilerin çocukları ise halkın emeğini parasını çalarken, en fazla 45-50 gün cezaevinde kalıyor. İşte bu noktada devletin Kürde bakış açısı ortadayken; kimse kendi kaderimizi tayin etme noktasında bize engel olamaz.” diye konuştu.

ÇOBAN: EŞ BAŞKANLIK DÜNYA SİYASETİNE YENİ BİR SOLUK GETİRDİK

Yapılan büro açılışının ardından Eminpaşa, Süphan mahallelerinde düzenlenen halk toplantılara katılan Van ve Edremit eş başkan adayları burada da büyük bir coşkuyla karşılandı. Buradaki toplantılarda konuşan Van büyükşehir Eş Başkan Adayı Hatice Çoban, yerel yönetimlerde devreye sokulan eş başkanlık sisteminin dünya siyasi tarihi açısından Kürt hareketi tarafından ortaya konulan en ilerici ve çağdaş bir proje olduğunu söyledi. 5 bin yıllık erkek egemen zihniyetin hiçleştirdiği kadının Kürt hareketince yeniden var edildiğini ve eş başkanlık sisteminin bunun en iyi örneği olduğunu söyledi. Bu temelde BDP olarak tüm belediyeleri inandıkları demokratik, katılımcı, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir ideolojiyle yönettiklerini ve bundan sonra da aynı paradigmayla yöneteceklerinin altını çizen Çoban, Türkiye’de rant, yolsuzluk, usulsüzlük yapanların kurumlarda belediyelerde ideolojinin olmasını istemediklerini belirten Çoban  “Hiçbir eylem etkinlik, hizmet ideoloji olmadan yapılamaz. Bizim bu kadar acımız varken, bize inandığımız ideoloji uğruna bu kadar büyük acılar çektirilmişken; kimse bizden kendileri gibi belediyeleri yönetmemizi beklemesin “ dedi.

Editör: TE Bilisim